Διαφήμιση
Τρίτη, 14 Νοέμβριος 2017 14:56

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στην ΕΡΤ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη πρωτοετών σπουδαστών της Σχολής Ηχοληψίας και Μουσικής Τεχνολογίας του IΕΚ ΑΚΜΗ στην Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. Οι εκκολαπτόμενοι ηχολήπτες και μουσικοτεχνολόγοι επισκέφθηκαν τους χώρους του ραδιομεγάρου στην Αγία Παρασκευή μεταξύ των οποίων τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά στούντιο καθώς και τα στούντιο ηχογραφήσεων.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την συνεργασία των ηχοληπτών μουσικών συνόλων κυρίων Συγλέτου και Γιαννακόπουλου και οργανώθηκε από τον καθηγητή ηχοληψίας και μουσικής τεχνολογίας και συνεργάτη του aLive, Θοδωρή Παπανικολάου. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης οι σπουδαστές παρακολούθησαν ένα ολοκληρωμένο recording session του συγκροτήματος «Γιώργος Βαλιάκας και Ιδανικοί».
Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στο Studio Ε απευθείας σε στέρεο (direct-to-stereo recording) δίνοντας την ευκαιρία στους σπουδαστές να αναγνωρίσουν τα πλεονεκτήματα μίας τεχνικής που βασίζεται στις ικανότητες και την εύρυθμη συνεργασία μουσικών και ηχοληπτών καθώς και στην αξιοποίηση της ακουστικής του στουντιακού χώρου.
Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η συνάντηση των σπουδαστών με την απόφοιτο μουσικής τεχνολογίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και τραγουδίστρια Ελένη Φώτη στο στούντιο της ΕΡΑ Σπορ, στο οποίο η Ελένη πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση.

Επαφή
ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Rate this item
(5 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση