Διαφήμιση
Κυριακή, 10 Σεπτέμβριος 2017 19:17

Το μεγαλύτερο project L-ISA (έως τώρα)

Τον προηγούμενο μήνα, στο στάδιο Stade Pierre-Mauroy (χωρητικότητας 30.000 θεατών) που αποτελεί έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας Λιλ, η ίδια η L-Acoustics εγατέστησε ένα σύστημα αναπαραγωγής σύμφωνα με τις επιταγές της πλατφόρμας L-ISA. Ως γνωστόν, το L-ISA immersive sound solutions αποτελεί το νέο project της L-Acoustics, το οποίο προσφέρει ένα πλήρες multichannel sound design περιβάλλον για live εφαρμογές καθώς και για απαιτητικές playback εφαρμογές σε οικιακό περιβάλλον, marine και public environments.

Στα του συστήματος τώρα, όλες οι παράμετροι των πηγών, μπορούν να σταλούν και να μοιραστούν μέσω δικτύου με την υποστήριξη του L-ISA Controller και να μετατραπουν άμεσα στην προκαθορισμένη διάταξη ηχείων στον επεξεργαστή L-ISA Processor. Χάρη στην ευελιξία του project L-ISA, η διάταξη μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί στις μεταβολές της θέσης διατηρώντας παράλληλα τις χωρικές ιδιότητες της μίξης.

Φυσικά το L-ISA Source Control εκτείνεται λειτουργικά διευρύνοντας το δημιουργικό πεδίο των μηχανικών ήχου, επιτρέποντας λειτουργία και μίξη σε πολυκάναλο 5.1 περιβάλλον, σε κλασική stero μίξη, ή δρομολόγηση μίξης σε downmixes ή auxes, προκειμένου να καλυφθεί οποιαδήποτε πολυκαναλικό περιβάλλον μίξης που υποστηρίζει το L-ISA.

Σύμφωνα με τον François Gabert, Front of House engineer της Orchestre National de Lille, η πρόκληση του εν λόγω project ήταν πολύ συγκεκριμένη, καθώς ο στόχος τους ήταν η ενίσχυση του ήχου της κλασικής ορχήστρας, αλλά το αποτέλεσμα να παραπέμπει σε άκρως φυσικό άκουσμα και μάλιστα σε όλα τα σημεία του venue. Φυσικά, όταν η L-Acoustics τους ανέφερε ότι έχει ένα προιόν που μπορεί να αναβαθμίσει δραστικά την ακουστική εμπειρία του κοινού και να συμβάλλει στο επιθυμητό για τους ίδιους αποτέλεσμα, συμφώνησαν αμέσως να συνεργαστούν στο project, όπως κι έγινε.
Την επιμέλεια της εγκατάστασης (μελέτη, σχεδιασμός, εφαρμογή) είχε ο Sherif El Barbari που είναι Head of Applications για την πλατφόρμα L-ISA (και επί χρόνια FoH ηχολήπτης στις εκπληκτικές παραγωγές των Radiohead μεταξύ άλλων), ο οποίος αφού μελέτεση το Stade Pierre Mauroy και το ‘μοντελοποίησε’ μέσω του Soundvision software. Αποτέλεσμα ήταν να χρησιμοποιηθούν επτά συστοιχίες των 9 Kara κατά μήκος της σκηνής για hyper-localized sound.  
Ένα mirror σύστημα από 7 ground stacks των δυο Kiva II έκαστο επίσης κατά μήκος του stage ως front fill. Επίσης χρησιμοποιήθηκαν δυο συστοιχίες από 8 K2 που ανέλαβαν χρεή outfill και δυο central hangs των 4 KS28 subwoofers για την αναπαραγωγή του low end.
Ολο το σύστημα οδηγήθηκε μέσω LA8 και LA12X amplified controllers. Ενας L-ISA Controller ανέλαβε το έλεγχο και το μοίρασμα του multichannel περιεχομένου του event.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε για το αποτέλεσμα ο FoH ηχολήπτης του event, “το μεγαλύτερο κοπλιμέντο ήταν όταν κάποιοι μετά τη συναυλία με ρώταγαν αν υπήρχε ενισχυμένος ήχος», ενώ συμπλήρωσε ότι «μετά από αυτή την εμπειρία θα είναι πραγματικά δύσκολο να επιστρέψει σε οποιοδήποτε συμβατικό σύστημα»

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο project L-ISA immersive sound solutions της L-Acoustics θα σας δώσουν στην Omikron Electronics…

Επαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση