Διαφήμιση
Πέμπτη, 16 Σεπτέμβριος 2010 15:11

Ο ‘νέος ήχος’ της φετινής IBC

Είναι γνωστό ότι η IBC είναι μια καθαρή έκθεση broadcasting. Επειδή όμως broadcasting δε σημαίνει μόνο εικόνα, ιδού μερικά από τα μεγαλύτερα ‘ηχητικά’ προϊοντικά highlight όπως παρουσιάστηκαν στη φετινή IBC 2010 στο Άμστερνταμ που ολοκληρώθηκε προχθές (10-14 Σεπτεμβρίου).

* Η Audio-Technica, παρουσίασε δυο νέα μικρόφωνα στις σειρές της Broadcast & Production. Το πρώτο είναι το καρδιοειδές BP4001 και το δεύτερο, το BP4002 (omnidirectional). Αμφότερα είναι δυναμικά μικρόφωνα και προορίζονται για όλες τις broadcast εφαρμογές. Επίσης η εταιρία ανακοίνωσε την αναβάθμιση των ασύρματων συστημάτων της 2000a και 3000b.

*Η AKG παρουσίασε την επέκταση της σειράς 99er των μικροφώνων της. H σειρά αποτελείται από 9 μικρόφωνα που απευθύνονται σε κάθε ηχητική εφαρμογή και καλύπτουν ανάγκες conferencing, paging, ενώ φυσικά ενδείκνυνται για on-stage χρήση και για recording. Επίσης η εταιρία παρουσίασε το νέο AKG Perception 820 Tube microphone για όσους επιθυμούν ‘ζεστό’ ήχο στο broadcasting τομέα και όχι μόνο...

* Η DPA διεύρυνε κι αυτή τη σειρά 4099 clip mic με τρία νεά μοντέλα, το 4099D για λήψη ήχου τυμπάνων, το 4099P για πιάνο και το universal 4099U microphone mount.

* Η Sennheiser παρουσίασε τη νέα της ναυαρχίδα, το SKM 5200-II handheld transmitter. Η νέα έκδοση II ενσωματώνει switching bandwidth έως τα 184 MHz βελτιώνοντας κι άλλο την αξιοπιστία της ασύρματης μετάδοσης του σήματος. Η εταιρία παρουσίασε επίσης και μια νέα εκδοχή των μικροφώνων μινιατούρας MKE 1 clip-on mic και MKE 1-M τα οποία μπορείτε να χρωματίσετε.

* Η Genelec παρουσίασε το νέο της τρίδρομο DSP μόνιτορ 8260A. Το set-up του ηχείου υλοποιείται εύκολα, απλά και με ακρίβεια, μέσω του Genelec Loudspeaker Manager (GLM) software, που επιτρέπει στο 8260A να μπορεί να συνυπάρξει αρμονικά με τα άλλα μόνιτορ της σειράς 8200 Series DSP καθώς και με τα υπογούφερ της σειράς 7200 της Genelec.

* Οσον αφορά τα audio over IP δίκτυα, η APT παρουσίασε το νέο IP Audio Silver. Είναι ιδανικό για studio transmitter links σε μικρούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, ή για large-scale audio distribution, όπου απαιτείται η συνέργεια πολλών αντίστοιχων μονάδων.

* Η Junger Audio, παρουσίασε τον T AP TV Audio Processor που σχεδιάστηκε για τηλεοπτικές εφαρμογές καθώς υποστηρίζει έλεγχο Loudness, Upmix και surround sound processing για (έως) 8 κανάλια ήχου.

* Από τις ηχηρές προϊοντικές παρουσίες ήταν το software 6 της SADiE, καθώς είναι η πρώτη φορά που η SADiE παρουσιάζει ένα αμιγώς software προϊόν. Ως τώρα οι χρήστες SADiE χεριάζονταν το ενδεδειγμένο hardware για να ‘τρέξουν’ συστήματα της εταιρίας. Πλέον όμως μπορούν να το κάνουν από οποιονδήποτε υπολογιστή τρέχει Microsoft Windows και υποστηρίζει συμβατό ASIO audio hardware, καθώς βεβαίως και από τις υπάρχουσες hardware πλατφόρμες SADiE5. 

* Οσον αφορά τις κονσόλες, αξιοσημείωτη νέα παρουσία ήταν το νέο σύστημα διαχείρισης για τον Hydra2 network router της Calrec. Πρόκειται για browser-based σύστημα, συμβατό με Windows, Linux και OSX, το Hydra2 Operator (H2O) επιτρέπει στο χρήστη τον έλεγχο του Hydra2 network ανεξάρτητα και αυτόνομα από την επιφάνεια εργασίας οποιασδήποτε κονσόλας.

* Η Lawo παρουσίασε αρκετά προϊόντα. Ανάμεσά τους μια προσθήκη στη σειρά των on-air μίξερ Sapphire, καθώς και τον Nova29 ένα compact MADI router 16 θυρών, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε αυτόνομα, είτε να ενσωματωθεί στα broadcast συστήματα της Lawo.

* H MADI έκανε αισθητή την παρουσία της στην έκθεση και μέσω άλλων εταιριών που παρουσίασαν αντίστοιχες προιοντικές προτάσεις και αναβαθμίσεις. Μια από αυτές ήταν η SSL που παρουσίασες δυο νέες MADI – προτάσεις, το SDI-MADI και το MADI-X8 system

* Και μιας και για SSL ο λόγος, η αγγλική εταιρία ανακοίνωσε την κυκλοφορία της νέας έκδοση software V3 για την C100 HDS Digital Broadcast κονσόλα της. Η νέα έκδοση υποστηρίζει μια νέα σουίτα με αναβαθμισμένα πρωτόκολλα interface που προσφέρουν απευθείας ενσωμάτωση και συμβατότητα με τα πλέον σύγχρονα και τελευταίας γενιάς broadcast production συστήματα αυτοματισμού, στα οποία περιλαμβάνεται το Overdrive της Ross και το ELC της Sony.

Περισσότερα εδώ: www.ibc.org
Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση