Διαφήμιση
Τρίτη, 26 Φεβρουάριος 2013 13:02

Ιδού με τι περιοδεύουν οι Bootleg Beatles

Φέτος συμπληρώνονται ακριβώς 50 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ των θρυλικών σκαθαριών. Ηταν 22 Μαρτίου του 1963 όταν οι Beatles κυκλοφόρησαν το LP “Please Please Me” και άλλαξαν μια και καλή το μουσικό γίγνεσθαι βάζοντας τα θεμέλια της παγκόσμιας ποπ μουσικής κουλτούρας. Με αφορμή αυτή την επέτειο, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τον εξοπλισμό με τον οποίο περιοδεύουν οι Bootleg Beatles, μια από τις κορυφαίες tribute μπάντες των Beatles παγκοσμίως, αν και κατά τη δική μου άποψη μεταξύ των κορυφαίων συγκαταλέγονται και ‘οι δικοί μας’ The Beatles Live Tribute Band, μια Ελληνική tribute μπάντα των Beatles που έχει δώσει τα Beatl-ικά διαπιστευτήριά της εδώ και περίπου μια 10ετία με αρκετά Live στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Το θέμα μας εδώ είναι οι Bootleg Beatles οι οποίοι ‘γυρνάνε’ τον κόσμο με σκοπό να τον μυήσουν στη μουσική των fab 4. Η εταιρία Entec έχει αναλάβει να τους προμηθεύσει με ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό ο οποίος είναι ο εξής:

Ξεκινώντας από το φωτισμό, χρησιμοποιούν 20 x Martin Professional MAC 700 Spots και 12 MAC 700 Wash moving lights, καθώς κι έναν βιντεοπροβολέα στην μπροστινή τράσα. Στη σκηνή χρησιμοποιούν 5 μπάρες με PAR 64 CP62, μαζί με 4 ETC Source Four profiles, και όλα αυτά ελέγχονται μέσω μιας grandMA2 light.

Οσον αφορά τον ήχο και φέτος χρησιμοποιούν ένα σύστημα Q1 της d&b αποτελούμενο από 8 καμπίνες Q1 ανά πλευρά μαζί με δυο Q7s και δυο Q12 για infill, outfill και downfill, ανάλογα με τις ανάγκες του venue. Το σύστημα συμπληρώνουν 8 d&b Q-SUBS και 4 B2 σε cardioid mode όπου είναι εφικτό, ενώ 4 E8 χρησιμοποιούνται ως front-fills.

Ο FOH ηχολήπτης Marc Langley επέλεξε μια Yamaha PM5D για το FOH, ενώ στα μόνιτορ χρησιμοποιούν μια Midas Pro2c που τη χειρίζεται ο Simon Lutkin για να μιξάρει σε 8 d&b M4 wedges και 8 E3 για την ορχήστρα, τα πνεστά και τα έγχορδα.
Ολοι οι ενισχυτές που χρησιμοποιούνται είναι οι D12, μαζί με μερικούς D6 που οδηγούν τα E3. Επίσης, όλα τα μικρόφωνα ανήκουν στη Shure (57άρια και 58) και όλα τα DI στη Radial.

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση