Διαφήμιση
Τετάρτη, 19 Μάιος 2010 00:51

Νέα εποχή «Touch» για την Avolites

Κι αν αναρωτιέστε ποιά είναι τα συστατικά ενός επιτυχημένου σεμιναρίου (workshop) ιδού: Πρώτα απ’ όλα χρειάζονται δυο εταιρίες, ο αντιπρόσωπος και ο κατασκευαστής όπου αμφότεροι πρέπει να επενδύσουν σε χρόνο, κόπο, διάθεση και φυσικά χρήματα, προκειμένου να υλοποιηθεί η διοργάνωση. Ακολούθως, απαιτούνται διψασμένοι για γνώση, ερωτήσεις και μάθηση χειριστές / επαγγελματίες του χώρου, μερικοί καλοί εισηγητές, καλή οργάνωση και φυσικά καλή συναδελφική διάθεση απ’ όλους. Α... και μπόλικος καλός – ζεστός καφές με την απαραίτητη ποικιλία συνοδών (κρουασάν, κουλουράκια, βουτήματα κλπ)...
Ολα αυτά λοιπόν, υπήρχαν και με το παραπάνω στο 1ο σεμινάριο Avolites του οποίου την πρώτη ημέρα παρακολουθήσαμε χθες στις εγκαταστάσεις της Omikron Pro Lighting στη Μεταμόρφωση. Οπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση εδώ στο aLive, οι θέσεις του σεμιναρίου είχαν «κλείσει» εδώ και κάμποσες μέρες, κι ένας επιπλέον λόγος ήταν ότι οι διοργανωτές ήθελαν να υπάρχει περιορισμένος αριθμός καλεσμένων προκειμένου να διατηρηθεί το υψηλό επίπεδο του workshop.

Νέο λογισμικό και νέα εποχή ‘αφής’ για την Avolites
Βασικός εισηγητής ήταν ο Stephen Baird-Smith, sales engineer της Avolites, ο οποίος με τη βοήθεια των Φώτη Μαρκάκη και Μανώλη Βαγγέλη της Omikron Pro Lighting, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους φωτιστές, τεχνικούς φωτισμού και lighting designers, το καινούριο λειτουργικό της Avolites TITAN version 3, καθώς και τα νέα προιόντα Τiger touch, Pearl expert και Power cube. Το σεμινάριο λοιπόν αφορούσε το νέο λογισμικό της Avolites, ονόματι Titan version 3, το οποίο υποστηρίζει πλέον το touch screen που μπαίνει στην Expert σαν expansion. Ταυτόχρονα, όπως ενημερωθήκαμε, όλες οι παλαιότερες εκδόσεις Expert μπορούν να υποστηρίξουν το touch screen μέσω συγκεκριμένης αναβάθμισης του λειτουργικού τους.
Στα highlight του σεμιναρίου και η νέα  Expert Tiger Touch, που είναι η μικρότερη κονσόλα της σειράς, η οποία έχει τη δυνατότητα να έχει το ίδιο software με την Expert, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να παίξει το ίδιο show. Μπορεί δηλαδή κανείς να στήσει και να παίξει ένα show στην Tiger Touch και εν συνεχεία να πάει από μικρότερη σε μεγαλύτερη κονσόλα. Φυσικά υποστηρίζει ενσωματωμένη οθόνη χειρισμού αφής, γεγονός που απλοποιεί ακόμα περισσότερο τη διαδικασία σεταρίσματος και χειρισμού, ενώ παράλληλα διαθέτει και νέες δυνατότητες που την καθιστούν ακόμα πιο ευέλικτη τόσο για το χειρισμό και έλεγχο φωτιστικών σωμάτων και κινούμενων κεφαλών, όσο και για τον έλεγχο περιεχομένου εικόνας (κινούμενης, γραφικών και στατικών εικόνων) μέσω media server.

Tiger Touch vs Expert
Η Expert προήλθε από την Pearl, ενώ η Touch προήλθε από την Pearl που έγινε Tiger κι εν συνεχεία της πρόσθεσαν touch screen. Οι διαφορές της Tiger Touch με την Expert λοιπόν, είναι ότι η πρώτη, έχει πλέον ενσωματωμένο το touch screen και όχι εξωτερικά, ακριβώς επειδή είναι μεταγενέστερο μοντέλο και πλέον στην Avolites ήξεραν ακριβώς πως να το υλοποιήσουν. Η φιλοσοφία του touch screen είναι κάτι καινούργιο για τις κονσόλες τις Avolites. Η εταιρία, όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά ο Stephen Baird-Smith, άκουσε τους χρήστες (Lighting Designers, φωτιστές κλπ) και προχώρησε στην υλοποίηση της οθόνης αφής. Επίσης με τις νέες τεχνολογίες εικόνας που φέρνουν οι media servers είναι απαραίτητη η απεικόνιση των thumbnails στην κονσόλα, κοινώς είναι πλέον απαραίτητο η κονσόλα να ‘μπορεί να δεί’ το video, γιατί αλλιώς θα συμβαίνει το μάλλον ξεπερασμένο πλέον σενάριο, που δεν είναι άλλο από το να χειρίζονται την εικόνα οι dedicated κονσόλες εικόνας, και τα φώτα οι φωτιστικές κονσόλες. Η ευελιξία των Avolites στον τομέα της εικόνας είναι τεράστια, οπότε όλο το περιεχόμενο (αρχεία κινούμενης και ακίνητης εικόνας) των media server περνάνε μέσω ενός συγκεκριμένου πρωτοκόλλου απευθείας στην κονσόλα, οπότε ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το επιθυμητό thumbnail καθώς και άλλες παραμέτρους, όπως τα gobos των κινούμενων κεφαλών για παράδειγμα.
Στο σεμινάριο, όλα αυτά τα είδαμε, έχοντας χωριστεί σε δυο γκρούπ, με δυο κονσόλες και δυο μόνιτορ απέναντι μ’ ένα visualiser της capturessweden (παρεμπιπτόντως στην εταιρία που το κατασκευάζει συμμετέχει και ο Βαγγέλης Μανώλης, μηχανικός πωλήσεων της Omikron Pro Lighting) κι έτσι οι δυο ομάδες μπορούσαν να χειριστούν τις κονσόλες βλέποντας σε πραγματικό χρόνο και τα φώτα στα απέναντι display. Σημειωτέον ότι το visualiser συνδέεται με δίκτυο στην κονσόλα και μπορεί κανείς να βλέπει όλα τα φώτα που έχει εκεί, οπότε ειδικά για ένα σεμινάριο όπως αυτό, αποτελεί ιδανική επιλογή. Οπως είπαμε το επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν πραγματικά υψηλό καθώς όλοι οι παρευρισκόμενοι ήταν γνωστοί επαγγελματίες φωτιστές και σχεδιαστές φωτισμού, με μεγαλύτερη ή μικρότερη εμπειρία, αλλά όλοι τους ανοιχτοί στη μάθηση και τη γνώση...

Ευχαριστούμε τους κ.κ Φώτη Μαρκάκη, Μανώλη Βαγγέλη και Stephen Baird-Smith για την πρόσκληση, τη φιλοξενία και τις πληροφορίες που μας έδωσαν. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν τον κύκλο σεμιναρίων που ξεκίνησαν με όλα τα προϊόντα τους, γιατί εκεί βρίσκεται η ουσία, ενώ ως γνωστόν τα workshop αποτελούν και το αποτελεσματικότερο εργαλείο πώλησης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Avolites επικοινωνήστε με την Omikron Pro Lighting.

Επαφή
Omikron Pro Lighting
www.omikronpro.gr, www.avolites.org.uk

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση