Διαφήμιση
Πέμπτη, 09 Οκτώβριος 2014 20:24

Gottelier award 2014 - Βραβείο ήθους

Η τελετή απονομής των βραβείων Plasa προχθές το βράδυ στο Λονδίνο ήταν διαφορετική από τις άλλες φορές, καθώς εκτός από το σύνηθες γιορτινό κλίμα, υπήρχε και έντονη συγκίνηση κατά τη διάρεκεια της απονομής του βραβείου Gottelier. Το Gottelier award αποτελεί μια τιμητική διάκριση που ‘πήρε’ το όνομα του Tony Gottelier ο οποίος απεβίωσε το 2006 και οι διοργανωτές της Plasa αποφάσισαν να τον τιμήσουν με αυτό τον τρόπο. Το Gottelier award λοιπόν, απονέμεται σε γκουρού του lighting – audio – visual χώρου για τη συνολική τους προσφορά στη βιομηχανία μέσω των προιόντων τους, της τεχνολογίας και των πατεντών που έχουν κατά καιρούς εφεύρει και εφαρμόσει στα προϊόντα τους, δίνοντας ώθηση στη μουσική βιομηχανία και τη βιομηχανία του θεάματος γενικότερα. Δεν πρόκειται για lifetime achievment award, δεν απονέμεται δηλαδή σε ανθρώπους που έχουν ‘κλείσει’ την καριέρα τους, αλλά σε ενεργούς ακόμα κατασκευαστές. 

Βεβαίως, φέτος όπως είπαμε ήταν μια ιδιαίτερη απονομή, καθώς μεταξύ των υποψηφίων για το Gottelier award ήταν και ο ιδρυτής και (μέχρι πρότινος) ιδιοκτήτης της Ιταλικής Clay Paky, Pasquale ‘Paky’ Quadri ο οποίος απεβίωσε πρίν από ένα περίπου μήνα. Οι υπόλοιποι τρείς, εξίσου σπουδαίοι, υποψήφιοι ήταν οι Richard Belliveau (συνιδριτής της High end systems), ο David Cunningham (ένας πρωτοπόρος του computer lighting που κατασκεύασε πρωτοποριακά προιόντα για τη Strand, την δική του εταιρία Entertec κι εν συνεχεία για την ETC) και ο ‘πολύς’ Δρ. Christian Heil, φυσικός και ιδρυτής της L-Acoustic το 1985, γνωστός και ως ο άνθρωπος που άλλαξε τα PA συστήματα χάρη στην έμπρακτη εφαρμογή της Line array θεωρίας μέσω του συστήματος V-DOSC.

Πρίν την έναρξη της τελετής απονομής στη φετινή Plasa λοιπόν, και για πρώτη φορά ίσως, όλοι γνώριζαν ποιος θα ήταν ο ‘τραγικός’ νικητής του βραβείου, το οποίο απόλυτα δικαίως απονεμήθηκε στον Pasquale ‘Paky’ Quadri για τη συνεισφορά του στη βιομηχανία του θεάματος με τα προϊόντα της Clay Paky που κατασκεύασε και τα συνολικά 80 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατείχε.
Χάρη σε αυτόν, η Clay Paky έχει λάβει συνολικά πάνω από 50 από τα σημαντικότερα διεθνή βραβεία στον τομέα του επαγγελματικού φωτισμού για show και entertainment, ενώ ευτυχώς τον περασμένο Μάρτιο στην ProLight & Sound της Φρανκφούρτης, παρέλαβε ο ίδιος το προτελευταίο σημαντικό βραβείο της βιομηχανίας προς αυτόν: το βραβείο Lifetime Achievement στα MIPA Awards που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της έκθεσης Musikmesse / ProLight & Sound.

Η πιο σημαντική βράβευση πάντως, όσον αφορά το προχθεσινό Gottelier award που ‘πήρε’ ο Pasquale Quadri, δεν ήταν το ίδιο το βραβείο αυτό καθ’ αυτό, αλλά το γεγονός ότι οι υπόλοιποι 3 εξίσου σπουδαίοι συνηποψήφιοί του, ο Richard Belliveau, ο David Cunningham και ο Δρ. Christian Heil απέσυραν άμεσα τις υποψηφιότητές τους μετά την θλιβερή είδηση για το χαμό του συνυποψηφίου τους Quadri, απονέμοντάς του κι αυτοί με τη σειρά τους ένα ακόμα μεγαλύτερο βραβείο ήθους, αναγνώρισης και τιμής…

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση