Διαφήμιση
Τετάρτη, 14 Ιούλιος 2010 10:43

Το κορυφαίο stage όλων των εποχών;

Οι Muse αν δεν τους ξέρετε θεωρούνται (εδώ και καιρό) το πλέον μεγάλο & καυτό όνομα της παγκόσμιας σκηνής και αυτό που βλέπετε είναι το νέο τους stage που μόλις σχεδιάστηκε...
Το stage των Muse είναι ολοκαίνουργιο και σχεδιασμένο από λευκό χαρτί. Δεν θυμίζει σε τίποτα τα προηγούμενα εξίσου εντυπωσιακά stage της μπάντας, καθώς είναι ακόμα πιο μεγαλόπρεπο και ολοκληρωμένο και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τις 9 large-scale stadium συναυλίες του συγκροτήματος που θα λάβουν χώρα στα πλαίσια της "The Resistance" Tour.

Το stage που βλέπετε στις φωτογραφίες έχει σχεδιαστεί από την εταιρία Brilliant Stages, με τα νούμερα να είναι εντυπωσιακά. Εχουμε και λέμε λοιπόν, σκηνή σε σχήμα διαμαντιού περιστοιχισμένη από LED οθόνες, συνολικό μήκος 62m για το τμήμα αναπαραγωγής video και αιωρούμενο δικτύωμα οροφής, ειδικές τραβέρσες και κατασκευές για το drum riser, περιστρεφόμενα επιμέρους stage με lift και πολλές άλλες καινοτομίες που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αλλά ‘καθαρό’ και γεωμετρικό stage στο σύνολό του, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και από τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες, ενώ περιλαμβάνεται κι ένα ειδικά διαμορφωμένο υδραυλικό σύστημα επιμήκυνσης του stage για τη μεταφορά της μπάντας μέσα στον κόσμο. Η προοπτική που δίνει το σύστημα αναπαραγωγής της εικόνας είναι πραγματικά τεράστια, καθώς η εικόνα ‘τρέχει’ από τα 13.25m ύψους του downstage έως τα 4.5m του upstage.
Το συνολικό ύψος της σκηνής φτάνει στα 25 μέτρα από το επίπεδο του εδάφους και όπως αντιλαμβάνεστε, ο αέρας αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έπρεπε να λυθούν εξαρχής από τη σχεδιαστική ομάδα και τους στατικούς μηχανικούς της Brilliant Stages, σύμφωνα με τον Tony Bowern σχεδιαστή της εταιρίας. Σύμφωνα με τον ίδιο λοιπόν, αναλώθηκαν σε χιλιάδες υπολογισμούς προκειμένου να διασφαλίσουν ότι το video header (και κατ’ επέκταση όλο το stage) θα παραμένει ανεπηρέαστο από ανέμους με ταχύτητες έως και 20m ανά δευτερόλεπτο. Ετσι κατέληξαν σ’ ένα συνδυασμό από σκελετό και κάθετες κολώνες από ατσάλι για να ‘κρατήσει’ την πίεση του αέρα, και τραβέρσες αλουμινίου για να ελαχιστοποιηθεί το στατικό φορτίο.
Οσον αφορά τον εξοπλισμό της εικόνας που εφαρμόζει στο νέο stage, αποτελείται κατά κύριο λόγο από δυο layer 3μετρων wide panels και μια μίξη από 51 LED video panels πίσω από τις οθόνες οπίσθιας προβολής. Επιπλέον, 49 πάνελ αποτέλεσαν την επιφάνεια προβολής και κατασκευάστηκαν από γκρί PVC. Αυτές ήταν άλλωστε και οι επιταγές του Lighting & Video Designer, Ollie Metcalfe, προκειμένου να προβάλλονται 3D video effects, σε συνδυασμό με back-projected LED mapping και standard front lighting. Η Brilliant Stages συνεργάστηκε στενά με την XL Video προκειμένου να υποστηρίξει όλες τις εφαρμογές για τον οπτικό εξοπλισμό που θα αναρτούνταν στην κατασκευή. Συγκεκριμένα, η XL Video πρόσθεσε τα MiTRIX LED video tiles της Barco. Ολο το ‘πλέγμα’ αυτό που παίζει και το ρόλο της οροφής κατασκευάστηκε από τη LITEC που αποτελεί θυγατρική εταιρία της Brilliant Stages, ενώ όλο το φωτιστικό σύστημα των συναυλιών θα προμηθευτεί και θα εγκατασταθεί από τον Dave Ridgeway της Neg Earth.

Η περιοδεία Resistance Tour των Muse θα συνεχιστεί σε Ευρώπη, Βόρεια Αμερική και Αυστραλία και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2010. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο δικτυακό τόπο της Brilliant Stages: www.brilliantstages.com

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail

2 comments

  • Comment Link Vasilis Ladonikolas Παρασκευή, 16 Ιούλιος 2010 17:13 posted by Vasilis Ladonikolas

    Οντως και μάλλον ξεκινάει η 3D εποχή και για τα μεγάλα stage...

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
  • Comment Link IΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ Παρασκευή, 16 Ιούλιος 2010 10:16 posted by IΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ

    Φοβερή σχεδίαση....σίγουρα έξω από κλισέ πρότυπα..
    Μάλλον ήρθε η ώρα να δούμε stage έξω από τα
    συνιθισμένα

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση