Διαφήμιση
Τρίτη, 14 Ιούλιος 2015 09:45

Σεμινάριο Midas στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Ο Τομέας Ηχοληψίας και Μουσικής Τεχνολογίας του Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ, σε συνεργασία με την εταιρία Omikron Electronics, διοργάνωσε (την Τετάρτη 24 Ιουνίου) σεμινάριο για τη σειρά ψηφιακών μίξερ Pro Series της Midas.
Στο σεμινάριο φιλοξενήθηκαν οι κονσόλες Midas PRO1 και  η μεγαλύτερη αδελφή της Midas PRO2, για μια όσο το δυνατόν πιο εκτεταμένη παρουσίαση που περιελάμβανε θεωρία και βεβαίως το απαραίτητο hands on για τους σπουδαστές που γέμισαν το αμφιθέατρο της σχολής. 

Την παρουσίαση εκ μέρους του ΙΕΚ ΑΚΜΗ οργάνωσε ο κ. Φίλωνας Λάμπρου σε συνεργασία με τον κ. Σπύρο Μπεράτη της Omikron Electronics, ενώ εισηγητής και κεντρικός ομιλητής της παρουσίασης ήταν ο κ. Λευτέρης Νεοκοσμίδης από πλευράς Omikron Electronics, ο οποίος μας παρουσίασε όλη την ψηφιακή οικογένεια Midas, ενώ η θεωρητική προσέγγιση που προηγήθηκε του hands on, περιελάμβανε τους τομείς της αρχιτεκτονικής & δικτύωσης των ψηφιακών μίξερ (και γενικά συσκευών) ήχου, τους τρόπους μεταφοράς ψηφιακών σημάτων, αλλά και τη συνδεσιμότητα μεταξύ ψηφιακών συσκευών ήχου, για να φτάσουμε στην αναλυτική παρουσίαση των ψηφιακών μίξερ Pro2 & Pro1 που βρίσκονταν απέναντί μας.

Σκέψου αναλογικά…
Αυτό, σύμφωνα με το Λευτέρη Νεοκοσμίδη αποτελεί τη βασική φιλοσοφία των ψηφιακών μίξερ της Midas, καθώς η λογική του χειρισμού ενός ψηφιακού μίξερ Midas είναι ακριβώς η ίδια με ένα αναλογικό μίξερ, από το πρώτο έως το τελευταίο βήμα και το fine tunning της μίξης.

PRO Series και οι μικρότερες PRO1 & PRO 2
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης, όλες οι κονσόλες της οικογένειας Pro Series έχουν την ίδια ηχητική πιστότητα με αυτή της ναυαρχίδας XL8 (που άνοιξε τον ψηφιακό δρόμο για τη Midas πριν από 10 περίπου χρόνια), αλλά και μεταξύ τους. Το σημαντικό με τη Midas είναι ότι παρουσιάζοντας πρώτα τη ναυαρχίδα της, έμαθε από αυτή και φρόντισε να μεταφέρει όλα τα κρίσιμα χαρακτηριστικά της και στα μικρότερα μίξερ της σειράς PRO που περιλαμβάνει πλέον αισίως 7 μοντέλα, ενώ η ναυαρχίδα XL8 θα σταματήσει να παράγεται φέτος και έχει δώσει ήδη τα σκήπτρα της στη νέα ναυαρχίδα που ακούει στο όνομα PRO-X.

Midas PRO 1: Η πρώτη stand-alone …
H PRO 1 είναι ουσιαστικά η πρώτη stand-alone ψηφιακή κονσόλα της εταιρίας, με 24 φυσικές υποδοχές εισόδου να βρίσκονται στο πίσω πάνελ της. Επιπλέον, μέσω των προαιρετικών MIDAS digital I/O units, που συνδέονται με την κονσόλα με ένα απλό Cat5-e καλώδιο, ο αριθμός των εισόδων διευρύνεται συνολικά στους 48. Η κονσόλα υποστηρίζει 48 κανάλια εισόδου και 27 mix busses που ο χρήστης τα χρησιμοποιεί κατά το δοκούν.
Για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία, ένας ικανός αριθμός I/O boxes μπορούν να συνδεθούν στην PRO1, σε απόσταση έως 100m υποστηρίζοντας έτσι audio point-to-point routing σε έως και 100 inputs x 102 outputs οπουδήποτε εντός του δικτύου. Κατά τα άλλα, η κονσόλα αισθητικά και λειτουργικά παραπέμπει στις μεγαλύτερες κονσόλες της σειράς PRO, ενσωματώνει δυναμικά της Klark Teknik, υποστηρίζει off line editor, 3 τρόπους surround λειτουργίας, automation σύστημα που υποστηρίζει αποθήκευση και ανάκληση περισσότερων από 1000 snapshots σκηνές.
Λειτουργικά όπως είπαμε, η PRO1 δεν διαφέρει από τις μεγαλύτερες αδελφές της, κάτι που σημαίνει ότι είναι απολύτως οικεία για τους Midas users, ενώ οι νέοι χρήστες δεν θα δυσκολευτούν να την κατανοήσουν εξαρχής, διότι η κονσόλα διαθέτει μια αρκετά αναλογική φιλοσοφία χειρισμού.

Midas PRO 2: Το αμέσως μεγαλύτερο φορμά...
Η μεγαλύτερη αδελφή της PRO1, η PRO2 συνοδεύεται από το DL251 stage box της Midas, που της παρέχει 48 mic/line εισόδους και 16 αναλογικές εξόδους στο stage. Αν συνυπολογίσουμε και τις 8 mic/line φυσικές εισόδους της, τότε ο αριθμός των καναλιών εισόδου φτάνει τα 56, ενώ αν προσθέσουμε ακόμα 8 που λειτουργούν ως aux returns τότε ο συνολικός αριθμός των καναλιών που μπορεί να διαχειριστεί το μίξερ ανέρχεται σε 64, καθώς και σε 27 mix busses. Συνολικά η κονσόλα υποστηρίζει 6 θύρες AES 50 (στα 96kHz) που μπορούν συνολικά να παρέχουν 156 κανάλια εισόδου και 166 εξόδου. Λειτουργικά όπως είπαμε και η PRO2 δεν διαφέρει σε τίποτε από τις μεγαλύτερες αδελφές της (αλλά ούτε και από τη μικρότερη PRO1). Περισσότερες πληροφορίες για τις PRO 1: και PRO 2, αλλά και την υπόλοιπη PRO οικογένεια της Midas (αλλά και την ακόμα πιο προσιτή οικογένεια Μ) θα σας δώσουν στην Omikron Electronics…

Εμείς ευχαριστούμε το Ι.Ε.Κ. AKMH και το Φίλωνα Λάμπρου για την πρόσκληση και τη φιλοξενία σε αυτό το σεμινάριο που παρακολούθησαν με ενδιαφέρον οι σπουδαστές της σχολής. Τέτοια event είναι πάντα χρήσιμα για τους σπουδαστές και είναι σημαντικό για τις σχολές και τα ΙΕΚ να τα διοργανώνουν και για τις αντιπροσώπους εταιρίες να ανταποκρίνονται, αφού η μάθηση, η γνώση και η παιδεία είναι η απαραίτητη τροφή για τους νέους εκολλαπτόμενους επαγγελματίες του χώρου…

Επαφή
ΙΕΚ ΑΚΜΗ
τηλ. 210-8224074

Omikron Electronics

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση