Διαφήμιση
Τετάρτη, 19 Οκτώβριος 2016 09:11

Δυο SSL Live στο Paradiso του Αμστερνταμ

Ηταν το 1967 όταν μια ομάδα hippies εγκαταστάθηκε σε μια εγκατελλειμένη εκλησσία στο κέντρο του Αμστερνταμ έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού τους την ιδέα να την μετατρέψουν σε μουσικό venue. Κάπως έτσι, ένα χρόνο αργότερα, το περίφημο Paradiso άνοιξε τις πόρτες του και η πλήρη ονομασία του ήταν 'Cosmic Relaxation Center Paradiso'.
Κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα και από τότε το Paradiso έχει γίνει συνώνυμο με την pop κουλτούρα στην Ολλανδία αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα καθώς στο χώρο έχουν εμφανιστεί οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες και μπάντες της διεθνούς ποπ – ροκ (και όχι μόνο) μουσικής σκηνής (ενδεικτικά αναφέρουμε τους Prince, The Rolling Stones, Red Hot Chili Peppers, U2 και εκατοντάδες άλλους)

Μετά την πρόσφατη επένδυση σε ένα νέο PA σύστημα της Adamson, η ομάδα του Paradiso αποφάσισε να επενδύσει και σε νέες κονσόλες ήχου, πράττοντας το αυτονόητο (για την Ολλανδία τουλάχιστον): φιλοξένησε και δοκίμασε εξαντλητικά για 3 ημέρες μερικές από τις καλύτερες και δημοφιλέστερες κονσόλες ήχου προκειμένου να καταλήξει σε αυτές που θα επένδυε για το χώρο, αφού επιθυμία τους ήταν να αποκτήσουν νέα FoH και Monitor κονσόλα ήχου.

Ο Marian Emmen, υπεύθυνος ήχου και παραγωγών στο  Paradiso, ανέφερε: «έχουμε διαπιστώσει ότι ένα 20-30% των παραγωγών που φιλοξενούμε διαθέτουν τη δική τους Front of House ή monitor κονσόλα ή και τις δύο.
Οι υπόλοιποι χρησιμοποιούν τις δικές μας κονσόλες. Οι δοκιμές έδειξαν ότι με τις SSL χρειαστήκαμε μόνο 10 λεπτά για να μπορέσουμε να τις χρησιμοποιήσουμε. Σημειωτέον ότι εκτός από τον ήχο η ευχρηστία παίζει σημαντικό ρόλο γιατί αρκετά συχνά φιλοξενούμε φεστιβάλ με 5 μπάντες και διαθέτουμε ελάχιστο χρόνο για sound check, με τα περισσότερα να γίνονται on the fly. Εξίσου σημαντικό είναι ότι στο Αμστερνταμ υπάρχει πλήρης υποστήριξη από την Audio Electronics Mattijsen (AEM), τον αντιπρόσωπο της SSL στην Ολλανδία. Τέλος ανέφερε ότι η ίδια η SSL είναι φημισμένη για την άμεση υποστήριξή της προς τον πελάτη κι αυτό το στοιχείο έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην επιλογή των νέων μίξερ ήχου». 

Ετσι λοιπόν, το Paradiso απέκτησε δυο SSL Live και συγκεκριμένα μια SSL L500 για το FOH, και μια L300 για τα monitors.

Ο Dick Versteegh, principal sound engineer του Paradiso ανέφερε ότι οι υπόλοιπες κονσόλες διέθεταν πολλά ‘καλούδια’ αλλά με την SSL ένιωθες ότι αυτή είναι μια κονσόλα ήχου καθώς ηχητικά τα πάντα ήταν στη θέση τους. Είναι αρκετά μουσική και η μίξη διαθέτει χώρο και ‘αέρα’ δίχως να είναι τα πάντα διαχωρισμένα. Αναφέρθηκε επίσης στις δυνατότητες routing που προσφέρει η κονσόλα και την ευκολία των Stem busses. Οσον αφορά τους ηχολήπτες που δεν ξέρουν την SSL, ο Versteegh  ανέφερε ότι «αν τους την σετάρω σωστά, όπως μου το ζητούν, σε 5 λεπτά είναι απολύτως εξοικειωμένοι με την κονσόλα ακόμα και αν την βλέπουν για πρώτη φορά».

Περισσότερες πληροφορίες για τις SSL Live θα σας δώσουν στην Audigys…

Επαφή
Audigys

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση