Διαφήμιση
Παρασκευή, 05 Νοέμβριος 2021 12:50

Ο Ηχοπλάστης Στέλιος Γιαννακόπουλος

Το βιβλίο του μεγάλου Ηχολήπτη ('Ηχοπλάστη' - αλήθεια, πόσο εύστοχος χαρακτηρισμός και τίτλος!) κ. Στέλιου Γιαννακόπουλου, δεν αποτελεί αποκλειστικά αφήγηση της ζωής του αλλά ταυτόχρονα μία ιστορική καταγραφή του χώρου της μουσικής βιομηχανίας και του επαγγελματικού ήχου στην Ελλάδα.

Μέσα από την περιγραφή του, κάποιος έρχεται σε επαφή με την ιστορία της ραδιοφωνίας και της ηχογράφησης στην Ελλάδα, και τους αφανείς ήρωες των στούντιο, τεχνικούς και μηχανικούς ήχου που συνέβαλαν καθοριστικά στην παραγωγή ηχογραφημένης μουσικής για δεκαετίες.

Ο τρόπος δουλειάς μέσα στα στούντιο και η σχέση μεταξύ ηχοληπτών, παραγωγών, συνθετών, ενορχηστρωτών, διευθυντών ορχήστρας και μουσικών, αναδεικνύονται με μοναδικό τρόπο. Η μουσική και η τεχνολογία ήχου έρχονται κοντά για να αποδώσουν το τελικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Ο ίδιος, κάνοντας αυτό που αγάπησε περισσότερο, επηρέασε καθοριστικά την ποιότητα των ηχογραφήσεων για δεκαετίες. Σήμερα, με τις λεπτομερείς περιγραφές του, ένα κομμάτι του σύγχρονου πολιτισμού μας, διασώζεται.
Στις σελίδες του βιβλίου θα βρείτε άφθονο φωτογραφικό υλικό και σπάνια ντοκουμέντα ιστορικής σημασίας.

Το βιβλίο – αυτοβιογραφία του Στέλιου Γιαννακόπουλου «Ο Ηχοπλάστης» έχει την επιμέλεια του Νίκου Πατηνιώτη και ήδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Άπαρσις".
Το βιβλίο συνοδεύεται από DVD διάρκειας 90 λεπτών, ευγενικής χορηγίας του κ. Μάκη Μάτσα...

(κείμενο - σημείωμα, του Θοδωρή Παπανικολάου, ο οποίος είχε επιμεληθεί και την εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του κ. Γιαννακόπουλου εδώ στο aLive πρό 6ετίας, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ...)

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση