Διαφήμιση
Τρίτη, 05 Μάιος 2015 19:53

H RM Audio στο «Άξιον Εστί» με το Σάκη Ρουβά

Η RM Audio ήταν η rental εταιρία που είχε την ευθύνη της εγκατάστασης του ηχητικού και φωτιστικού εξοπλισμού της πολυσυζητημένης συναυλίας του Σάκη Ρουβά στην κατάμεστη από κόσμο, κεντρική πλατεία της Ν. Σμύρνης, όπου ερμήνευσε το Αξιον Εστί του Μίκη Θεοδωράκη. Η πλατεία της Νέας Σμύρνης γέμισε από 15.000 ανθρώπους  που χειροκρότησαν θερμά  την προσπάθεια του Σάκη Ρουβά να τραγουδήσει το Άξιον Εστί, ένα από τα κορυφαία έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Ο Σάκης Ρουβάς, που εμφανίστηκε στη σκηνή λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ, ερμήνευσε τον ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή, ενώ τον ρόλο του ψάλτη, ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης και τον ρόλο του αφηγητή ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος. Συμμετείχαν, επίσης, η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ σε μουσική διδασκαλία του Κωστή Κωνσταντάρα και η Orchestra Mobile, σε μουσική διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη.

Εξοπλισμός
Οσον αφορά τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε αυτός ήταν ο εξής:
Οι κονσόλες ήχου που χρησιμοποιήθηκαν ήταν δυο ψηφιακές Soundcraft και συγκεκριμένα μια Vi6 για το FoH και μια Vi1 για τα μόνιτορ. Το ηχητικό σύστημα που ανέλαβε την κάλυψη του χώρου ήταν ένα σύστημα Mantas της Outline, αποτελούμενο από 12 καμπίνες Mantas και 6 sub Outline (2x18’’). Την οδήγηση του κεντρικού συστήματος ανέλαβε η νέα σειρά ενισχυτών της Lab Gruppen FP10000Q και PLM 10000Q, ενώ η επεξεργασία του σήματος ανατέθηκε σε έναν Lake LM26. Στη σκηνή, τα μόνιτορ που χρησιμοποιήθηκαν ανήκαν στη Nexo. Συγκεκριμένα χρησιμοποιήθηκαν 13 PS10, καθώς και 10 PS 15 για το stage αλλά και ως περιφερειακά στην πλατεία. Όλα τους οδηγήθηκαν με ενισχυτές Vortex 6 της Camco και η επεξεργασία του σήματος έγινε με Nexo επεξεργαστές.

Από μικρόφωνα χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων 20 Neumann KM184, 3 Neumann KMS105, 6 AKG C414, 11 DPA 4099v, 2 DPA 4099c, 1DPA 4099b κλπ. 
Οσον αφορά το φωτιστικό εξοπλισμό, χρησιμοποιήθηκαν 16 beam Elation 5r, 4 Clay Paky Αleda wash k10cc, 12 spot Elation 15pro και 12 ζεστά φώτα, ενώ για το χειρισμό τους χρησιμοποιήθηκε μια κονσόλα της MA Lighting. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης 208 τετραγωνικά μέτρα εξέδρα Butec Γερμανίας.
Τέλος, από την RM Audio εκτός από την ενημέρωση που είχαμε για τον εξοπλισμό που εγκαταστάθηκε, λάβαμε και το ακόλουθο ευχαριστήριο δελτίο τύπου προς τους συντελεστές της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης, το οποίο και δημοσιεύουμε αυτούσιο…

RM Audio – Δελτίο τύπου
«Η εταιρία RM audio - Aφοι Ρέσσου, θα ήθελε να ευχαριστήσει το Δήμο της Νέας Σμύρνης και ειδικότερα το πολύ οργανωμένο πολιτιστικό του κέντρο για την άψογη συνεργασία που είχαμε στον τομέα της διοργάνωσης και της τεχνικής κάλυψης της συναυλίας του Σάκη Ρουβά, ο οποίος ερμήνευσε το έργο «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη
Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους τεχνικούς, τους ηχολήπτες και τους φωτιστές που εργάστηκαν πυρετωδώς για την πραγματοποίηση αυτής της συναυλίας που συγκέντρωσε περισσότερους από 15.000 θεατές στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης. 
Ειδικότερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον FoH ηχολήπτη της συναυλίας, κ. Δημήτρη Μπουρμπούλη, για την άριστη συνεργασία. Ευχαριστούμε επίσης την orchestra mobile και το μαέστρο κ. Θεόδωρο Ορφανίδη, τους ηχολήπτες / τεχνικούς στα μόνιτορ κ.κ Γιώργο Βούλγαρη και Βασίλη Εφραιμίδη, καθώς και τον monitor ηχολήπτη του κ. Ρουβά. Επίσης ευχαριστούμε το φωτιστή κ. Αλέξανδρο Προδρόμου, καθώς επίσης και όλους όσους συνετέλεσαν για την πραγματοποίηση της μαγευτικής αυτής βραδιάς.
Με εκτίμηση Αφοι Ρέσσου»

Επαφή
RM Audio

Rate this item
(8 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση