Διαφήμιση
Τρίτη, 31 Ιούλιος 2018 15:01

Δυο Soundcraft στο θρυλικό Cavern Club

Tο Cavern Club, άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο Νο 10 της Mathew Street στο Liverpool στις 16 Ιανουαρίου του 1957 και στο ξεκίνημά του αποτέλεσε μια αμιγώς jazz μουσική σκηνή. Ωστόσο, λίγα χρόνια αργότερα, έμελλε να συνδεθεί άρρηκτα με τους Beatles, οι οποίοι ανδρώθηκαν μουσικά στη μικρή σκηνή του club, ενώ εκεί τους είδε και τους άκουσε για πρώτη φορά ο μετέπειτά μάνατζέρ τους Μπράιαν Επστάιν, και όλα τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία, για τη μεγαλύτερη ποπ - ροκ μπάντα που ανέδειξε ποτέ ο πλανήτης. 

Οι Beatles εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στη σκηνή του Cavern τον Φεβρουάριο του 1961 και από τότε εμφανίστηκαν συνολικά 292 φορές εκεί, εως και το 1963.

Πρόσφατα λοιπόν, το Cavern Club αποφάσισε να αφήσει πίσω του την αναλογική εποχή και τις δυο αναλογικές Soundcraft (MH3 και GB4) που φιλοξενούσε εδώ και πολλά χρόνια, και να τις αντικαταστήσει με δυο ψηφιακές Soundcraft, μια Vi3000 και μια Si Performer 2.

Ο διευθυντής του club, Paul Jones ανέφερε ότι αποφάσισαν το Cavern Club να παραμείνει ένα αμιγώς ‘Soundcraft house’ και έτσι επέλεξαν ψηφιακά μίξερ της Soundcraft καθώς ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από τον ήχο και την αξιοπιστία των αναλογικών μίξερ της εταιρίας.
Την προμήθεια και την εγκατάταση ανέλαβε η εταιρία Adlib που συνεργάζεται στενά με το χώρο από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80.

Η Vi3000 ‘τρέχει’ τόσο το FoH όσο και τα monitors του Cavern Live Lounge, ενώ η Si Performer έχει αναλάβει τη μίξη στο διάσημο front stage­­ του club, στο οποίο καθημερινά πραγματοποιούνται πολλά μικρά και μεγαλύτερα live και event.

Περισσότερες πληροφορίες για τα μίξερ της Soundcraft θα σας δώσουν στο Bon Studio…

Επαφή
Bon Studio

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση