Διαφήμιση
Παρασκευή, 18 Μάρτιος 2011 00:46

1971-2011: 40 χρόνια D.A.S.

Oλα ξεκίνησαν πρiν από 40 χρόνια στο Calle del Mar της Valencia της Ισπανίας, όπου ένας φιλόδοξος νεαρός μηχανικός ονόματι Juan Alberola ίδρυσε μια μικρή εταιρία ηχείων με το όνομα "Dynamic and Sound". Το πρώτο μεγάλο σύστημα της "Dynamic and Sound" ή εν συντομία D.A.S. σχεδιάστηκε για τα dance club των αρχών της δεκαετίας του 70. Η τουριστική ανάπτυξη της Ισπανίας και η συνεχής επέκταση και φήμη των club της, βοήθησαν στην ανάπτυξη και των ηχητικών συστημάτων της DAS τα οποία ήδη φιλοξενούνταν σε αρκετά από αυτά. Είναι χαρακτηριστικό ότι από την ίδρυσή της κιόλας, το 1971, η D.A.S. παρουσίασε τα πρώτα της προϊόντα για πρώτη φορά σε τοπική έκθεση στην Ισπανία, ενώ εξίσου σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι εξαρχής, από την ημέρα Νο1, ο ιδρυτής της, Juan Alberola, οραματιζόταν μια ‘διεθνή καριέρα’ για τα ηχεία και τα προιόντα της εταιρίας του. Δεν του έφτανε η Ισπανική αγορά, καθώς πίστευε ότι η καθολική αναγνώριση ενός προϊόντος έρχεται μόνο όταν αναγνωριστεί η αξία του σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ως εκ τούτου, η εταιρία συμμετείχε σε αρκετές εκθέσεις προκειμένου να προσελκύσει αντιπροσώπους από κάθε χώρα...
Ενα άλλο σημαντικό στοιχείο της φιλοσοφίας της εταιρίας είναι ότι από την πρώτη κιόλας στιγμή κατασκεύαζε η ίδια όλα τα μέρη που απαρτίζουν τα ηχεία της, από τους κώνους και τα compression driver έως τα δικτυώματα διαχωρισμού και τις καμπίνες. Το 1979 η εταιρία απασχολούσε συνολικά περί τους 60 εργαζόμενους, ενώ τότε ήταν και η πρώτη φορά που η DAS συμμετείχε ως εκθέτης στην διεθνή έκθεση της Φρανκφούρτης.
Η εταιρία συνέχισε την ανάπτυξή της προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς και τον παγκόσμιο πλέον ανταγωνισμό. Τότε ακριβώς ήταν που η ανάγκη για ανάπτυξη έφεραν την DAS σ’ ένα νέο εργοστάσιο με έξι γραμμές παραγωγής, ενώ τότε ήταν που δημιουργήθηκε ένα πραγματικά διευρυμένο δίκτυο από αντιπροσώπους ανά τον κόσμο και από δεκάδες μεταπωλητές εντός Ισπανίας.

Η δεκαετία του 80 ήταν εξίσου σημαντική για την εταιρία, η οποία εστίασε στο σχεδιασμό ηχείων για ντισκοτέκ (η μόδα της εποχής) και για Live κονσέρτα, για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.    
Πολλά συστήματα για Live και PA πουλήθηκαν καταρχάς στην Ισπανία, η οποία λόγω τουρισμού προσέλκυε πολλές διεθνώς αναγνωρισμένες μπάντες και καλλιτέχνες για Live, με αποτέλεσμα οι τεχνικοί και οι ηχολήπτες των γκρουπ να γνωρίσουν από κοντά τα συστήματα της DAS και να τα διαφημίσουν εν συνεχεία στις πατρίδες τους. Η ανάπτυξη της DAS, η καθιέρωσή της και η ζήτηση της αγοράς για ακόμα περισσότερα ηχητικά συστήματα, ανάγκασαν την εταιρία να επενδύσει σε νέες εγκαταστάσεις το 1986. Εως το τέλος της δεκαετίας του 80, η DAS είχε ήδη θέσει νέα προιοντικά στάνταρ παρουσιάζοντας ιδιαίτερα ελαφριά ηχεία που τις έδωσαν ένα σημαντικό προβάδισμα στην ακόμα πιο απαιτητική δεκαετία των 90s που μόλις ξεκινούσε...

Η δεκαετία των 90's ξεκίνησε εξίσου δυναμικά για την D.A.S. η οποία πλέον διέθετε αντιπροσώπους και στις 5 ηπείρους του πλανήτη.
Ακολούθησε η υλοποίηση του θρυλικού Biflex 8, η καμπίνα του οποίου κατασκευαζόταν από ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό και ελαφρύ πολυμερές υλικό. Ακολούθησε το DS-15 που αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα best seller της εταιρίας για πάρα πολλά χρόνια...

Και την επόμενη δεκαετία (00s) η DAS συνέχισε να αναπτύσσεται, παρουσίασε πολλά line array συστήματα για διαφορετικές εφαρμογές, έδωσε έμφαση στην Installation γκάμα της καθώς και στα ηλεκτρονικά της. Τα line array ηχεία των σειρών Aero και Aero Series 2 αποτέλεσαν πραγματικά best seller για την Ισπανική εταιρία, ενώ σύμφωνα με τον Robert Giner (International marketing director), είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι πελάτες που επένδυσαν σε συστήματα Aero, τα αναβάθμισαν εν συνεχεία με τα Aero Series 2. Αυτό αποτελεί από μόνο του τον ορισμό του ευχαριστημένου πελάτη, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι τόσο δυνατή η σχέση της εταιρίας με τους πελάτες της που πλέον η σχέση μαζί τους δεν είναι πελατειακή αλλά φιλική. Περισσότερα για την DAS και τα προϊόντα της θα σας πούν στην IMA Audio & Lighting

Επαφή
IMA Audio Lighting
www.ima.gr
www.dasaudio.com

Rate this item
(5 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση