Διαφήμιση
Κυριακή, 26 Ιούνιος 2011 21:41

Gala Dinner - PIREAS 2011

Στον εξωτερικό χώρο του κλειστού του Tae Kwon Do πραγματοποιήθηκε και φέτος μια πραγματικά μεγαλειώδη εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν οι σημαντικότεροι άνθρωποι της Ναυτιλίας και όλοι οι συναφείς φορείς, ενώ η λίστα προσκεκλημένων περιελάμβανε μεγάλες προσωπικότητες του χώρου της ναυτιλίας, αλλά και την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Πρόκειται για το Gala Dinner του PIREAS 2011, που όπως είπαμε πραγματοποιήθηκε στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις Παλαιού Φαλήρου (Tae Kwon Do) και οργανώθηκε από το Σωματείο Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων (Hellenic Shipbrokers Association) με πρόεδρο τον κ. Παχούλη Γιάννη. Το συγκεκριμένο Gala Dinner να επισημάνουμε ότι αποτελεί θεσμό, καθώς λαμβάνει χώρα ανελλιπώς από το 1991. Την διοργάνωση της όλης εκδήλωσης (catering, security, οπτικοακουστικός και φωτιστικός εξοπλισμός), ανέλαβε η εταιρία Alice Travel με διευθυντή παραγωγής τον κύριο Οικονόμου.

Την προμήθεια και την επιμέλεια του φωτιστικού, ηχητικού και visual εξοπλισμού της φετινής εκδήλωσης, είχε η εταιρία ΜΑΚΕΔΩΝ ΕΠΕ, η οποία μας κάλεσε και μας ξενάγησε στο χώρο της εκδήλωσης και στα ενδότερα του εξοπλισμού που εγκατέστησε. Επίσης η εταιρία ήταν υπεύθυνη και για την παροχή του ρεύματος της εκδήλωσης (συνδυασμός δικτύου και γεννήτριες). Η εταιρία ΜΑΚΕΔΩΝ ΕΠΕ για τις ανάγκες της εκδήλωσης συνεργάστηκε με τους κ. Αρμόδιο Βωβό (Διευθυντή φωτογραφίας – Προγραμματιστή φωτιστικών ρομποτικών σωμάτων) και τον κ. Νίκο Φερέτο (DJ).

Ο βασικός εξοπλισμός
Φτάνοντας στον προαύλιο χώρο του Tae Kwon Do διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για μια εκδήλωση μαμούθ (φιλοξενήθηκαν 3.000 προσκεκλημένοι), με αρκετά μεγάλη έκταση και διαφορετικούς, επιμέρους χώρους κάλυψης, πέραν του κυρίως χώρου που περιελάμβανε τις ροτόντες για το δείπνο και απέναντι τη σκηνή, όπου έπαιξε η Ορχήστρα του Σπύρου Κουρκουνάκη που κράτησε συντροφιά στους καλεσμένους.
Οι υπόλοιποι χώροι ήταν ο χώρος υποδοχής στον οποίο υπήρχε εγκατεστημένο ηχητικό και φωτιστικό σύστημα, καθώς και όλοι οι διάδρομοι πρόσβασης στον κυρίως χώρο, ενώ αντίστοιχα είχε φωτιστεί και όλη η εξωτερική πλευρά του κτιρίου του Tae Kwon Do. Ολο αυτό με απλά λόγια σημαίνει μια τεράστια έκταση κάλυψης, που περιελάμβανε αρκετά χιλιόμετρα καλωδίων και κυρίως πολλές παροχές και καλώδια ρεύματος (αλλά και σήματος) προκειμένου να τροφοδοτηθούν τα διάσπαρτα φωτιστικά σώματα όλων των τύπων που είχαν εγκατασταθεί στους επιμέρους χώρους.

Ο βασικός εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκε για το φωτιστικό σύστημα ήταν ο εξής:
12 Moving Head LED GLP Impression
20 City Color HMI 1800Watt
3 Follow spot2500Watt HMI Niethammer
20 LED PAR v56
1 Κονσόλα Wholehog II + Expander
3 Support Συστήματα για ανάρτηση τρασσών και γιγαντοθονών LED
50 περιφερειακά ζεστά φώτα PAR 56, PAR 64 για τον περιβάλλοντα χώρο.

Οσον αφορά το βασικό ηχητικό σύστημα που χρησιμοποιήθηκε, αυτό περιελάμβανε:
24 δορυφόρους X-treme MISI,
10 sub bass X-treme MISI (με το κυρίως σύστημα αναπαραγωγής να περιλαμβάνει 12 MISI και 8sub),
2 κονσόλες Allen & Heath ML 5000 & EL 3800,
10 μόνιτορ μεταξύ των οποίων και τα χαμηλού προφίλ, ενεργά XTMON15 της Xtreme…
Επίσης είδαμε πολλά σετ sub – δορυφόρου της RCF τα οποία είχαν τοποθετηθεί και στο χώρο του stage ως side fill, αλλά και ως περιφερειακά συστήματα ήχου.

Στον visual τομέα ο εξοπλισμός που είδαμε ήταν ο εξής:
2 Οθόνες LED 4m x 3m της εταιρίας Sinolight
Μedia server της Arkaos
Video mixer της Edirol
HDV κάμερες της Sony
Σε όλα αυτά βεβαίως πρέπει να προσθέσετε και αρκετά χιλιόμετρα καλωδίων ρεύματος, δεκάδες πίνακες και υποπίνακες ρεύματος και πάρα πολλά παρελκόμενα... 

Τεχνικά highlight
Ανάμεσα στα τεχνικά highlight που είδαμε ήταν τα εξής:

* Καταρχάς, η δουλειά που απαιτήθηκε όσον αφορά την καλωδίωση του εξοπλισμού (ειδικά του φωτιστικού), καθώς η έκταση της εκδήλωσης ήταν πραγματικά τεράστια, αφού η κάλυψη αφορούσε και μια σειρά επιμέρους χώρους εκτός από αυτόν του δείπνου που αποτέλεσε και την κυρίως εκδήλωση. Η έντονη βροχόπτωση της προηγούμενης ημέρας, αναμφίβολα δεν ήταν ο καλύτερος σύμμαχος για τους εγκαταστάτες, καθώς τους δημιούργησε πολλά προβλήματα που τα ξεπέρασαν όμως με επιτυχία.

* Οι εναλλασσόμενοι ‘χρωματισμοί’ της εξωτερικής πρόσοψης του κτιρίου του Tae Kwon Do χάρη στα City Color HMI 1800Watt που χρησιμοποιήθηκαν και που μετέτρεψαν το κτίριο σ’ ένα φαντασμαγορικό και συνάμα διακριτικό φυσικό σκηνικό. 

* Η φωτεινότητα και η ανάλυση των LED οθονών της Sinolight μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε

* Ο μεστός ήχος των MISI της X-treme και η ικανότητά τους στην κάλυψη του χώρου, και κυρίως η απόδοση των ενεργών μόνιτορ XTMON15

* Η πολύ καλή φωτιστική και ηχητική κάλυψη όλων του χώρου και των επιμέρους χώρων της εκδήλωσης (χώρος υποδοχής, διάδρομοι πρόσβασης στον κεντρικό χώρο του δείπνου κλπ)

Ευχαριστούμε την εταιρία ΜΑΚΕΔΩΝ ΕΠΕ για την πρόσκληση και την ξενάγηση στο χώρο της εκδήλωσης. Περισσότερες πληροφορίες για τον τεχνικό τομέα της εκδήλωσης θα σας πουν στην εταιρία ΜΑΚΕΔΩΝ ΕΠΕ...

Επαφή
ΜΑΚΕΔΩΝ ΕΠΕ
τηλ. 210-6196950-51
www.makedonltd.gr

 

 

 

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση