Διαφήμιση
Τρίτη, 26 Φεβρουάριος 2013 13:12

Ιδού ο Ηχος των φετινών Grammy

Υπεύθυνη και φέτος για τον ηχητικό εξοπλισμό που εγκαταστάθηκε στο Staples Center του Λος Αντζελες για τη βραδιά της απονομής των Grammy, ήταν η εταιρία ATK AudioTek η οποία φέτος χρησιμοποίησε το νέο line array σύστημα της JBL, VTX V25 που οδηγήθηκε από τους ενισχυτές ITech 12000HD της Crown με τη βοήθεια του HiQnet Performance Manager όσον αφορά την επεξεργασία του σήματος.
Αναλυτικά το PA σύστημα συνέθεσαν 4 συστοιχίες που περιελάμβαναν 12 καμπίνες JBL V25 έκαστη, για την κάλυψη της αρένας με τη main stereo μίξη της κονσόλας να τροφοδοτεί την αριστερή και δεξιά συστοιχία, ενώ οι δυο εξωτερικές πήραν μονοφωνικό σήμα. Αντίστοιχα 16 καμπίνες JBL VerTec VT4889 line array οδηγούμενες από ενισχυτές ITech 3500HD και Powersoft K10 χρησιμοποιήθηκαν για ως delay για τους πίσω θεατές, ενώ δυο συστοιχίες από αναρτώμενα sub και συγκεκριμένα τα JBL VTX S28-0A ‘κρέμονταν’ πάνω από κέντρο της διπλής σκηνής.

Οσον αφορά τα μίξερ, φέτος χρησιμοποιήθηκαν δυο κονόσλες DiGiCo στο FoH και συγκεκριμένα μια SD7 για την κυρίως μίξη των Live σχημάτων και μια SD5 για όλες τις υπόλοιπες πηγές και τα προηχογραφημένα σήματα. Οι δυο κονσόλες διαχειρίστηκαν 168 και 96 κανάλια αντίστοιχα, ενώ όσον αφορά τον ήχο στις δυο σκηνές των φετινών Grammy γι’ αυτόν φρόντισαν επίσης δυο SD7, καθώς οι SD10 που χρησιμοποιήθηκαν πέρυσι δεν κάλυπταν τις αυξημένες φετινές ανάγκες σε κανάλια, καθώς όπως είπαμε τα φετινά Grammy αποτέλεσαν μια ακόμα μεγαλύτερη παραγωγή σε σχέση με πέρυσι.
Επίσης μια ακόμα SD 7 ζητήθηκε από την παραγωή των Justin Timberlake και  Bruno Mars που εμφανίστηκαν ζωντανά στη φετινή απονομή των βραβείων.
Ολες οι κονσόλες ήταν δικτυωμένες μεταξύ τους, μέσω ενός fiber-optic ring της DiGiCo για τη μεταφορά όλων των I/O σημάτων από το stage και όλων των εξόδων προς τους ενισχυτές που οδήγησαν τα ηχεία και τα μόνιτορ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των καναλιών που μεταφέρθηκε ψηφιακά ανήλθε συνολικά στα 488, που αποτελεί και ρεκόρ για την τελετή απονομής.
Να επισημάνουμε τέλος ότι όλες οι πρόβες ηχογραφήθηκαν μέσω μιας  ICON D-(Control assignable surface) της Avid που φιλοξενήθηκε στο M3 Eclipse truck.

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση