Διαφήμιση
Πέμπτη, 04 Ιούλιος 2013 12:18

Peavey: Business for everybody

του Βασίλη Λαδονικόλα
Η παρουσίαση της Peavey, πραγματικά το λέω ήταν μια από τις πιο εμπεριστατωμένες που έχω παρακολουθήσει επί Ελληνικού εδάφους, έστω κι αν έγινε μέσα στο κατακαλόκαιρο και αδικήθηκε από τις συμμετοχές (οι περισσότεροι επαγγελματίες είναι ως γνωστόν στο peak της δουλειάς τους) και έστω κι αν είχε μια αρκετά πιο συμπιεσμένη μορφή σε σχέση με το 8ωρο σχεδόν event που συνηθίζουν να πραγματοποιούν τα στελέχη της Peavey στο tour που πραγματοποιούν για την σφαιρική παρουσίαση των νέων προϊόντων και της νέας φιλοσοφίας της εταιρίας, όμως το πρόγραμμα του tour της Peavey το βόλευαν πολύ αυτές οι ημερομηνίες μέσα στο δικό μας κατακαλόκαιρο. Και για να το ξεκαθαρίσω, αυτό το αναφέρω μόνο και μόνο διότι ήταν κρίμα για τους ενδιαφερόμενους που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν σε μια τόσο ενδιαφέρουσα παρουσίαση μιας πραγματικά μεγάλης ετιαρίας.
Η παρουσίαση των προϊόντων της Peavey πραγματοποιήθηκε με τη σημαντική συνδρομή της ελληνικής αντιπροσωπείας, της DNA Systems, το 2ήμερο 30 Ιουνίου (Κυριακή) και 1ης Ιουλίου στο πολυτελές ξενοδοχείο Amalia στο Ναύπλιο. Στην αίθουσα του ξενοδοχείου μας περίμεναν τα νέα επαγγελματικά προϊόντα της Peavey, αλλά και τα MI προϊόντα της εταιρίας σε μια αρκετά εκτεταμένη γκάμα που ήρθε απευθείας από το εξωτερικό για τις ανάγκες της παρουσίασης. Αλλωστε ως γνωστόν, η Peavey είναι μια εταιρία με τεράστια προϊόντική γκάμα που απευθύνεται από τον μουσικό (ερασιτέχνη και επαγγελματία) έως τον απαιτητικό επαγγελματία του ήχου και οτιδήποτε υπάρχει στο ενδιάμεσο...

Γι’ αυτό και το κομμάτι της παρουσίασης των νέων προϊόντων και της νέας φιλοσοφίας της εταιρίας, ανέλαβε ο Eric Lund για το pro κομμάτι και ο Tom Allen για τα μουσικά όργανα και τους ενισχυτές, ενώ την 3άδα των στελεχών της Peavey συμπλήρωνε ο Julian Young. Πριν την παρουσίαση, το aLive είχε μια σύντομη κουβέντα με τον Eric Lund (international sales manager της Peavey και παλιό και έμπειρο στέλεχος της εταιρίας και της βιομηχανίας του ήχου γενικώς) για παρών και το μέλλον της ευρύτερης αγοράς, αλλά και τη φιλοσοφία της Peavey ως εταιρίας. Ο Eric λοιπόν, αναφερόμενος στο εμπορικό κομμάτι κυρίως και στα νέα δεδομένα των ημερών μας λόγω της παγκοσμιοποίησης της αγοράς και των νέων ισορροπιών που έχουν διαμορφώσει οι διαδικτυακές πωλήσεις, μας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ξεκάθαρη λογική της Peavey είναι η win – win σχέση που θέλει να έχει με τους απανταχού συνεργάτες της, είτε πρόκειται για τους αντιπροσώπους, είτε για τους dealer της. Αντιλαμβάνεται επίσης, ότι η οικονομική στενότητα δεν είναι Ελληνικό ‘προνόμοιο’, καθώς η κρίση αγγίζει ολοένα και περισσότερες χώρες και όχι μόνο ευρωπαϊκές. Χαρακτήρισε ως ευτυχία για τον ίδιο, ότι η Peavey δεν είναι μια εταιρία με μετοχικά μερίδια, ούτε ανήκει σε funds και οργανισμούς με μοναδικό σκοπό το κέρδος και μόνο, καθώς το μοναδικό αφεντικό είναι ο ίδιος ο Hartley Peavey από το 1965 που ίδρυσε την εταιρία έως και σήμερα. Παράλληλα, μας αποκάλυψε ότι τα χρήματα που επενδύει η εταιρία στον R&D τομέα είναι πολύ περισσότερα, δεδομένου του μεγέθους της, από κάθε άλλο κατασκευαστή.    

Επίσης μας ανέφερε (κι εν συνεχεία μας το απέδειξε και εμπράκτως) ότι τα νέα προϊόντα της Peavey σε κάθε τομέα σχεδόν, υποστηρίζουν μερικές μοναδικές έως και πρωτοποριακές λειτουργίες που έως πρότινος δεν εστίαζαν όσο πρέπει σε αυτές ούτε καν οι reviewers του ειδικού τύπου που τα έπαιρναν στα χέρια τους για δοκιμή...

Το πιο σημαντικό βεβαίως όσον αφορά το εμπορικό κομμάτι απ’ όσα ανέφερε ο Eric είναι ότι η Peavey τους τελευταίους μήνες έχει εφαρμόσει μια νέα πολιτική ενεργής υποστήριξης προς το παγκόσμιο δίκτυο αντιπροσώπων και dealer της προσφέροντάς τους σημαντικό ποσοστό κέρδους (της τάξης του -25 – 30%) σε σχέση με τις τιμές των μεγάλων διαδικτυακών ευρωπαϊκών (και όχι μόνο) καταστημάτων. Αυτό όμως είναι κάτι που μπορείτε να το συζητήσετε απευθείας με τη DNA Systems. Ας δούμε εδώ τα σημαντικότερα προϊόντα που παρουσιάστηκαν από την Peavey εδώ στο Ναύπλιο.

Pro Audio – Νέα καινοτόμα προϊόντα
Οπως είπαμε, τα νέα pro audio προϊόντα της Peavey τα παρουσίασε ο Eric ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του παραθέτοντας μερικές ιδιαίτερα χρήσιμες εμπορικές και τεχνικές συμβουλές προς τους μεταπωλητές προϊόντων Peavey. Είναι χαρακτηριστικό ότι έγραψε στον πίνακα τη λέξη ‘Price’ που αποτελεί και το απόλυτο ζητούμενο στη σημερινή εμπορική πραγματικότητα, για να προσθέσει ότι ο κόσμος στην Ευρώπη (ειδικά) αγοράζει από τον Thomann, διότι οι αντιπρόσωποι και οι dealers σε κάθε χώρα δεν δίνουν την ανάλογη προστιθέμενη αξία στα προϊόντα τους. Και πως ακριβώς γίνεται αυτό σύμφωνα με τον Eric; Μας το εξήγησε γράφοντας κάτω από τη λέξη ‘Price’ τη λέξη ‘Value’ που βασίζεται αθροιστικά στο τρίπτυχο «Τιμή + απόδοση + Ποιότητα». Εν συνεχεία μας έδωσε δυο – τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα του πως μετατρέπεις την Τιμή σε Αξία για το προϊόν απευθυνόμενος κυρίως στους dealer που συμμετείχαν στην παρουσίαση αναφέροντας μερικά πολύ εύστοχα και χαρακτηριστικά παραδείγματα, που αναβαθμίζουν το ρόλο του dealer και τον καθιστούν εξίσου σημαντικό ή και πιο κρίσιμο ακόμα σε σχέση με το ίδιο το προϊόν. Εν συνεχεία πέρασε στην παρουσίαση των νέων προϊόντων, ξεκινώντας από την αυτοενισχυόμενη κονσόλα της Peavey XR-1212.
H XR-1212 υποστηρίζει 12 εισόδους mic/line, ενσωματωμένη μηχανή εφέ και ενισχυτή τάξης D με αποθέματα ισχύος 600Watt / κανάλι στα 4 Ohm. Ενσωματώνει επίσης στερεοφωνικό ψηφιακό γραφικό ισοσταθμιστή 9 περιοχών στο master τμήμα, με ενσωματωμένο Real-Time Analyzer που αναλύει την ακουστική συμπεριφορά του χώρου επιλέγοντας αυτόματα την κατάλληλη καμπύλη ισοστάθμισης, όταν συνδεθεί ένα μικρόφωνο σε μια είσοδο XLR της κονσόλας. Επίσης η κονσόλα περιλαμβάνει 4 μπάντες παραμετρικού ισοσταθμιστή σε κάθε κανάλι εισόδου, καθώς και δυο ακόμα καινοτομίες που είναι οι εξής: πρώτον η ύπαρξη του πατενταρισμένου ψηφιακού αντι-feedback συστήματος (Feedback Ferret) με τους αλγόριθμους να ανιχνεύουν συνεχώς και να εξουδετερώνουν την ανάδραση και δεύτερον την τεχνολογία Mid Morph στον παραμετρικό ισοσταθμιστή κάθε καναλιού εισόδου. Μας παρουσίασε επίσης κάποια από τα μίξερ της σειράς PV της Peavey, όπως τα PV-6, PV-8, PV-10 κλπ που διατίθενται και σε USB εκδόσεις στις οποίες παραδίδονται με τη demo έκδοση των προγραμμάτων Reaper και Revalver HP.

Επίσης είδαμε από κοντά τη νέα σειρά ενισχυτών IPR της Peavey, στους οποίους οι μηχανικοί της εταιρίας έχουν μειώσει δραστικά το βάρος, αυξάνοντας την ισχύ εξόδου, την αξιοπιστία και τη θερμική απόδοση των ενισχυτών. Η σειρά περιλαμβάνει δυο μοντέλα, τον IPR 600 που αποτελεί 2κάναλο τελικό ενισχυτή Class D (όπως μας υπενθύμισε ο Eric η Peavey σχεδίασε τον πρώτη Class D ενισχυτή τη δεκαετία του 80), με αποθέματα ισχύος της τάξεως των 300 / 530 / 800 Watt στα 8/4/2Ohm και βάρος 3,2 κιλά.
Ο ίδιος ενισχυτής παράγεται και σε DSP έκδοση (που παράγεται από τη Waves), με ενσωματωμένο επεξεργαστή που υποστηρίζει delay, EQ, crossover & lock.

Ενας ακόμα κρίσιμος τομέας που εστίασε ο Eric, αφορά τις νέες μεγαφωνικές μονάδες της Peavey που διαθέτουν νέο μαγνητικό σύστημα ακόμα πιο ισχυρό με ακόμα πιο ευμεγέθης μαγνήτες νεοδυμίου και πιο εξελιγμένο σύστημα ψύξης, στοιχεία που προσδίδουν στα νέα μεγάφωνα μεγαλύτερη (διπλάσια σχεδόν) ισχύ και μειωμένη παραμόρφωση κατά 3%. Επίσης ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι και η νέα ευμεγέθης ενσωματωμένη ψήκτρα που είναι βέβαιο ότι κάνει αποτελεσματική δουλειά στην απαγωγή θερμότητας από το πηνίο φωνής στα γούφερ, καθώς και το γεγονός ότι στις νέες μονάδες είναι αποτελεσματικότερη, πιο εύκολη και πιο ασφαλής η αντικατάσταση των επιμέρους τμημάτων σε περίπτωση βλάβης. Επίσης, είδαμε και ακούσαμε τα ηχεία της νέας σειράς PVX της Peavey που αποτελούν ένα από τα πιο ‘καυτά’ προιόντα της εταιρίας αυτή τη στιγμή, ενώ ο Eric μας σύστησε και τη νέα σειρά ηχείων HIsys που αποτελούν ουσιαστικά το ‘ευρωπαϊκό’ πρόσωπο της Peavey, καθώς τα εν λόγω ηχεία σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ιταλία και είναι κομμένα και ραμμένα κυρίως για τις ανάγκες της ευρωπαϊκής αγοράς.

Ενισχυτές & Οργανα: Modeling Amps & Αυτο-κουρδιζόμενες κιθάρες...
Τη σκυτάλη από τον Eric Lund πήρε ο Tom Allen, που ειδικεύεται στον τομέα του μουσικών οργάνων και των ενισχυτών οργάνων της Peavey. Η παρουσίαση ξεκίνησε από τα τρία νέα Modeling μοντέλα της νέας σειράς Vypyr της Peavey που έκανε το ντεμπούτο της στην προηγούμενη έκθεση Namm και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές. Η σειρά περιλαμβάνει τρία μοντέλα, τα VIP 1, VIP 2 και VIP 3 που για πρώτη φορά υποστηρίζουν προσομοιώσεις ενισχυτών μπάσου, ηλεκτρικών και ακουστικών κιθαρών και μια σειρά από εξελιγμένες χρηστικά λειτουργίες, που υποστηρίζονται απευθείας από τα ρυθμιστικά των ενισχυτών, χωρίς να είναι απαραίτητη η σύνδεση με υπολογιστή. Είδαμε και ακούσαμε επίσης τον κλασικό Bandit 112, τον καλύτερα πουλημένο solid state ενισχυτή στον κόσμο, τον επίσης κλασικό λαμπάτο Classic 30 (112) από την επίσης δημοφιλή σειρά Classic με τις 5 δεκαετίες στην πλάτη.
Επίσης ακούσαμε τον κορυφαίο ValveKing στην ανεξάρτητη έκδοση (κεφάλι / καμπίνα) και στην μια από τις δυο combo (την 112) εκδόσεις του, καθώς και τον 6505+ που αποτελεί νέα προσθήκη στην καταξιωμένη σειρά ‘6505’ (γνωστός και ως ο ενισχυτής του Eddie Van Halen αφού αυτόν τίμησε η Peavey με το μοντέλο, ενώ το 2004 συνεργάστηκε και μαζί με το γνωστό κιθαρίστα) που απευθύνεται σε πιο ‘heavy’ παιξίματα και αποτελεί πρώτη επιλογή πολλών συγκροτημάτων της new metal σκηνής εδώ και δυο δεκαετίες (το 1992 πρωτο-παρουσιάστηκε η σειρά 6505). Πρόκειται για μια επίσης ‘λαμπάτη’ υλοποίηση με 6 x 12AX7 προενισχύτριες και 4 λυχνίες 6L6GC στο στάδιο ισχύος...
Τέλος, ο Tom μας παρουσίασε και την πρώτη αυτο-χορδιζόμενη κιθάρα της Peavey, την AT-200 που ενσωματώνει το σύστημα Auto-Tune της Antares, με αποτέλεσμα το κούρδισμα της κιθάρας να αποτελεί οριστικά παρελθόν αν είστε κάτοχος μιας AT-200.

Αυτά είναι μερικά από τα σημαντικότερα προϊόντα που είδαμε και ακούσαμε στην παρουσίαση των προϊόντων της Peavey στο Ναύπλιο. Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τα προϊόντα της Peavey, αλλά και το νέο προσιτό τιμοκατάλογο που απευθύνεται αποκλειστικά σε dealers και τα καθιστά ακόμα πιο ελκυστικά για όλους (τελικούς καταναλωτές και μεταπωλητές), επικοινωνήστε με τη DNA Systems για να μάθετε τις σχετικές λεπτομέρειες...

Επαφή
DNA Systems
τηλ. 27520-97824

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση