Διαφήμιση
Δευτέρα, 17 Ιούνιος 2013 10:00

Παρουσίαση Qu16 & GLD 80 στη Metro Audio Systems

Η Metro Audio Systems διοργάνωσε ένα αρκετά προσεγμένο και ολοκληρωμένο event στις νέες της εγκαταστάσεις στο Μαρούσι, προκειμένου οι ηχολήπτες αλλά και οι rental εταιρίες που παραβρέθηκαν να γνωρίσουν από κοντά τις νέες ψηφιακές κονσόλες της Allen & Heath, την ολοκαίνουργια μικρή και προσιτή Qu16 που πρωτοείδαμε στη Φρανκφούρτη πρίν 3 μήνες και την λίγο ‘παλαιότερη’ και μεγαλύτερη GLD 80 που μετράει ήδη ενάμισι χρόνο ζωής...

Στην παρουσίαση μας καλωσόρισε ο Παύλος Συμπεράς της Metro Audio Systems, ο οποίος στο μικρό του πρόλογο μας είπε δυο λόγια για την ιστορία και τις δραστηριότητες της Metro την τελευταία 20ετία που υφίσταται ως εταιρία, μας ενημέρωσε ότι από τις αρχές της χρονιάς η Metro έχει την αντιπροσώπευση ολόκληρης της προϊοντικής γκάμας της Allen & Heath και έκλεισε την ομιλία του με μια γρήγορη παρουσίαση των πιο χαρακτηριστικών επιτευγμάτων της Allen & Heath μέσα από την 44χρονη πορεία της Αγγλικής εταιρίας. Στη συνέχεια, έδωσε το λόγο στο Γιώργο Βλαχούλη και τη Ροδία Καλογείτονα προκειμένου να μας παρουσιάσουν τις δυνατότητες των Qu16 και GLD 80 για να κλείσει η παρουσίαση με το απαραίτητο hands-on καθώς στις κονσόλες επέστρεφε πολυκάναλο σήμα από εξωτερικό σκληρό, αλλά και από τον 16-κάναλο πολυκάναλο εγγραφέα (και USB / FireWire Interface) ICE-16 της Allen & Heath.

Η Allen & Heath μέσα στο χρόνο
1969 - 1979
Η Allen & Heath ‘γεννήθηκε’ το 1969 αποτελώντας μια μικρή Λονδρέζικη εταιρία που ξεκίνησε να κατασκευάζει χειροποίητες κονσόλες ήχου. Πολλοί νομίζουν ότι το όνομά της προέρχεται από τα... επίθετα των συνιδρυτών της, όμως στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν οι κ.κ. Allen & Heath, τουλάχιστον δεν υφίστανται ως κατασκευαστές μίξερ ήχου. Την εταιρία ίδρυσαν οι Steve Batiste και Neil Hauser οι οποίοι ψάχνοντας για ένα χώρο που θα φιλοξενήσει τις κατασκευές των μίξερ τους, στεγάστηκαν σ’ ένα παλιό εργοστάσιο κατασκευής ρουλεμάν που είχε την ονομασία «Allen & Heath». To όνομα τους άρεσε και όχι μόνο το κράτησαν, αλλά ‘βάφτισαν’ έτσι την εταιρία και τα προϊόντα τους, και πολύ γρήγορα καταπιάστηκαν με το πρώτο τους project που έφερε την ονομασία «Mini Mixer». Πειραματίστηκαν σε πολλές και διαφορετικές εκδόσεις του, με το Mini Mixer να ‘απογειώνεται΄το 1973 στην 6κάναλη έκδοσή του (6in και 2 out) κοστίζοντας περίπου £ 100, αντίτιμο που ήταν αρκετά ακριβό για το 1973. Παρόλα αυτά, ήταν το μοναδικό διαθέσιμο στο είδος του κι επειδή ήταν και σχετικά φθηνό πούλησε πάρα πολύ καλά, χρηματοδοτώντας επαρκώς τα μελλοντικά project της εταιρίας που ήταν αρκετά μεγαλύτερα για να χωρέσουν στο υπάρχων εργοστάσιο ρουλεμάν.

Ετσι, η Allen & Heath μετακόμισε στο Λίβερπουλ, επένδυσε σε προσωπικό και εξοπλισμό, ενώ η εταιρία γύρισε γρήγορα σελίδα με τη συμμετοχή σε αυτή των Andy Bereza, Ivor Taylor και Andrew Stirling (μερικά χρόνια αργότερα ο Bereza υπήρξε ο εφευρέτης του γνωστού Portastudio της Tascam), που ήταν ιδιαίτερα γνωστοί στο χώρο του pro audio και της εν λόγω βιομηχανίας εκείνη την εποχή. Στην περίοδο που ακολούθησε, η εταιρία έγινε γνωστή και ευθέως ανταγωνιστική με τους άλλους γνωστούς κατασκευαστές μίξερ της εποχής έχοντας ως τώρα προιοντική προίκα τα MiniMixer και MiniMixer MK2 (ένα επεκτάσιμο σύστημα με χαρακτηριστικά όπως το κουτί aux και το κουτί της οθόνης).
Εν συνεχεία, η Allen and Heath μεγάλωσε ακόμα περισσότερο και αυτό το οφείλει στην πιο διάσημη ίσως εφεύρεσή της, το περίφημο μίξερ Mod που αποτέλεσε μια  custom quadraphonic κονσόλα για την πιο διάσημη μπάντα εκείνης της περιόδου στη Βρετανία (και σε λίγο και στον υπόλοιπο κόσμο): τους Pink Floyd. Η εν λόγω κονσόλα χρησιμοποιήθηκε για να μιξάρει Live ο Alan Parsons τη θρυλική εμφάνισή τους στην Πομπηία, το γνωστό Live at Pompeii, αλλά και όλα τα υπόλοιπα Live των Pink Floyd εκείνη την περίοδο. Το Mod 1 mixer μπορείτε να το δείτε στην ταινία των Floyd "Live at Pompeil". Το μίξερ συνδέθηκε με τις ζωντανές συναυλίες του γκρούπ, ενώ σχετίστηκε επίσης και με τα Live των The Who που επίσης εκείνη την περίοδο έπαιζαν με το Mod1.
Μετά το Mod1 η εταιρία έκανε μια πραγματικά σημαντική υλοποίηση, καθώς άρχισε να χρησιμοποιεί PCB’s βάζοντας διάφορα εξαρτήματα, όπως διακόπτες, μπουτόν κλπ σε αυτά ‘κρύβοντάς τα’ πίσω από το πάνελ. Αυτό την οδήγησε γρήγορα στο να είναι η πρώτη εταιρία που κατασκεύασε μεμονωμένες ‘φέτες’ (mixer modules) σε μίξερ μαζικής παραγωγής.

Τα επόμενα χρόνια, η μεγάλη ιδέα της εταιρίας ήταν το home recording. Το πρώτο τους προϊόν για τέτοια χρήση, ήταν το μίξερ Mod 2 το οποίο το επανασχεδίασαν και το συνδύασαν με το Mini 8 ως σύστημα – πακέτο. Πρόκειται για ένα 8 track home studio, recording setup που αποτέλεσε ένα πραγματικά καινοτόμο προϊόν για εκείνη την περίοδο, το οποίο η αγορά το αποδέχθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό και κάπως έτσι η Allen & Heath ετοίμασε το έδαφος για την επανάσταση του hardware Home Recording της δεκαετίας του 80...

1980 - 1990
Στις αρχές της δεκαετίας του 80, η Allen & Heath είχε μεγαλώσει κι άλλο και έψαχνε για ένα ακόμα καλύτερο και μεγαλύτερο εργοστάσιο για να στεγάσει τη συνεχώς αυξανόμενη παραγωγή της και το πολυδύναμο προσωπικό της. Ετσι, αποφάσισε να μεταφέρει την έδρα της κατασκευής της στο Penryn της Κορνουάλης, ενώ άνοιξαν και νέα γραφεία στο Brighton, εξαγοράζοντας παράλληλα την εταιρία MBI που είχε οικονομικά προβλήματα. Η MBI είχε ως αντικείμενο την κατασκευή ραδιοφωνικών μίξερ και σταθμών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ετσι η Allen & Heath άρχισε να κατασκευάζει και ραδιοφωνικές κονσόλες ήχου, αρχικά κάτω από την επωνυμία της MBI. Προϊοντικά, η εταιρία γνώρισε νέα εμπορική επιτυχία με ένα νέο προϊόν, το System 8, που αποτέλεσε την εξέλιξη του Mod3 Mini και αποτέλεσε το πρώτο eight-track ταινίας ενός τετάρτου της ίντσας.

Επόμενο βήμα ήταν η συγκέντρωση όλων των τμημάτων σε ένα σημείο κι έτσι όλα τα τμήματα της εταιρίας (κατασκευή, R&D, γραφεία διοίκησης και πωλήσεις) μετακόμισαν στο Penryn στην Κορνουάλη για τον καλύτερο συντονισμό τους (εκεί παραμένουν έως και σήμερα).
Το 1983, ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος και στέλεχος εντάχθηκε στην A&H. Πρόκειται για τον Glenn Rogers που παραμένει έως και σήμερα στην εταιρία κατέχοντας τη θέση του MD και είναι ουσιαστικά ο άνθρωπος που την πέρασε στην ψηφιακή της μορφή, σχεδιάζοντας 25 χρόνια μετά τη γνωστή σειρά ψηφιακών μίξερ iLive...

1990 - 2000
Μέσα στο 1990, η εταιρία έπρεπε να πάρει σημαντικές αποφάσεις για να κρατηθεί στην κορυφή και βλέποντας τις εξελίξεις τα στελέχη της αναρωτιούνταν αν έπρεπε να γίνουν μια εταιρία λογισμικού ή να καταλήξουν σε κάτι νέο και διαφορετικό για να είναι άκρως ανταγωνιστικοί, καθώς δίπλα τους είχαν εξίσου ισχυρό ανταγωνισμό από Αγγλικές και όχι μόνο εταιρίες.
Στη δεκαετία του 1990 η Allen & Heath στράφηκε στρατηγικά στο Zωντανό Hχο που είχε ήδη εξελιχθεί σε μια τεράστια βιομηχανία. Αυτό το πραγματοποίησαν με τη σειρά μίξερ GL που περιελάμβανε live sound κονσόλες μίξης. Ετσι λοιπόν η Allen & Heath επέλεξε στρατηγικά να συνδέσει το όνομά της με το Live Sound αφήνοντας πίσω τον τομέα του Recording. Κι εδώ χρειαζόταν μια καλή ιδέα που στην Allen & Heath την είχαν: θεώρησαν ότι ως εταιρία θα πρέπει να συνεχίσουν τη ‘value for money’ φιλοσοφία τους κι έτσι σκέφτηκαν να παρουσιάσουν μια σειρά μίξερ διπλής χρήσης, και για FoH και για μόνιτορ. Ετσι γρήγορα οι εταιρίες που δεν είχαν budget για δυο κονσόλες στράφηκαν στα μίξερ της σειράς GL της Allen & Heath με τα οποία μπορούσαν να ‘βγάλουν’ αξιοπρεπώς ένα Live από μια και μόνο κονσόλα. Τότε, περί τα τέλη της δεκαετίας του 90 ήταν και πρώτη φορά που η εταιρία ξεκίνησε να κατασκευάζει υλικά στην Κίνα προκειμένου να μειώσει το κόστος, κρατώντας όμως το εργοστάσιο κατασκευής στην Βρετανία διατηρώντας την ποιότητα στα υπάρχοντα επίπεδα.

2000 - 2012
Η αρχή της προηγούμενης δεκαετίας βρίσκει την εταιρεία ακμάζουσα, όμως παρόλα αυτά τα στελέχη της αναζητούν την ‘τρύπα’ στην αγορά. Γρήγορα την εντοπίζουν στο χώρο του DJing, καθώς διαπίστωσαν ότι ο ήχος ήταν σχεδόν πάντα κακός στα μεγάλα club και στα πάρτι με DJ’s. Ετσι κατασκεύασαν και κυκλοφόρησαν μια σειρά από DJ προϊόντα με πρώτο το ClubWiz που παρουσίασαν στην έκθεση της Φρανκφούρτης. Εξι μήνες μετά κυκλοφόρησαν στην Plasa το πρώτο Xone μίξερ, που έμελε να αποτελέσει σε όλες τις μετέπειτα εκδόσεις του, μια από τις πλέον επιτυχημένες σειρές προϊόντων στον ευρύτερο χώρο του DJing. Παράλληλα, η εταιρία ισχυροποίησε τη θέση της στον τομέα των μικρών αναλογικών μίξερ, παρουσιάζοντας διάφορες κατηγορίες με προσιτά μίξερ ήχου που καλύπτουν μια τεράστια γκάμα αναγκών και budget, καθιστώντας την εταιρία μια από τις πιο επιτυχημένες στο χώρο των αναλογικών μίξερ ήχου μικρού φορμά (με σειρές όπως οι ZED, Wizard κλπ...). Το 2008 η εταιρεία D & M εξαγόρασε την Allen & Heath δίνοντάς της περαιτέρω ώθηση, δίχως όμως να αλλοιώσει διόλου τη φιλοσοφία και τη στρατηγική της εταιρίας, αντίθετα την ενίσχυσε περισσότερο σε όλους τους κρίσιμους τομείς (παραγωγή, R&D, μάρκετινγκ, πωλήσεις κλπ)
Οσον αφορά το χώρο των ψηφιακών μίξερ, η εταιρία έκανε ντεμπούτο με τη σειρά ψηφιακών μίξερ iLive, για να ακολουθήσει πέρυσι η μικρότερη GLD 80 και φέτος η ακόμα μικρότερη QU16 που μόλις ξεκίνησε να διατίθεται...

Παρουσίαση QU 16
Η Qu-16 είναι η νέα λιλιπούτεια ψηφιακή της Allen & Heath που απευθύνεται σε entry level εφαρμογές, σε μικρά Live και εγκαταστάσεις, αλλά και σε μεμονωμένους ηχολήπτες. Πρόκειται για μια rack-mountable ψηφιακή κονσόλα, που ενσωματώνει μια σειρά από τεχνολογίας που έχουν εφαρμοστεί και δοκιμαστεί με επιτυχία στις μεγαλύτερες αδελφές της, στην GLD αλλά και στα μίξερ της σειράς iLive (από τις οποίες μεταξύ άλλων προέρχονται τα 4 ενσωματωμένα εφέ).

16 AnalogiQ total recall προενισχυτές
Όπως διαπιστώνεται λοιπόν η Qu-16 διαθέτει 16 AnalogiQ total recall προενισχυτές και 24μπιτους A/D μετατροπίες. Στην κονσόλα δεσπόζει μια αρκετά ευμεγέθης (για τις διαστάσεις του μίξερ) οθόνη αφής 800 x 480 που προσφέρει εύκολη και ταχύτατη πρόσβαση σε όλους τις παραμέτρους.
Το φιλικό στη χρήση του user interface έχει σχεδιαστεί από την αρχή με γνώμονα τη λειτουργικότητα ενώ όλα τα εκατέρωθεν μπουτόν χειρισμού χαρακτηρίζονται από το ξεκάθαρο layout SuperStrip με μια λειτουργία ανά φυσικό χειριστήριο ελέγχου. Το SuperStrip ολοκληρώνεται μέσω ενός onscreen Touch Channel για άμεση πρόσβαση σε όλες τις παραμέτρους δίχως πρώτα να πρέπει να μπεί ο χρήστης σε περίπλοκα μενού. Σε κάθε Mono ή Stereo είσοδο, η κονσόλα περιλαμβάνει trim, polarity, HPF, gate, insert, 4 band PEQ, compressor και delay. Τα main LR και Mono mixes διαθέτουν Insert, 1/3-octave GEQ, compressor και delay. Αντίστοιχα, τα Stereo mixes υποστηρίζουν Insert, 4-band PEQ, compressor, delay και balance control. Η Qu-16 διαθέτει 17 μοτοριζέ faders της ALPS, διαμορφωμένα σε δυο layers, ενώ σε ένα τρίτο layer, ο χρήστης μπορεί να διαμορφώσεις τη δική του επιφάνεια εργασίας που να περιλαμβάνει τον επιθυμητό συνδυασμό είσόδων, FX Sends, FX Returns και Mix masters.

Επεξεργαστές & Εφέ...
Οι δυναμικοί επεξεργαστές και οι αλγόριθμοι των εφέ της Qu-16 προέρχονται από τα μίξερ της επαγγελματικής touring σειράς iLive της εταιρίας. Η Qu-16 περιλαμβάνει όπως είδατε στον σχετικό πίνακα πιο πάνω, 4 stereo iLive FX engines, που περιλαμβάνουν κλασικά reverbs, gated reverbs, delays, modulators, flanger και πολλά άλλα εφέ. Η βιβλιοθήκη των εφέ θα μεγαλώνει σε κάθε μελλοντική αναβάθμιση firmware. Σημειωτέον ότι τα FX επιστρέουν σε dedicated return channels, πράγμα που σημαίνει ότι δεν ‘τρώνε’ κανάλια εισόδου ή stereo input channels. Κάθε Stereo FX Return υποστηρίζει 4 μπάντες PEQ.
Στην Qu-16 μπορείτε να αποθηκεύσετε περισσότερες από 100 σκηνές και να τις ανακαλέσετε όποτε θέλετε, ενώ τα κανάλια και οι μίξεις που επιθυμείτε μπορούν να μείνουν safe από τις σκηνές που θα ανακαλέσετε. Αντίστοιχες λειτουργείες αποκλεισμού από recalls είναι οι λειτουργίες Recall Filters και Global Recall Filter.
Τα Custom settings για κάθε EQ, compressor, κανάλι ή εφέ μπορούν να αποθηκευθούν ως Library presets. Φυσικά το Show configuration μπορεί να αποθηκευθεί σε ένα USB και να φορτωθεί σε οποιαδήποτε άλλη Qu-16.
Το interface της είναι συμβατό με Mac OS X και δεν απαιτείται η εγκατάσταση driver για το σετάρισμα και θα αναγνωριστεί αυτόματα από οποιοδήποτε DAW υποστηρίζει Core Audio, συμπεριλαμβανομένων των Logic, Cubase, Reaper και Pro Tools.

Μultitrack USB recorder & Qu-Pad
Η Qu-16 υποστηρίζει ένα ενσωματωμένο multitrack USB recorder, που παρέχει 18 κανάλια προς εγγραφή στα 48 kHz, με ανάλυση 24-bit για recording και playback απευθείας μέσω ενός USB hard drive. Φυσικά το μίξερ υποστηρίζει και στερεοφωνική εγγραφή που μπορείτε να ‘πατσάρετε’ από οποιοδήποτε ζεύγος εξόδων του Mix outputs, του Main LR (pre, post, ή summed to mono) ή ακόμα και από τα  PAFL bus, με το δικάναλο stereo playback να επιστρέφει στο ST3. Η εφαρμογή Qu-Pad iPad αποτελεί ακόμα ένα ατού της μικρής Allen & Heath, καθώς επιτρέπει τον απομακρυσμένο έλεγχό της είτε για τα monitors, είτε στο PA όπου ο χειριστής μπορεί να είναι ανάμεσα στο κοινό και να ρυθμίζει τη μίξη του. Η Qu-Pad λειτουργία χρειάζεται τη σύνδεση του μίξερ μέσω Wi-Fi και δίνει πλήρη πρόσβαση σε όλες τις παραμέτρους. Τέλος, η Qu-16 είναι πλήρως συμβατή με το σύστημα ME personal mixing system της Allen & Heath, όπου μέσω της θύρας dSNAKE μπορούν να συνδεθούν όσα ME-1 personal mixers απαιτεί η κάθε παράσταση.

Ιδού ένα γρήγορο overview των δυνατοτήτων και των λειτουργιών της νέας Qu-16
* 16 Mono Inputs (TRS + XLR)
* 3 Stereo Inputs (TRS)
*  4 Stereo FX Returns
* 16 Buses
* 12 Mix Outputs (LR, Mono Mix 1-4, Stereo Mix 1-3)
* 4 FX Engines
* AES Digital Out
* 19-in Rack Mountable
* Moving Faders
* Recallable AnaLOGIQ Preamps
* Qu-Drive direct Multitrack Recording / Playback on USB drives
* 800 x 480 Touchscreen
* iLive FX Library
* dSNAKE Remote Audio Port
* Compatible with ME Personal Mixing System
* Qu-Pad iPad App
* USB Audio Streaming
* DAW MIDI Control
* 4 Mute Groups
* Trim, polarity, HPF, gate, insert, 4-band PEQ, compressor and delay on all Inputs
* Insert, 1/3-octave GEQ, compressor and delay on Main LR and Mono Mix outputs
* Insert, 4-band PEQ, compressor and delay on Stereo Mix outputs
* Built-in Signal Generator
* RTA with Peak Band indication


Στην επόμενη έκδοση firmware της Qu-16 που αναμένεται στα τέλη του καλοκαιρού (η παρούσα έκδοση είναι η V1.0) θα περιλαμβάνονται οι εξής λειτουργίες:
- USB key Scene και  mixer data transfer
- User libraries για FX και processin
- Scene Recall Filters και Safes
- User assignable Custom layer
- Qu-Pad wireless remote app για iPad
- dSNAKE port για remote audio connection στα AR stageboxes
- Πλήρης συμβατότητα με τα ME personal mixer της A&H
- MIDI over USB για έλεγχο DAW
- User permissions
- Custom Layer access και setup
- Event logs & diagnostics
Σημειωτέον ότι η εφαρμογή Qu-Pad iPad app θα είναι έτοιμη περί τα τέλη Ιουνίου, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ελέγχου και τελικής έγκρισης και πιστοποίησης της εφαρμογής από την Apple προκειμένου να την ανεβάσει στο Apple Store....

Παρουσίαση GLD 80
H μεγαλύτερη και ‘παλαιότερη’ GLD-80 βρίσκεται στο ‘δρόμο’ εδώ και ενάμισι περίπου χρόνο και παρότι προσφέρει περισσότερες δυνατότητες από την Qu16, εντούτοις και αυτή αποτελεί μια compact διαστάσεων κονσόλα. Τοποθετείται κάτω από τις ψηφιακές ναυαρχίδες της σειράς iLive της A&H και διαθέτει αναλογική αρχιτεκτονική και αντίστοιχο interface, ενώ στην επιφάνειά της φιλοξενεί μια σαφώς πιο ευμεγέθη οθόνη αφής 8,4 ιντσών. Υποστηρίζει ένα πλήρως customisable drag ‘n drop layout που καθιστά ακόμα πιο γρήγορη κι εύκολη τη δρομολόγηση των εισόδων και των mixes στα fader strips. Η κονσόλα διαθέτει 20 fader strips σε 4 layers, φυσικά όλα τους με motorised fader. Επίσης φιλοξενεί ένα αρκετά εύχρηστο LCD display σε κάθε κανάλι στο αναγράφεται η ονομασία του κάθε καναλιού εισόδου / εξόδου, ενώ ο χρήστης μπορεί να κωδικοποιήσει χρωματικά τα κανάλια εισόδου κι εξόδου για να διευκολύνει και οπτικά τη μίξη του και τις δρομολογήσεις των σημάτων του.

Ενας περιστροφικός επιλογέας - ρυθμιστής δίνει άμεση πρόσβαση σε κρίσιμες λειτουργίες όπως τα gain, pan και aux/FX sends, ενώ όσον αφορά τις ‘φυσικές’ θύρες του μίξερ, η GLD 80 στο πίσω πάνελ της φιλοξενεί 4 XLR mic/line inputs, 4 XLR line outs, 4 RCA inputs, 2 RCA outputs και digital outputs σε SPDIF και AES3 formats.

48 Input Channels - 30 assignable buses - 20 Mix outputs
Με τη βοήθεια των εξωτερικών ρακ, η GLD-80 μπορεί να υποστηρίξει 28, 36 έως και 44 εισόδους mic. Ο μέγιστος αριθμός εισόδων μπορεί να επιτευχθεί με την ταυτόχρονη χρήση του AR2412 rack (24 XLR inputs, 12 XLR outs) και δυο AR84 expander racks (8 XLR inputs, 4 XLR outs έκαστο) τα οποία μπορούν να τοποθετηθούν έως και 120 μέτρα μακριά από την GLD 80 και συνδέονται με το μίξερ μέσω ενός απλού CAT5 καλωδίου που χρησιμοποιεί το πρωτόκολο dSNAKE της Allen & Heath. Σημειωτέον ότι το AR2412 υποστηρίζει και σύνδεση με συστήματα personal monitoring (όχι μόνο της A&H αλλά και άλλων επώνυμων κατασκευαστών).
Επίσης η GLD μπορεί να υποστηρίξει εγγραφεί και αναπαραγωγή στερεοφωνικών σημάτων μέσω USB memory stick, ενώ μέσω των στάνταρ iLive audio I/O option cards για Dante, MADI, EtherSound κλπ μπορεί να υποστηρίξει και πολυκαναλική εγγραφή / αναπαραγωγή, δυνατότητα FOH/monitor splits και σύνεση με τα συστήματα iLive.

Ιδού ένα γρήγορο overview των δυνατοτήτων και των λειτουργιών της GLD 80
• Compact digital mixer με scalable, remote I/O
• Υποστηρίζει από 4 έως 44 mics
• Αναλογικό interface
• dSNAKE Cat5 digital snake (έως 120m cable length)
• Οθόνη αφής 8.4 ιντσών
• 20 faders, 4 layers, 80 channel strips και πλήρως customizable layout
• 48 input channels into 30 assignable buses (Aux, Group, Matrix, Main, FX Send) into 20 mix outputs
• 8 stereo RackFX engines με dedicated ‘short’ returns και 4-band PEQ
• Κάθε είσοδος περιλαμβάνει: trim, polarity, HPF, insert, gate, 4-band PEQ, compressor και delay
• Πληρότητα επεξεργασίας και για όλες τις εξόδους που υποστηρίζουν: insert, PEQ, GEQ, compressor και delay
• LR, None (monitors), LR+M (sum), LR+M (bus), LCR main mix modes
• 16 DCAs / mute groups
• Built-in Talkback, RTA and Signal Generator
• I/O module options for FOH/Monitor split, multitrack recording, link to iLive κλπ
• MIDI In/Out και Ethernet Network port
• Monitor θύρα συμβατή με Aviom Pro16 στο main AudioRack
• High end 1dB step recallable mic/line preamps
• Engineer’s mono Wedge and stereo IEM strips
• Input, output and insert soft patchbays
• Quick copy, paste και reset για mixes και παραμέτρους
• Libraries, Scenes και Show memories με USB transfer
• Οδηγός γρήγορης λειτουργίας κατά τη χρήση με Template Shows

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η Allen & Heath παρουσίασε στην έκθεση Infocomm 2013 στην Αμερική τη νέα GLD 112 που αποτελεί τη μεγαλύτερη αδελφή της GLD 80, για την οποία μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σε άλλη στήλη (News) του aLive…
Περισσότερα για τις QU16 και GLD 80 της Allen & Heath θα σας πούνε στη Metro Audio Systems, όπου οι κονσόλες θα παραμείνουν για demo όλο το επόμενο διάστημα. Για προσωπικά σεμινάρια και ands on δεν έχετε παρά να κλείσετε ραντεβού με τους ανθρώπους της Metro Audio Systems....

Επαφή
Metro Audio Systems

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση