Διαφήμιση
Παρασκευή, 27 Φεβρουάριος 2015 11:59

Ο Stevie Wonder με DPA μικρόφωνα

Ο Danny Leake, ηχολήπτης του Stevie Wonder τα τελευταία 20 χρόνια, αποφάσισε να αλλάξει μικρόφωνα στο rider του θρυλικού τραγουδιστή και μουσικού, εμπλουτίζοντας το touring rig με DPA d:facto για τα φωνητικά και d:vote 4099 Instrument Mics για τα όργανα. Η σύσταση και η ουσιαστική μύηση στα εν λόγω μικρόφωνα της DPA έγινε στον Danny Leake από τον τραγουδιστή της Jazz Dee Alexander και κάπως έτσι τα d:facto και d:vote 4099P δοκιμάστηκαν στο ‘δρόμο’ από τον Danny.

Ο ίδιος θυμάται ότι είχε χρησιμοποιήσει τα 4006 recording mics της DPA επί σειρά ετών στα percussion της μπάντας του Wonder, ενώ ακόμα και σήμερα το χρησιμοποιεί στα percussion section.
Ετσι λοιπόν του ήταν ακόμα ευκολότερο να δοκιμάσει τα νέα μικρόφωνα της DPA και τελικά να προσθέσει στο rider της περιοδείας του Stevie Wonder. Πιο συγκεκριμένα, επέλεξε τα DPA d:facto ΙΙ για τα φωνητικά και τη φωνή του Stevie Wonder, τα οποία στην πράξη αποδείχθηκαν πιο καθαρά, ακριβή στην απόδοση των χροιών, με πλούσιο low-end και με εξαιρετικές επιδόσεις όσον αφορά την κρίσιμη παράμετρο «volume before feedback» σε σχέση με τα μικρόφωνα που χρησιμοποιούσαν ως τώρα.
Επίσης, ο Danny Leake χρησιμοποίησε ένα stereo pair of d:vote 4099P στο grand πιάνο του Stevie, τα οποία επίσης τον εντυπωσίασαν σε σχέση με τα μικρόφωνα που χρησιμοποιούσε για τη λήψη του ήχου του πιάνου.
Σημειωτέον ότι ο Leake έχει πλέον συμπεριλάβει τα d:facto ΙΙ και d:vote mics σε όλα τα rider των μελλοντικών εμφανίσεων του Stevie Wonder και της μπάντας του.

Περισσότερες πληροφρίες για τα μικρόφωνα της DPA θα σας δώσουν στην εταιρία Audio & Vision…

Επαφή
Audio & Vision 

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση