Διαφήμιση
Πέμπτη, 13 Οκτώβριος 2011 13:51

«Πράσινα» & έξυπνα LED από την Π. Βασιλείου ΑΕΕ

Η εταιρία Π. Βασιλείου ΑΕΕ διοργάνωσε μια ακόμα ενδιαφέρουσα παρουσίαση προσαρμοσμένη στο κλίμα και τις ανάγκες της εποχής, με αντικείμενο την παρουσίαση οικονομικών LED προϊόντων χαμηλής κατανάλωσης και μεγάλης διάρκειας ζωής (αλλά και φιλικά προς το περιβάλλον), με την ενεργό συμμετοχή των εταιριών Desisti, Rosco και Leader Light, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν και προϊόντα LED των εταιριών Robert Juliat και Ianiro.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν και στελέχη των παραπάνω εταιριών που μας παρουσίασαν τα νέα προϊόντα τους, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες νέες τεχνολογίες.
Πιο συγκεκριμένα, οι κύριοι παρουσιαστές και ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι Christian Arroyo (Business Development Manager Νότιας Ευρώπης) της Rosco, Fabio De Sisti της εταιρίας DeSisti και Julius SZaraz (Managing Director) της Leader Light. Ας πάρουμε μια γεύση από τις κυριότερες παρουσιάσεις προϊόντων που έλαβαν χώρα από όλους τους παραπάνω κυρίους κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης... 

Rosco - Christian Arroyo
O Christian Arroyo
, νέος στο πόστο του υπευθύνου (από 1η Ιουλίου εντάχθηκε στο δυναμικό της εταιρίας) για τις χώρες της Νότας Ευρώπης για τη Rosco, δεν περιορίστηκε στην παρουσίαση νέων φίλτρων, αλλά μας έδωσε μια σαφή εικόνα όλων σχεδόν των νέων προϊόντων της εταιρίας από gobo rotators έως τα Litepads, το νέο LED channel mount και φυσικά όλη τη γκάμα tapes και backdrops της εταιρίας. Ας τα δούμε αναλυτικά: 

Η νέα σειρά color filters της Rosco είναι η σειρά ‘Storaro’ που έχει πα΄ρει την ονομασία της από τον Vittorio Storaro, τον Οσκαρικό κινηματογραφιστή που έχει συμμετάσχει σε ταινίες όπως «Αποκάλυψη Τώρα», «Τελευταίος Αυτοκράτορας», «Τελευταίο Τανγκό στο Παρίσι» και πολλές άλλες. Ο Storaro είναι φίλος της Rosco και συνεργάστηκε με την εταιρία στο να δημιουργήσουν 10 νέα χρώματα της ομώνυμης σειράς που προορίζονται για φωτισμούς που θέλουν να πετύχουν πιο έντονα και δραματικά εφέ και πιο δυνατά συναισθήματα.

Η σειρά “Roscolux” όπως μας είπε ο Christian Arroyo αποτελεί την πρώτη επιλογή των αμερικανών lighting designers καθώς διαθέτει τα πλέον εξειδικευμένα θεατρικά φίλτρα στον κόσμο. Το νέο με την εν λόγω σειρά είναι ότι πλέον θα είναι διαθέσιμη και στην Ευρώπη.

Η σειρά “E Colour+” περιλαμβάνει πιο παραδοσιακά ευρωπαικά χρώματα και φίλτρα διόρθωσης βασιζόμενη στα Cenemoid συστήματα. Είναι λίγο χαμηλότερης ποιότητας από τη σειρά “Roscolux” , όμως τα συγκεκριμένα φίλτρα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει ο καθένας γιατί είναι πιο προσιτά...

Αρκετό ενδιαφέρον είχε και η πράξη στη συγκεκριμένη παρουσίαση φίλτρων, με τον Christian να ξεβάφει φίλτρα της LEE και της σειράς Supergel της Rosco, για να διαπιστώσουμε όλοι ότι τα Supergel ‘κρατάνε’ 5 φορές περισσότερο (χάρη στις τεχνολογίες και επεξεργασίες Heat Resistance & super heat shield της Rosco), καθώς διαθέτουν επιφάνεια από βαθύ πολυεστέρα βαμμένο από πάνω. Ο πολυεστέρας είναι τόσο πολύ επεξεργασμένος που κρατάει το χρώμα αποτρέποντας φθορές και ξεθώριασμα. Διατίθενται σε ρολά πλάτος 7,62μ.

Είδαμε επίσης, τα Glass Dichroic Filters της Rosco με την ειδική επίστρωση και τα χρώματα που έχουν διάρκεια ζωής έως και 10 χρόνια, τα επίσης νέα Fluorescent φίλτρα της εταιρίας, καθώς και τα Dichroicfilm που αποτελούν υβρίδια μεταξύ πλαστικού και γυαλιού.

Τα Gobos αποτελούν ακόμα ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη Rosco ειδικά από το 2005 και μετά όταν η Rosco εξαγόρασε την εταιρία κατασκευής gobos DHA, προκειμένου να φτιάχνει τα δικά της custom gobos. Ετσι, αυτή τη στιγμή η Rosco διαθέτει περισσότερα από 1400 gοbos με σχέδια κάθε είδους, ενώ τα gobos της είναι είτε ανοξείδωτα, είτε γυάλινα, είτε ατσάλινα, κλπ. Ο Christian μας ανέφερε ότι η εταιρία παραδίδει πλέον custom gobos σε δυο μέρες. Περισσότερα θα βρείτε στον on line κατάλογο της Rosco…

Είδαμε επίσης και τους νέους rotators της εταιρίας για το 2011 και συγκεκριμένα τα μοντέλα SimpleSpin, Revo και RevoPRO (το τελευταίο το είχε μαζί του και το πιάσαμε στα χέρια μας) που οδηγούνται με ιμάντα γι’ αυτό και είναι πλήρως αθόρυβα. Το RevoPRO αποτελεί έναν Dual Programmable rotator με διπλά μοτέρ υψηλής ακρίβειας κίνησης, προκειμένου να υποστηρίξει κάθε συνδυασμό ταχύτητας και κατεύθυνσης μεταξύ των gobos, ενώ διαθέτει 7 τύπους DMX ελέγχου για μεγαλύτερη ευελιξία μέσω της κονσόλας και βιβλιοθήκη με 99 preset effects.

Στη συνέχεια ο Christian μας παρουσίασε τον μόνο ‘3σδιάστατο’ προβολέα της αγοράς με πολλούς εναλάξιμους φακούς που ελέγχεται μέσω DMX πρωτοκόλλου. Πρόκειται για τον X24 X-Effects που φιλοξενεί έκκεντρα του οπτικού του συστήματος δυο περιστρεφόμενα X size γυάλινα gobos που δημιουργούν το περίφημο αυτό 3D X εφέ...

Και ήρθε η σειρά των Lite Pad, που όπως μας αποκάλυψε ο Christian, αποτελούν τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα προϊόντα της Rosco την τελευταία 10ετία. Απευθύνονται σε κινηματογραφιστές και φωτογράφους κατά κύριο λόγο, όμως οι εφαρμογές τους είναι πραγματικά ατελείωτες. Ενα τέτοιο ζήτησαν στην ταινία Collateral (παραγωγής 2004) με τον Τομ Κρούζ και τον Jamie Fox για να φωτίσουν τα πλάνα μέσα στο ταξί, επιτυγχάνοντας με ένα τόσο μικρό και ευέλικτο φωτιστικό, την ίδια ποσότητα φωτισμού παντού. Η σειρά Lite Pad περιλαμβάνει 3 μοντέλα τα DC, HO+ (υψηλής απόδοσης) και Axiom (το ακρυλικό, είναι μέσα σε μεταλλικό πλαίσιο και αντέχει πολύ), όλα τους έχουν LED πηγές και στις 4 πλευρές, υποστηρίζουν έξυπνους τρόπους στήριξης, διατίθενται σε Lighting kit και βαλιτσάκι μεταφοράς με όλα τα παρελκόμενα και έχουν διάρκεια ζωής μεγαλύτερη από 60.000 ώρες (τα LED τους). Επίσης είναι ιδιαίτερα χρήσιμα και στους φωτογράφους διότι προσαρμόζονται στα φλας των σύγχρονων DSLR μηχανών και φωτίζουν ακριβώς πριν πατηθεί το μπουτόν για τη λήψη της φωτογραφίας.
Τέλος, ο Christian μας έδειξε το νέο LED Channel Mount της Rosco που αποτελεί κανάλι LED-οταινίας από αλουμίνιο με κάλυμμα για προστασία. Παράγεται σε μήκος 1,80 μέτρα και κόβεται εύκολα. Είδαμε επίσης όλα τα tapes και τα νέα backdrops...

De Sisti - Fabio De Sisti
Ο Fabio De Sisti είναι ο γιός του ιδρυτή της εταιρίας Mario DeSisti και επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη χώρα μας και την εταιρία Βασιλείου ΑΕΕ με την οποία συνεργάζονται από την πρώτη μέρα που η DeSisti ήρθε στη χώρα μας, σχεδόν πρίν από 25 χρόνια. Η De Sisti ιδρύθηκε το 1982 και τον επόμενο Φεβρουάριο γιορτάζει τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της. Οπως μας ανέφερε ο Fabio De Sisti, αρκετά συχνά δουλεύουν με τους σχεδιαστές φωτισμού συνολικά σε όλα τα επίπεδα ανάπτυξης και εξέλιξης ενός προϊόντος γεγονός που καθιστά τα προϊόντα τους ‘απόλυτα εργαλεία δουλειάς’ για τους επαγγελματίες του φωτισμού. Η εταιρία του έχει στο παλμαρέ της αρκετές καινοτομίες όπως την υλοποίηση των flicker free electronic ballasts, των single end high efficiency HMI λυχνιών, των μοτοριζέ ανυψωτικών συσκευών και των ρομποτικά ελεγχόμενων φωτιστικών σωμάτων, μεταξύ άλλων... Η De Sisti έχει εργοστάσια στην Ιταλία και στο Μεξικό, διαθέτει 42 αντιπροσώπους σε όλο τον κόσμο, ενώ όπως είπαμε συνεργάζεται με την εταιρία Βασιλείου ΑΕΕ από την πρώτη μέρα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Fabio De Sisti.

Ο Fabio De Sisti μας ενημέρωσε ότι αυτή την περίοδο η εταιρία του συμμετέχει στην κατασκευή των νέων studios του BBC στο Μάντσεστερ που αφορούν ένα νέο κυβερνητικό πρόγραμμα που θα αναβαθμίσει το κανάλι και θα δώσει και 34.000 θέσεις εργασίας στην πόλη του Μάντσεστερ. Συνολικά κατασκευάζονται 8 studio στα οποία θα μπούν προιόντα της De Sisti.
Επίσης, η De Sisti συμμετείχε και στα νέα studios του BSkyB (11 στούντιο συνολικά) όπου κι εκεί έχει τοποθετήσει αρκετά προϊόντα της με σημαντικότερη την παρουσία των νέων LED Fresnels της De Sisti, που αποτελούν και το πιο hot προϊόν της εταιρίας αυτή τη στιγμή, καθώς εκτός των άλλων είναι ιδιαίτερα ‘οικολογικά’ προϊόντα καθώς καταναλώνουν το 1/10 της ενέργειας των συμβατικών Fresnels, γι’ αυτό και δικαίως ο Fabio De Sisti ανάλωσε στα LED Fresnels το σύνολο σχεδόν της παρουσίασής του.

Συγκεκριμένα, όπως μας εξήγησε, η σειρά LED Fresnels της De Sisti αποτελείται από 3 μοντέλα, το μικρό LED Magis 40Watt, το LED Leonardo 90W και το LED Leonardo 120W τα οποία αντιστοιχούν σε 500W, 650W 1200W tungsten light output. Και στις τρείς εκδόσεις η φωτεινότητα ρυθμίζεται μέσω της ενσωματωμένης DMX κάρτας. Τα προιόντα αυτά έχουν ενσωματωθεί πλήρως στο σασί της υπάρχουσας σειράς ενώ διαθέτουν και strobe effect. Στα ατού του Leonardo και το ενσωματωμένο σύστημα lift που διαθέτει για την υποστήριξη δυο λυχνιών διαφορετικού ύψους. Οπως μας εξήγησε ο Fabio, στην Αγγλία χρησιμοποιούσαν διπλές λυχνίες και επομένως το εν λόγω σύστημα lift τους αλάλαξε από αυτόν τον κόπο στα νέα LED Fresnels.
Περισσότερα για τα νέα ‘eco-energy’ LED Fresnels της De Sisti θα σας πούνε στην εταιρία Βασιλείου ΑΕΕ.

Leader Light - Julius SZaraz
Την παρουσίαση έκλεισε ο Julius SZaraz, Managing director της Leader Light, που έκανε μια ιδιαίτερα εμπεριστατωμένη παρουσίαση των LED προϊόντων της εταιρίας, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση στους παρευρισκόμενους έκανε το dimming των Led της εταιρίας, που είναι ιδιαίτερα ομαλό. Συγκεριμένα, ο Julius SZaraz μας έδειξε τις νέες σειρές LED της Leader Light για το 2011 και συγκεκριμένα τη σειρά Stage που περιλαμβάνει το Stage 6-06D με 6 λευκά 10Watt-α LED (6500K) με διάρκεια ζωής 50.000 ώρες. Ελέγχονται μέσω οποιασδήποτε φωτιστικής κονσόλας συνεργάζεται με DMX πρωτόκολλο και καλύπτουν τις προδιαγραφές IP20.

To Stage6-24D περιλαμβάνει 24x RGBA 10Watt LED και διαθέτει κι αυτό σασί από ανοδιωμένο αλουμίνιο. Η σειρά περιλαμβάνει ακόμα τα επίσης μακρόστενα Stage4-16D και PRO 4-04A, με το πρώτο να περιλαμβάνει 16x RGBA μονότσιπα LED και το δεύτερο να διαθέτει 4 λευκά 10Watt-α LED (6500K). Τέλος η σειρά Stage περιλαμβάνει και δυο εκδόσεις Spot και συγκεκριμένα τα Stage Spot 16 VO HP και LL Pro Spot καθώς και το LL Pro Downlight.  

Τέλος να επισημάνουμε ότι παρά την απεργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς την ημέρα των παρουσιάσεων, το σεμινάριο σημείωσε επιτυχία και είχε υψηλή συμμετοχή από επαγγελματίες του φωτισμού. Περισσότερες πληροφορίες για όλα τα παραπάνω προϊόντα που παρουσιάστηκαν αλλά και για τα υπόλοιπα προϊόντα που αντιπροσωπεύει η εταιρία θα σας δώσουν στη Βασιλείου ΑΕΕ, την οποία και ευχαριστούμε για την πρόσκληση και τη φιλοξενία...

Επαφή
Π. Βασιλείου ΑΕΕ
τηλ. 210-82.22.344

Rate this item
(4 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση