Διαφήμιση
Δευτέρα, 03 Σεπτέμβριος 2012 12:37

3D ήχος στην Οπερα του Σύδνευ

Το ντεμπούτο της τεχνολογίας IOSONO 3D sound έγινε στις 30 Ιουνίου με την όπερα Die tote Stadt και η πρεμιέρα του συστήματος στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, ενώ δημιούργησε και ξεχωριστή αίσθηση στους θεατές.
Ο νεωτερισμός ειδικά με αυτή την παράσταση έγκειται στο ότι η ορχήστρα έπαιζε ζωντανά σε παρακείμενο στούντιο και υπήρχε live streaming στην Οπερα μέσω της τεχνολογίας IOSONO 3D sound, δημιουργώντας ένας πρωτόγνωρο ηχητικό ολόγραμμα τόσο για τους θεατές όσο και για τους τραγουδιστές, που είχαν την αίσθηση του διαφορετικών επιπέδων της ορχήστρας.

Ο Tony David Cray, sound designer του project και υπεύθυνος ηχογραφήσεων και broadcast για την Οπερα του Σύδνευ, δήλωσε ευχαριστημένος για το αποτέλεσμα και κυρίως για τον τρόπο που αποδόθηκε το σώμα της ορχήστρας, η ακριβής τοποθέτηση κάθε οργάνου στο χώρο και η καθαρότητα με την οποία αναδείχθηκε κάθε όργανο ξεχωριστά αλλά και το σύνολο της ορχήστρας. Τα off stage εφέ και ο εμπλουτισμός της ακουστικής του χώρου αναπαράγονται από 12 ηχεία της d&b (όλη η όπερα είναι εξοπλισμένη με τα ηχεία της Γερμανικής εταιρίας) που βρίσκονται διάσπαρτα στο χώρο.

Περισσότερα για το IOSONO 3D sound θα βρείτε ΕΔΩ


 

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση