Διαφήμιση
Πέμπτη, 18 Νοέμβριος 2010 11:14

Ενα ‘ορθόδοξο’ σύστημα Electro-Voice

Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της Ρωσίας που βρίσκεται στην περιοχή του Βόλγα και συγκεκριμένα στην πόλη Ufa, που είναι η πρωτεύουσα του Bashkortostan. Η συγκεκριμένη εκκλησία ανακαίνισε πρόσφατα το ηχητικό της σύστημα και εγκατέστησε ένα ολοκαίνουργιο state-of-the-art σύστημα της Electro-Voice, αποτελούμενο από ηχεία και μικρόφωνα, με την εγκατάσταση να περιλαμβάνει και το NetMax N8000 controller μαζί με τους επίτοιχους σταθμούς PWS-6 για το remote έλεγχο ολόκληρο της εγκατάστασης.
Η εκκλησία είναι 100 ετών και μπορεί να φιλοξενήσει 1.500 πιστούς, ενώ ως κτίριο έχει μεγάλη ιστορία καθώς την κομουνιστική περίοδο λειτούργησε ως φυλακή και ως χώρος επισκευής αεροπλάνων και αργότερα και ως κινηματογράφος...
Πλέον η εκκλησία ανακαινίστηκε πλήρως με την ανακαίνιση να περιλαμβάνει και το νέο ηχητικό σύστημα που αποτελείται από ηχεία EVID και ZX1, τα οποία ελέγχονται από τον controller NetMax N8000 μέσω του προγράμματος IRIS-Net, ενώ η εγκατάσταση ολοκληρώνεται από μικρόφωνα της Electro-Voice.
Οσον αφορά τα μικρόφωνα, χρησιμοποιούνται δυο RE20 για τη χορωδία, δυο PolarChoice (XLR gooseneck με RE-2 body-pack transmitters) για τους διακόνους, ένα RE92H, ένα RE92 Lavalier για τη θέση του πατριάρχη και δυο OLM10 Lavalier (επίσης με RE-2 transmitters) για τους υπόλοιπους ιερείς.
Οπως είπαμε για να γίνει ευκολότερος ο χειρισμός του όλου συστήματος, η εταιρία First που ανέλαβε την εγκατάσταση, τοποθέτησε τα PWS-6 (προγραμματιζόμενα επίτοιχα πάνελ) μέσω των οποίων ελέγχονται όλες οι DSP παράμετροι του συστήματος NetMax. Ετσι είναι πολύ εύκολο για τους κληρικούς να επιλέξουν ανάμεσα σε 4 θέσεις preset (100, 300, 500 και 1.000) που αντιστοιχούν στον αριθμό των παρευρισκόμενων πιστών, καθώς έχει γίνει ειδική μελέτη προκειμένου το σύστημα να προσαρμόζεται στο διαφορετικό χρόνο αντήχησης του χώρου, ο οποίος αποτέλεσε και έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες δυσκολίας για τους εγκαταστάτες.
Περισσότερα για Electro-Voice θα σας πουν στην Omikron Electronics.

Επαφή
Omikron Electronics
www.omikronelectronics.gr

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση