Διαφήμιση
Παρασκευή, 07 Δεκέμβριος 2012 12:09

Τεχνικό Σεμινάριο DNA Systems στη νέα έδρα της…

του Βασίλη Λαδονικόλα

Την προηγούμενη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, η DNA Systems διοργάνωσε ένα πραγματικά ενδιαφέρων τεχνικό σεμινάριο επαγγελματικών προϊόντων ήχου στον πολυχώρο ‘Φουγάρο’ στο Ναύπλιο (στην πόλη που εδώ και μερικούς μήνες αποτελεί τη νέα έδρα της DNA Systems), με προϊόντα των εταιριών Adamson και Powersoft που αντιπροσωπεύει. Το σεμινάριο (το οποίο επαναλήφθηκε 3 φορές μέσα στην ημέρα, με διαφορετικούς θεατές & συμμετέχοντες) όπως είπαμε πραγματοποιήθηκε σ’ έναν ιδιαίτερα ελκυστικό και μοντέρνο πολυχώρο, που ονομάζεται Φουγάρο και βρίσκεται στην καρδιά του Ναυπλίου. Εκεί μας περίμεναν ο Τάκης Τσονόπουλος και ο Αρης Ισσαρης της DNA Systems, μαζί με τους κ.κ David Dohrman από την Adamson και Lawrence Iviani από την Powersoft, που πραγματοποίησαν τις παρουσιάσεις με την πολύτιμη πάντα αρωγή της NET Audio που εγκατέστησε όλο τον εξοπλισμό (16 καμπίνες spektrix της Adamson και όλα τα υπόλοιπα τμήματα του συστήματος) στον εξωτερικό χώρο του Φουγάρου...

DNA Systems – Ολική επαναφορά από το Ναύπλιο
Στην αρχή της παρουσίασης οι Αρης Ισσαρης και Τάκης Τσονόπουλος, εξήγησαν στους παρευρισκόμενους τους λόγους για τους οποίους η DNA Systems μετακόμισε την έδρα και τις αποθήκες της στο Ναύπλιο, την πόλη με την πλούσια πολιτιστική παρακαταθήκη, καθώς και όλες τις νέες προοπτικές της εταιρίας (μας τα εξηγούν αναλυτικά στη συνέντευξη που κλείνει την παρουσίαση). Μπορεί λοιπόν το ιστορικό και κοσμοπολίτικο Ναύπλιο να αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς και όχι μόνο, προορισμούς, όμως πλέον η DNA το έβαλε ενεργά και στον pro audio χάρτη της χώρας μας, μετακομίζοντας εκεί τις δραστηριότητές της…

Η ‘Ενέργεια’ της Adamson
Πρώτος πήρε το λόγο ο David Dohrman, Applications Engineer της Adamson, ο οποίος μας εξήγησε αρκετά εμπεριστατωμένα όλα όσα θα θέλαμε να μάθουμε για τη φιλοσοφία σχεδιασμού της εταιρίας, την πορεία της στο χρόνο μέσα από τα προϊόντα και τις τεχνολογίες της και φυσικά μας παρουσίασε όλα τα νέα προϊόντα της σε όλους τους τομείς, με πρωταγωνιστή βεβαίως το νέο project Energia που πλέον είναι μια πραγματικότητα στο χώρο του touring και των rental εφαρμογών.
Ο David ξεκίνησε πρώτα απ’ όλα την αναφορά του από το acoustic evaluation κομμάτι και την επεξήγηση του set up του συστήματος της NET Audio που βρισκόταν εγκατεστημένο εξωτερικά στον πολυχώρο Φουγάρο και που θα ακούγαμε αργότερα, οδηγούμενο από ενισχυτικά (και DSP επεξεργαστές) της Powersoft.
Στη σύντομη αναφορά του στις τεχνολογίες και τα προιόντα σταθμούς της Adamson, στάθηκε ιδιαίτερα στο Kevlar ως το κύριο υλικό κατασκευής των κώνων των μεγαφώνων της Adamson και στις ιδιότητές του που έκαναν την Adamson να το επιλέξει σε σχέση με άλλα καταξιωμένα υλικά. Ως γνωστόν ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 80 όταν και δημιουργήθηκε ως εταιρία, η Adamson χρησιμοποιεί Kevlar στα μεγάφωνα που κατασκευάζει, καθώς πρόκειται για ένα υλικό με υψηλό συντελεστή ακαμψίας, γραμμική συμπεριφορά κατά την κίνησή του, ιδιαίτερα ανθεκτικό στις καταπονήσεις και τις υψηλές θερμοκρασίες και αρκετά ουδέτερο ηχητικά (μια άλλη εταιρία από το χώρο του Hi-Fi και του studio της οποίας τα ηχεία γνωρίζω αρκετά καλά καθότι κάτοχος αρκετών ζευγών, είναι η B&W που χρησιμοποιεί Kevlar στις ακριβές της σειρές, από τις αρχές της δεκαετίας του 90 και ομολογώ ότι το εν λόγω υλικό όντως πληροί όλες αυτές τις προϋποθέσεις με το παραπάνω). Βεβαίως η Adamson είναι η πρώτη και ίσως παραμένει και η μόνη εταιρία που χρησιμοποιεί Kevlar κώνους σε ηχεία για απαιτητικές Live εφαρμογές.
Στη συνέχεια ο David μας παρουσίασε όλη τη βασική θεωρία γύρω από τις True Line Source πηγές και τη θεωρία περί Line source όπως την εφαρμόζει η Adamson στα προϊόντα της και ειδικά στις καμπίνες (και στις χοάνες φόρτισης) που αποτελούν τα Line array συστήματα των επιμέρους σειρών της.
Οσον αφορά τον τομέα του installation μας ενημέρωσε ότι η Αdamson μπήκε ουσιαστικά σε αυτόν το 2009 όταν και παρουσίασε στην έκθεση της Φρανκφούρτης τη σειρά Point που απευθύνεται σε εγκαταστάσεις με βασικά ατού της τα μεγάφωνα με κώνο από kevlar και τις γεωμετρικά ελλειπτικές χοάνες φόρτισης των μονάδων υψηλών. Μας παρουσίασε επίσης σε αποκλειστικότητα τα δυο νέα μοντέλα ηχείων της εταιρίας που απευθύνονται σε μόνιμες εγκαταστάσεις. Πρόκειται για τα νέα ομοαξονικά ηχεία της ομώνυμης σειράς Coaxial της εταιρίας, το Coax 5 με τα δυο ομοαξονικά 5ιντσα midwoofer (που έκλεψε και τις εντυπώσεις των σύντομων ακροάσεων κατά την ταπεινή γνώμη του υπογράφοντος) και του μεγαλύτερου Coax 6 με τη μια ομοαξονική μονάδα 6 ιντσών που βεβαίως κατέβαινε χαμηλότερα.

Η παρουσίαση της Adamson έκλεισε με το Design workflow της εταιρίας, την παρουσίαση του project «Ενέργεια» (ναι στα Ελληνικά, αφού ο κος Brock Adamson δανείστηκε μια Ελληνικότατη λέξη για το νέο του εγχείρημα), και έκλεισε με παρουσιάσεις από πρόσφατες μόνιμες εγκαταστάσεις και touring εφαρμογές με προϊόντα της Adamson.
Για να εξηγήσουμε το project Energia αναλυτικά χρειάζονται πολλές χιλιάδες λέξεις και σαφώς δεν είναι του παρόντος. Να αναφέρουμε όμως απλά ότι αυτό χωρίζεται σε 3 φάσεις και βασίζεται στην καμπίνα E15. Ηδη υποστηρίζεται από ένα δίκτυο συνεργατών και μεγάλων rental εταιριών πρώτης γραμμής παγκοσμίως και φιλοδοξεί να αποτελέσει το επόμενο βήμα του Live Αudio. Σύντομα αναμένεται και το μικρότερο σύστημα E12 που σύμφωνα με τις ενδείξεις θα δούμε από κοντά στην προσεχή έκθεση της Φρανκφούρτης.

Τα ‘πράσινα’ Watt της Powersoft και μια 'Αρμονική' σουίτα ελέγχου
Την ξενάγηση στα ενδότερα της Ιταλικής powersoft ανέλαβε ο Lawrence Iviani από την Powersoft, ο οποίος μας παρουσίασε την εξέλιξη μιας εταιρίας ενισχυτικών που κατάφερε σε 17 μόλις χρόνια να αναρριχηθεί ψηλά και να ενταχθεί ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρίες του είδους της. Η πρωτοπορία της Powersoft έχει να κάνει με το ότι επένδυσε τεχνολογικά με το καλημέρα στην τάξη D και στην τεχνολογία PWM που αυτή συνεπάγεται. Να ξεκαθαρίσουμε εδώ κάτι σημαντικό που ίσως ακόμα να μπερδεύει πολλούς. Ως γνωστόν η PWM (Pulse Width Modulation) αποτελεί μια πιο απλή διαδικασία ψηφιοποίησης αναλογικών σημάτων κατά την οποία κωδικοποιείται η πληροφορία της αναλογικής γραμμικά μεταβαλλόμενης με τον χρόνο κυματομορφής σε πληροφορία εύρους των παλμών μίας παλμοσειράς. Η διαδικασία αυτή δεν περιλαμβάνει κβαντισμό του σήματος ούτε αντιστοίχισή του σε ψηφιακές λέξεις και δεν έχει καμία σχέση με τη γνωστή τεχνική ψηφιοποίησης PCM που χρησιμοποιείται στην ψηφιοποίηση αναλογικών σημάτων.
Οι διαφορές με τους συμβατικούς ενισχυτές που χρησιμοποιούν μεγάλα στάδια τροφοδοσίας (με βαρέως τύπου τοροειδής μετασχηματιστές) είναι σημαντικές και εστιάζονται κυρίως στους εξής τομείς: Στους συμβατικούς ενισχυτές οι παραμορφώσεις οφείλονται στη μη γραμμικότητα των σταδίων ισχύος (ημιαγωγοί) και σε θορύβους του τροφοδοτικού κατά κύριο λόγο. Αντίθετα αυτά τα στοιχεία λείπουν από τους ενισχυτές class D καθώς τα τμήματα που τους απαρτίζουν είναι εντελώς διαφορετικά. Εδώ και συγκεκριμένα στους Powersoft μιλάμε για PFC switching τροφοδοτικά, για PWM στάδια εξόδου, καθώς και τεχνολογίες Power Factor Correction (PFC) που ενσωματώνεται στο switching mode τροφοδοτικό και κάνουν πράξη την «πράσινη φιλοσοφία» της εταιρίας επιτυγχάνοντας χαμηλή κατανάλωση ισχύος σε σχέση με την παραγόμενη ισχύ εξόδου.

Ο Lawrence μας μίλησε φυσικά και το Armonía Pro Audio Suite, το νέο DSP και λογισμικό ελέγχου (remote control και monitoring) όλων των προιόντων της Powersoft, μέσω του οποίου ελέγχεται πλήρως ένα σύστημα από το χρήστη μέσω ενός PC ή μιας ταμπλέτας μέσα από ένα ιδιαίτερα φιλικό και εύχρηστο user interface. Μέσω αυτού μπορεί να ελεγχθεί πλήρως ένα σύστημα σε κάθε εφαρμογή του δίχως την ανάγκη ύπαρξη εξωτερικού επεξεργαστή τρίτου κατασκευαστή, γεγονός που σημαίνει περαιτέρω ευελιξία και οικονομία.
Εν συνεχεία ο Lawrence μας ξενάγησε στις διαφορετικές σειρές των ενισχυτικών της Powersoft η οποία διαθέτει μοντέλα για Live – touring sound, Installation και ΟΕΜ για τρίτους κατασκευαστές πρώτης γραμμής. Μας εκμυστηρεύτηκε επίσης, ότι ο ενισχυτής – ναυαρχίδα της εταιρίας, ο Κ20 (με τα 18.000 Watt από μια μονάδα 1U) κατασκευάστηκε κατόπιν έκκλησης της Claire Bros, ενώ μας ξεκαθάρισε ότι το λογότυπο Digam δεν παραπέμπει στο ‘digital’ προφίλ του όπως πολλοί νομίζουν, αλλά στα ονόματα των εφευρετών της τεχνολογίας της εταιρίας.

Ακούγοντας τα Adamson με Powersoft
Στον προαύλιο χώρο του Φουγάρου βρισκόταν όπως είπαμε εγκατεστημένο ένα line array σύστημα αποτελούμενο από 16 καμπίνες Spektrix της Adamson, και από ενισχυτικά της Powersoft που αποτέλεσε ευγενική χορηγία της εταιρίας Net Audio. Το σύστημα όπως μας εξήγησε ο David Dohrman εγκαταστάθηκε και ‘σεταρίστηκε’ με τη βοήθεια του Yaxis Shooter της Αdamson και ελέγχθηκε μέσω του DSP Armonia των Powersoft που οδήγησαν το σύστημα. Συγκεκριμένα, υπήρχαν εγκατεστημένες 8 καμπίνες Spektrix και 4 Sub ανά πλευρά, ενώ την οδήγηση του συστήματος ανέλαβαν ενισχυτές Κ3 και Κ8 της μεγάλης σειράς ‘Κ’ της Powersoft.
Το σύντομο αλλά πληρέστατο πρόγραμμα ακροάσεων που επέλεξε ο David μέσα από τη Vi 1 της Soundcraft που βρισκόταν στο χώρο του FoH, περιελάμβανε κυριολεκτικά τα πάντα (από φωνητικά σύνολα έως ‘πριόνια’).
Το άκουσμα όπως όλοι συμφώνησαν ήταν άκρως ποιοτικό, με το σύστημα να είναι ρεαλιστικό, αέρινο και να ανταποκρίνεται με ευχέρεια στα γρήγορα μεταβατικά και τα δυναμικά των διαφορετικών προγραμμάτων ακρόασης (από κλασική και φωνητικά σύνολα, μέχρι metal, progressive και dance, απ’ όλα είχε το μενού…). Ο χώρος ήταν στενόμακρος και το σύστημα είχε στηθεί κατά μήκος, οπότε για τις επιδόσεις του όσον αφορά τη διασπορά δεν μπορούμε να έχουμε πλήρη άποψη, όμως το ζητούμενο δεν ήταν αυτό, αλλά το ‘ματσάρισμα’ μεταξύ συστήματος και ενισχυτικών, οι επιδόσεις του DSP της σουίτας Armonia και γενικώς το σωστό σετάρισμα του συστήματος μέσω του προγράμματος shooter της Αdamson σε έναν μάλλον δύσκολο χώρο όπως αυτός. Οι εντυπώσεις δεν θα μπορούσαν να μην είναι θετικές καθώς μιλάμε για δυο κορυφαία προϊόντα στην κατηγορία του έκαστο (Adamson και Powersoft) και μια εξίσου κορυφαία κονσόλα πρώτης γραμμής (Vi1) που τα οδηγούσε. Αλλωστε το αναγνώρισαν και αρκετοί ιδιοκτήτες μεγάλων PA εταιριών κάτοχοι εξίσου ανταγωνιστικών συστημάτων…
Αναμφίβολα ένα θετικό ξεκίνημα για τη DNA από τη νέα της έδρα στο Ναύπλιο στο οποίο ελπίζουμε να ξαναβρεθούμε για ανάλογες εκδηλώσεις. Το σημαντικό είναι ότι οι επαγγελματίες του χώρου ανταποκρίθηκαν και με το παραπάνω αποδεικνύοντας ότι στις μέρες μας οι αποστάσεις δεν παίζουν σημαντικό ρόλο ακόμα και στις παρουσιάσεις. Πόσο μάλλον δε, όταν μιλάμε για εμπόριο…

Συνέντευξη με τους Τάκη Τσονόπουλο και Αρη Ισσαρη στα νέα γραφεία της DNA Systems στο Ναύπλιο…

aLive: Η νέα σας έδρα στο Ναύπλιο σηματοδοτεί και νέο ξεκίνημα για τη DNA Systems;
Tάκης Tσονόπουλος.: Δεν το έχουμε προσδιορίσει ποτέ έτσι. Ουσιαστικά πρόκειται για τη φυσική συνέχεια της DNA. Εδώ μας έφερε η ανάγκη της κρίσης που μας οδήγησε στο να σκεφτούμε εναλλακτικούς τρόπους μείωσης των εξόδων. Είμασταν σε αντίστοιχες συζητήσεις με τον Αρη έως ότου κατέβηκα εδώ στο Ναύπλιο και είδα αυτόν τον ιδιόκτητο χώρο (του Αρη) και έτσι πήραμε την απόφαση. Βεβαίως πρώτα είχαμε συνυπολογίσει και μια σειρά από παραμέτρους, όπως αναφέραμε και στην παρουσίαση, καθώς σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που κρατάμε, μόλις το 3% των πελατών μας πέρασαν από το μαγαζί στην Αθήνα και ψώνισαν επειδή ήρθαν στο μαγαζί. Όλο το υπόλοιπο πελατολόγιο αφορούσε πωλήσεις είτε από ραντεβού που κάναμε με τους πελάτες στο χώρο τους, είτε μέσω διαδικτύου, οπότε καταλάβαμε ότι η φυσική έδρα στην Αθήνα παίζει μάλλον μικρό ρόλο τελικά στον τομέα των πωλήσεων. Ετσι λάβαμε την τελική απόφαση της μετακίνησης…

Αρης Ισσαρης: Οι πωλήσεις που είχαμε κάνει στην Αθήνα λόγω της φυσικής μας έδρας εκεί, ήταν μικρές. Συνειδητοποιήσαμε όμως ότι η δουλειά μας είναι τέτοια που η φυσική θέση μικρή σημασία έχει πλέον. Ο πελάτης δεν νοιάζεται για το εάν το προϊόν πάει από το Ναύπλιο στην Αθήνα ή από οπουδήποτε, τον ενδιαφέρει το καλό προϊόν και η καλή υπηρεσία και τιμή. Αυτά μπορούμε να τα υποστηρίξουμε και από εδώ. Εγώ προσωπικά άλλωστε κατάγομαι από εδώ και πάντα ήθελα να κάνω κάτι εδώ και είμαι ευτυχής που το ξεκίνησα…

aLive: Ποιο είναι το έως τώρα feedback της αγοράς (πελατών και συνεργατών σας) από τη μετακίνησή σας αυτή;
T.T.: Το feedback που έχουμε είναι θετικό. Η σημερινή παρουσίαση το απέδειξε περίτρανα νομίζω. Αλλωστε εγώ μην ξεχνάς ότι υποστηρίζω τους πελάτες και τα προϊόντα μας στην Αθήνα, όπου εξακολουθούμε να κρατάμε μια μικρή αποθήκη για τα είδη πρώτης ανάγκης…
Α.Ι: Εγώ θα σου πω ότι υπάρχει κόσμος που έρχεται ακριβώς επειδή είμαστε στο Ναύπλιο και περνάει περισσότερος κόσμος από το γραφείο πλέον απ’ ότι συνέβαινε στην Αθήνα.

aLive: Η σημερινή παρουσίαση είναι ουσιαστικά η πρώτη εκδήλωση που διοργανώνεται από τη νέα σας έδρα εδώ στο Ναύπλιο, σωστά;
T.T.: Σωστά και αποτελεί την επιβεβαίωση αυτού που σκεφτόμασταν, αφού είχε πιο μεγάλη επιτυχία και πιο πολύ κόσμο απ’ όλες τις άλλες παρουσιάσεις και τα τεχνικά σεμινάρια που είχαμε κάνει στην Αθήνα τα τελευταία χρόνια. Και σκέψου ότι τα λέμε στο τέλος του πρώτου session και τα session είναι συνολικά 4 με διαφορετικούς συμμετέχοντες.
Α.Ι: Ουσιαστικά έχουμε 3 session πελατών με υψηλότερο γνωστικό αντικείμενο για τη δουλειά, κι ένα ακόμα special session. Υπολογίζουμε μια παρουσίαση με 90 άτομα από το χώρο, ποτέ δεν είχαμε τόσες συμμετοχές.

aLive: Αρα τι έχετε να πείτε σε όσους συνδέουν την απομάκρυνσή σας από την Αθήνα με ‘απομάκρυνση’ από το χώρο, διότι δεν σας κρύβω ότι δικαίως ή μη, ακούγεται κάτι τέτοιο…
Α.Ι: Το αντίθετο, είμαστε πλέον ακόμα πιο ‘μέσα’ στο χώρο…
T.T.: Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι οικονομικά είμαστε στην πιο υγιή φάση που ήμασταν ποτέ ως εταιρία.

aLive: Η εταιρία αποτελείται πλέον από εσάς τους δυο;
T.T.: Ναι, οι DNA Systems είμαστε οι δυό μας. Βεβαίως συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με αρκετούς ανθρώπους που είναι καταξιωμένοι στο installation κλπ για διάφορες συνεργασίες και εγκαταστάσεις που προκύπτουν.

aLive: Οι ρόλοι σας στην εταιρία να υποθέσω ότι είναι απολύτως διακριτοί…
T.T.: Ο Αρης είναι ο άνθρωπος που κάνει το καθημερινό administration κι εγώ καλύπτω την Αθήνα και το marketing καθώς και τους μεγαλύτερους πελάτες…

aLive: Τι προοπτικές πιστεύετε ότι έχει μια εταιρία σαν τη DNA σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που βρίσκεται σε κρίση, ενώ παράλληλα υπάρχουν και τα γνωστά προβλήματα στον τομέα των επαγγελματικών οπτικοακουστικών. Κοινώς τι προσδοκίες έχετε;
Α.Ι: Θεωρώ ότι έχουμε μεγάλες προοπτικές και σημαντική δυναμική, η οποία βελτιώθηκε περαιτέρω από την αλλαγή έδρας. Θα στο πώ απλά: είναι σημαντικό να ασχολείσαι καθημερινά με τη δουλειά αυτή καθ’ αυτή και όχι με χίλια άλλα δυο πράγματα που μας έτρωγαν χρόνο και διάθεση. Εδώ η δουλειά σου στις τράπεζες, στους δημόσιους οργανισμούς αλλά και σε ιδιώτες συνεργάτες γίνεται σε 10 λεπτά, εύκολα, χαλαρά και δίχως άγχος, επομένως περισσεύει κάθε μέρα πολύ περισσότερος χρόνος για να τον διαχειριστώ πιο δημιουργικά για τη δουλειά αυτή καθ’ αυτή. Επίσης το οικονομικό κομμάτι είναι εξίσου σοβαρό, διότι όταν δεν έχεις σημαντικά λειτουργικά έξοδα, τότε τα χρήματα αυτά τα γυρνάς σε ουσιαστικές επενδύσεις στην εταιρία. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι έχουμε πιο καθαρό μυαλό δίχως την κακή αγωνίας της πώλησης

Τ.Τ: Προσδοκούμε να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας, μέχρι να δείξει η αγορά ότι θα ανοίξει. Καλώς ή κακώς, εμείς πουλάμε ακριβά προϊόντα και τα πουλάμε στις εταιρίες. Αν οι εταιρίες δεν χρηματοδοτηθούν και δεν αναπτυχθούν δεν πρόκειται να υπάρχει η επιθυμητή ανάπτυξη. Αρα προέχει να κρατήσουμε τις δυνάμεις μας στη φάση που είμαστε με έναν υγιή τρόπο. Στην παρούσα φάση, το σημαντικό είναι ότι βρήκαμε τον τρόπο και το χρόνο για να ακολουθούμε με την ουσία της δουλειάς μας…

aLive: Στον πελάτη ή συνεργάτη σας από την Αθήνα που μπορεί να ανησυχεί που πλέον βρίσκεσαι στο Ναύπλιο και να υποθέτει ότι η επικοινωνία και η επαφή (π.χ. η παράδοση προιόντων) θα είναι πιο δύσκολη και πιο χρονοβόρα τι έχετε να πείτε…
Α.Ι: Εχω να πω ότι δεν έχω χάσει πελάτη, ειδικά για τέτοιους λόγους

aLive: Που μπορεί κάποιος να δεί κάποια προϊόντα σας στην Αθήνα και να έρθει σε επαφή μαζί τους;
Εχουμε δυο πολύ καλούς συνεργάτες στην Αθήνα που βρίσκονται και στο κέντρο, την Athens Pro Audio και το Unison Audiostore με τους οποίους έχουμε μια πολύ καλή και αμφίδρομη σχέση. Επίσης έχουμε κρατήσει μια μικρή αποθήκη στην Αθήνα που μπορούμε να δείξουμε προϊόντα σε πελάτες και συνεργάτες…

aLive: Είστε ευχαριστημένοι από τη σημερινή παρουσίαση επαγγελματιών στην εκδήλωσή σας;
Α.Ι: Πάρα πολύ, γιατί παραβρέθηκαν άνθρωποι που πάντα ήταν μαζί μας, αλλά και άνθρωποι που ποτέ δεν ήταν μαζί μας, άρα φαίνεται ότι αντιστρέφεται ένα κλίμα που είχε δημιουργηθεί…

aLive: oK, καλή επιτυχία στη συνέχεια της DNA από το Ναύπλιο
T.T.: Ευχαριστούμε. Απλά θα ήθελα να προσθέσω ότι η στήριξη της Αdamson και της Powersoft είναι πολύ σημαντική για εμάς. Αποδείχθηκε άλλωστε και από τη σημερινή παρουσίαση την οποία και οι δυο εταιρίες υποστήριξαν σε τόσο δύσκολες μέρες για την αγορά και τη χώρα γενικώς. Ερχονται άνθρωποι εδώ και μας δείχνουν νέα προϊόντα και νέες τεχνολογίες γνωρίζοντας ότι είναι ιδιαίτερα δύσκολες οι όποιες επενδύσεις αυτή την εποχή στη χώρα μας.

Α.Ι: Θέλω να προσθέσω ότι όλοι οι κατασκευαστές που αντιπροσωπεύουμε μας στήριξαν και είδαν πολύ θετικά τη μεταφορά μας εδώ στο Ναύπλιο. Ξέρω ότι βαλλόμαστε από πολλές εταιρίες αντιπροσώπευσης στην Ελλάδα, και το ξέρω διότι μας ενημερώνουν τα εργοστάσια, όμως εμείς κρατάμε μια συγκεκριμένη πολιτική: δεν τους λέμε ποτέ ψέματα και δεν τους υποσχόμαστε πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε. Είμαστε απόλυτα ειλικρινείς με τις εταιρίες που αντιπροσωπεύουμε και έτσι θα συνεχίσουμε. Οσοι επιθυμούν κάτι διαφορετικό φεύγουν, δίχως να υπάρχει κανένα πρόβλημα στη σχέση μας…

Θα θέλαμε εδώ να ευχαριστήσουμε τις εταιρίες Αdamson και της Powersoft για την υποστήριξη και τη διοργάνωση αυτής της παρουσίασης, τον πολυχώρο Φουγάρο με τον οποίο θα ξανα-ασχοληθούμε, φυσικά όλους τους συμμετέχοντες και όσους μας επισκέφθηκαν στο Ναύπλιο και πρωτίστως την εταιρία NET Audio για την έμπρακτη υποστήριξη και την εγκατάσταση του συστήματος ως demo…

Επαφή
DNA Systems

 

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση