Διαφήμιση
Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2012 18:05

Sold-out o Bob Katz στη SAE Athens

O θρυλικός μηχανικός ήχου Bob Katz βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Οκτωβρίου ως επίσημος προσκεκλημένος του εκπαιδευτικού φορέα, SAE Athens. Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, έδωσε δύο sold-out σεμινάρια με διάρκεια επτά ωρών το καθένα, αναλύοντας βασικές έννοιες του mastering, απαντώντας σε ερωτήσεις και συνομιλώντας με το κοινό. Πάνω από εξήντα άτομα, σπουδαστές της σχολής αλλά και επαγγελματίες του χώρου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να μιλήσουν μαζί με έναν από τους σημαντικότερους mastering engineers παγκοσμίως, στο πλαίσιο των επτάωρων σεμιναρίων.

Ο Bob Katz ξεδιπλώνοντας τη μοναδική του προσωπικότητα σε συνδυασμό με τις ανεκτίμητες γνώσεις του, παρουσίασε μέσα σε επτά ώρες κρίσιμα θέματα όπως: προσδιορισμός του mastering, η ανάγκη ακρόασης μέσω calibrated monitors, τι είναι και πως ξεκίνησε ο πόλεμος των εντάσεων (γνωστός και ως loudness war), dithering, psychoacoustics of loudness, Chesky minimalistic recordings, multiband parallel compression και upward expansion, bass surgery και άλλα πολλά.

Ο χώρος ισοσταθμίστηκε από τον Bob Katz με την βοήθεια του head lecturer της SAE Athens, Στέλιου Εφεντάκη, ενώ για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου χρησιμοποιήθηκε ο παρακάτω εξοπλισμός:
Monitoring: Genelec 1037 B
Sub woofer: PSI Audio 225-M
Tc 6000 MKI Mastering
Van Damme Cables
ATP: Slim Bass Angle
Mitsubishi XD 600 projector

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των πρωτοποριακών σεμιναρίων και εργαστηρίων που διοργανώνει η SAE Athens, μέλος του παγκόσμιου κορυφαίου εκπαιδευτικού φορέα στα Creative Media.
Για αντίστοιχες δράσεις, σεμινάρια και εκδηλώσεις της SAE επισκεφθείτε το δικτυακό τόπο της σχολής…

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση