Διαφήμιση
Κυριακή, 15 Ιανουάριος 2012 23:14

Τα GTO της Outline ‘ροκάρουν’ στο Rio

Το φετινό φεστιβάλ Rock in Rio στη Βραζιλία ήταν πιο ‘φανταχτερό’ από κάθε άλλη χρονιά με τα μεγαλύτερα από τα πρωτοκλασάτα ονόματα της παγκόσμιας ποπ – ροκ σκηνής να συμμετέχουν σ’ αυτό.
Πιο συγκεκριμένα, στο φετινό φεστιβάλ Rock in Rio εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων οι Red Hot Chili Peppers, Guns 'n' Roses, Coldplay, Metallica, Elton John, Stevie Wonder, Jamiroquai, Katy Perry, Rihanna, Shakira, Motorhead, Claudio Sanchez (Coheed και Cambria), Lenny Kravitz, Snow Patrol, Maroon 5, Joss Stone, Sepultura, και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες και μπάντες.
Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε σ’ έναν χώρο 150.000 τετραγωνικών μέτρων (αντιστοιχεί σε 28 αμερικάνικα στάδια ποδοσφαίρου) στην περιοχή Parque do Atleta στην Jacarepaguá τον οποίο και γέμισε όλες τις ημέρες ένα κοινό 800.000 θεατών.

Η Βραζιλιάνικη εταιρία Gabisom Audio Equipment, μια από τις μεγαλύτερες rental εταιρίες της Βραζιλίας (και όχι μόνο), εγκατέστησε για τις ανάγκες του 'Sunset' stage (ενός εκ των πλέον δημοφιλών σκηνών του φεστιβάλ) ένα πλήρες Outline GTO line-source σύστημα. Σημειωτέον ότι στο εν λόγω stage εμφανίστηκαν μπάντες και καλλιτέχνες όπως οι Joss Stone, οι Sepultura, οι Titãs+Xutos Pontapés, Afrika Bambaataa, Matanza and Milton Nascimento και πολλοί άλλοι. Τις παραπάνω συναυλίες στη συγκεκριμένη σκηνή, παρακολούθησαν 60.000 θεατές ανά ημέρα. Η Βραζιλιάνικη rental εταιρία εγκατέστησε 12 καμπίνες GTO ανά πλευρά, συνοδευόμενες από τα GTO-LOW bass extension και GTO-DF down-fill. Οσον αφορά το χαμηλό, αυτό ανατέθηκε σε 8 Outline LAB 21 subwoofers τοποθετημένα ως ground-stacked.

Ο ηχολήπτης Fernando Luis Leite που μίξαρε αρκετές μπάντες στο εν λόγω stage (όπως οι Ed Motta και Andreas Kisser των Sepultura, και οι Baile do Simonal) δήλωσε ότι το σύστημα των GTO αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευχάριστη έκπληξη για τον ίδιο καθώς μίξαρε δυο εκ διαμέτρου διαφορετικές σε σύνθεση και ενορχηστρώσεις μπάντες (η μια έπαιζε κλασικό ροκ με 5 κιθάρες και η δεύτερη ήταν μια κλασική βραζιλιάνικη μπάντα με πολλά κρουστά και πνευστά) με εξαιρετικό αποτέλεσμα σε στάθμες, χροιές και δυναμικά σε κάθε περίπτωση. Το κοινό στο Rock In Rio περίμενε μερικές πραγματικά ‘δυνατές’ συναυλίες και αυτό ακριβώς συνέβη. Ο Leite ανέφερε ότι η στάθμη στο FoH κυμάνθηκε στα 115dB(A) και όλη η μίξη ακόμα και σε υψηλές στάθμες παρέμενε καθαρή και το σύστημα ήταν πάντα ισορροπημένο.

Αντίστοιχα ο Giorgio Biffi της outline ανέφερε ότι όλοι όσοι χρησιμοποίησαν το σύστημα των GTO έμειναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις και τον ήχο του, ενώ και ο ίδιος δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την αποδοχή που έχει το σύστημα της εταιρίας του, σε τόσο μεγάλου βεληνεκούς εκδηλώσεις με καλλιτέχνες και μπάντες πρώτης γραμμής...

Περισσότερες πληροφορίες για τα GTO αλλά και τα προϊόντα της Outline γενικότερα, θα σας δώσουν στη Mega Event…

Επαφή
Mega Event

Rate this item
(5 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση