Διαφήμιση
Τρίτη, 19 Ιανουάριος 2010 11:55

Namm 2010 - Η ώρα του απολογισμού

Βασίλης Λαδονικόλας
Ομολογουμένως το 2010 ήταν ένα μεγάλο στοίχημα για το NAMM Show , καθώς η φετινή χρονιά είναι αυτή κατά την οποία οι αγορές (τουλάχιστον του Δυτικού κόσμου) αρχίζουν να βγαίνουν από την κρίση και να ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Σαφέστατα, η περυσινή διοργάνωση (μεσούσης της κρίσης για την Αμερική) ήταν ίσως μια από τις χειρότερες στην ιστορία της μακροβιότερης έκθεσης που αισίως μετράει 108 διοργανώσεις (σ’ αυτές συμπεριλαμβάνεται και η καλοκαιρινή Namm). Η φετινή Namm λοιπόν όπως εύλογα αντιλαμβάνεστε αποτέλεσε ένα τεράστιο στοίχημα για διοργανωτές, εκθέτες και κοινό, αφού η επιτυχία της ή όχι θα αποτελούσε ένα απολύτως έγκυρο βαρόμετρο εξόδου της αγοράς από την κρίση.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές λοιπόν τη φετινή έκθεση που αποτέλεσε την πρώτη μετά την κάκιστη οικονομικά και ψυχολογικά περυσινή χρονιά, επισκέφθηκαν 87.569 επισκέπτες, 2% περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι επισκέπτες εκτός ΗΠΑ ήταν λιγότεροι κατά 2% σε σχέση με την περυσινή Namm.
Οσον αφορά τους εκθέτες, 1.373 εταιρίες παρουσίασαν τα προιόντα τους στην έκθεση, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονταν και 250 νέοι εκθέτες που έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στη Namm, νούμερο (αναφερόμαστε στους νέους εκθέτες, όχι στο σύνολο) που συνιστά ρεκόρ όλων των εποχών για τη Namm.
Ο CEO της Namm, Joe Lamond, τόνισε ότι τηρουμένων των αναλογιών και των διεθνών οικονομικών συγκυριών, η έκθεση έδειξε ότι η αγορά είναι έτοιμη για ένα δυναμικό και ουσιώδες come back, ενώ η έκθεση απέδειξε ότι αποτελεί τον πυρήνα μιας τέτοιας εκκίνησης. Φυσικά δήλωσε ευχαριστημένος, όμως μια προσεκτική δεύτερη ανάγνωση καταδεικνύει το προφανές: ότι δηλαδή ανέμεναν μια περισσότερο επιτυχημένη έκθεση και στον τομέα των επισκεπτών αλλά και σ’ αυτόν των εκθετών. Αυτό δείχνει ξεκάθαρα ότι η αγορά εξακολουθεί να είναι προσεκτική και ‘κουμπωμένη’ και να θεωρεί ότι η ανάκαμψη έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της.
Σημαντικοί πάντως θα είναι για την αγορά και οι δυο επόμενοι εκθεσιακοί σταθμοί – καθρέπτες, και αναφέρομαι στην ISE στο Αμστερνταμ (2-4 Φεβρουαρίου) και φυσικά στην Prolight + sound στη Φρανκφούρτη το Μάρτιο. Αμφότερες θα τις δούμε από κοντά και θα σας μεταφέρουμε εντυπώσεις μέσω του aLive...
Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση