Διαφήμιση
Τετάρτη, 07 Ιούλιος 2010 16:50

Οι πιο ‘φιλικές’ εξέδρες στον κόσμο είναι Ελληνικές

του Βασίλη Λαδονικόλα

Το όνομα «Mikkou» σε μια συγκεκριμένη τοπική διάλεκτο σημαίνει «φίλος». Γι’ αυτό και οι εν λόγω εξέδρες βαφτίστηκαν Mikkou STAGE, διότι είναι «φιλικές» με το περιβάλλον (χρησιμοποιείται πλήρως ανακυκλώσιμο αλουμίνιο δίχως καθόλου πλαστικά μέρη), είναι «φιλικές» με τους ίδιους τους χρήστες, αλλά πάνω απ’ όλα, είναι εξίσου ‘φιλικές’ και συμβατές, με όλες τις άλλες εξέδρες της αγοράς. Η Mikkou STAGE είναι μια καινούργια Ελληνική εταιρία που μόλις ιδρύθηκε και έχει ως αντικείμενο τις κατασκευές και πωλήσεις εξεδρών αλουμινίου και flight cases, ενώ στο άμεσο μέλλον θα ξεκινήσει να κατασκευάζει και μπαριέρες (ομολογουμένως αυτό το Made in Greece που είδα δίπλα στα λογότυπα μου υπενθύμισε ότι αν πραγματικά το θέλουμε εμείς οι Ελληνες μπορούμε να παράγουμε σχεδόν οτιδήποτε).
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, αφού πριν γράψουμε για τις εξέδρες της νέας (αλλά με εμπειρία ετών στο χώρο της εξέδρας) εταιρίας Mikkou STAGE, φροντίσαμε να τις δούμε από κοντά, προκειμένου να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη για το πως κατασκευάζονται, για την προσοχή που έχει δοθεί από τους κατασκευαστές σε κάθε λεπτομέρεια, αλλά και για την ευελιξία τους στο στήσιμο και τη δεδομένη ασφάλεια που εξασφαλίζουν σε κάθε χρήση. Καταρχάς να επισημάνουμε ότι οι εξέδρες της εταιρίας, κατασκευάζονται από 100% ανακυκλώσιμο υλικό (αλουμίνιο), ενώ το εξίσου μεγάλο ατού τους είναι η απόλυτη συμβατότητά τους με όλες τις εξέδρες του κόσμου, επώνυμες και μη.  

100% από αλουμίνιο και πλήρως Custom κατασκευές
Πρόκειται για μια εξέδρα που φτιάχνεται εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο (δεν υπάρχει πουθενά πλαστικό), ενώ το κάθε πατάρι κατασκευάζεται σε ότι διάσταση θέλει ο πελάτης, προκειμένου να καλύψει ακόμα και τις πιο εξεζητημένες ανάγκες του. Ετσι λοιπόν, κατασκευάζεται σε διαστάσεις 1x2, 2x1, μισό, τρίγωνο, τετράγωνο, οκτάγωνο, ενώ αντίστοιχα custom είναι και η λογική των επιστρώσεων, αφού μπορεί το κάθε πατάρι να καλυφθεί με plexiglass, ξύλο, μοκέτα κλπ. Εν ολίγοις μιλάμε για τον ορισμό της custom υλοποίησης και κατά παραγγελία κατασκευής, κάτι που δεν συναντάμε (τουλάχιστον σε τέτοια κλίμακα) ούτε στους επώνυμους οίκους κατασκευής εξεδρών του εξωτερικού (και ειδικά για μικρό όγκο παραγγελιών και επιφανειών). Επίσης όπως μας ενημέρωσαν από τη Mikkou, για τις custom παραγγελίες, ακόμα και τις πιο μικρές, ο πελάτης δεν θα περιμένει μήνες, αλλά θα έχει όσο το δυνατόν πιο άμεσα παραδοτέα την εξέδρα που επιθυμεί.

Απόλυτη συμβατότητα με όλες τις εξέδρες του κόσμου
Το πιο σημαντικό όλων βεβαίως, είναι ότι η εξέδρα της Mikkou συνδυάζεται με όλες τις εξέδρες του κόσμου, κάτι που σημαίνει ότι όποιος θέλει μπορεί να συμπληρώσει την ήδη υπάρχουσα εξέδρα του με Mikkou, παίρνοντας κορυφαίο προϊόν σε πιο προσιτή τιμή. Συγκεκριμένα η Mikkou είναι συμβατή με Layher, Nivtec, Prolyte, με λιγότερο (ή και καθόλου) επώνυμες κινέζικες εξέδρες κλπ. Η κατασκευή όπως είπαμε είναι πλήρως Ελληνική και υλοποιήθηκε μετά από ένα χρόνο σχεδιασμού και διεξοδικής μελέτης, ενώ παράλληλα στη Mikkou έχουν επενδυθεί και τα πραγματικά πολλά χρόνια εμπειρίας των μελών της πάνω στις εξέδρες, τις κερκίδες και τις ειδικές  κατασκευές.
Η ανάγκη των κατασκευαστών προέκυψε από τις ενοικιάσεις, οι οποίοι είδαν ότι μπορούν να μένουν τα χρήματα στην Ελλάδα και να μην πηγαίνουν στο εξωτερικό (επιτέλους να παράγουμε και κάτι σ’ αυτή τη χώρα) και μάλιστα για μια πιο στιβαρή, ολοκληρωμένη και απολύτως συμβατή κατασκευή που θα κοστίζει λιγότερο στον τελικό καταναλωτή.

Στιβαρότητα, ευελιξία & λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά
Το κάθε τμήμα της εξέδρας, διαθέτει 5 κάθετα δεσίματα που της εξασφαλίζουν μηδενική ταλάντωση και μεγαλύτερη αντοχή στο βάρος. Επιπλέον, με το προφίλ που έχει υλοποιηθεί, το κάθε τμήμα (πατάρι) μπορεί να συνεργαστεί με όλες τις εταιρίες κατασκευής εξεδρών του κόσμου. Περιλαμβάνει ειδικό συνδετικό σημείο για να κολλάει κανείς αυτόκλητα (τύπου ‘σκρατς’) ή να προσαρμόζει εύκολα και γρήγορα οποιοδήποτε πανί. Επιπλέον, διαθέτει ειδική εσοχή (λούκι) προκειμένου να φιλοξενεί οτιδήποτε, ενώ στις άκρες μπορεί να μπει ένας ειδικός αντάπτορας και να προσαρμοστούν επίσης εύκολα, κάγκελα για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία ανάλογα με τις ανάγκες της χρήσης και της εκδήλωσης. Αυτό σημαίνει ότι ο πελάτης δε χρειάζεται να αγοράσει extra αντάπτορες για κάγκελα. Ολα αυτά περιλαμβάνονται στα αξεσουάρ της εξέδρας προκειμένου να την κάνουν ακόμα πιο ολοκληρωμένη κι ευέλικτη και να καλύψει όλες τις δυνατές ανάγκες της αγοράς.
Ειδική μελέτη έχει γίνει και για τα πόδια, ώστε να μπαίνουν και να προσαρμόζονται πάρα πολύ εύκολα, ενώ ο πελάτης τα αγοράζει προαιρετικά αν έχει μια άλλη εξέδρα. Απ’ ότι είδαμε τα πόδια είναι τηλεσκοπικά  εξαιρετικά στιβαρά, σταθερά και εύκολα στην τοποθέτησή και τη συναρμογή τους, διαθέτουν λαστιχένιο πέλμα και διασφαλίζουν απόλυτη σταθερότητα και στήριξη στην εξέδρα. Επιπλέον να τονίσουμε ότι τα πόδια παράγονται σε διάφορες διαστάσεις, από 20cm έως 1,50m. Tα τηλεσκοπικά πόδια έχουν ξεκινήσει να κατασκευάζονται ανεξάρτητα πριν 4 χρόνια, οπότε είναι άκρως δοκιμασμένα, αφού τα τελευταία 4 χρόνια ‘δουλεύουν’ τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Μεγάλο ατού τους είναι ότι δεν είναι απλά βιδωτά με ανάποδες βόλτες, αλλά είναι βιδωτά και κουμπωτά, δηλαδή πρεσαριστά, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα σου μείνουν στο χέρι. Σ’ αυτό συμβάλει και το γεγονός ότι η υποδοχή για το κάθε τηλεσκοπικό πόδι κατασκευάζεται εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο χωρίς πλαστικά μέρη...
Παντού χρησιμοποιείται μια ειδική πανίσχυρη κόλλα με συγκεκριμένες ιδιότητες, ώστε να μη φεύγει ποτέ το αλουμίνιο και όπως διαπιστώσαμε δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να ξεκολλήσει το ξύλο. Σημειωτέον ότι στο κάθε πατάρι μιας εξέδρας μπορεί να μπεί και το λογότυπο της εταιρίας του πελάτη.

Και από τιμές;
Οπως μας ανέφεραν χαρακτηριστικά οι υπεύθυνοι της Mikkou STAGE, η τελική τιμή δεν ξεπερνά το 70% της πλέον επώνυμης εξέδρας του εξωτερικού, και όλα αυτά με την εξέδρα της Mikkou να κατασκευάζεται με καλύτερα υλικά, να υποστηρίζει το οποιοδήποτε custom ‘πακέτο’, να είναι πλήρως οικολογική (μόνο αλουμίνιο) και να έχει ιδιαίτερα μικρούς χρόνους παράδοσης. Οι πρώτες παραγγελίες και οι πρώτες πωλήσεις έχουν ήδη γίνει και ήδη υπάρχουν οι πρώτοι ευχαριστημένοι πελάτες. Τα προϊόντα της Mikkou STAGE αντιπροσωπεύονται και διατίθενται στη χώρα μας από την εταιρία Metron (www.metrongroup.gr). Για περισσότερες πληροφορίες λοιπόν, σχετικά με τη Mikkou STAGE και τις εξέδρες της, απευθυνθείτε στην Metron.

Επαφή
Mikkou STAGE – Made in Greece - Europe
www.mikkoustage.com

Αντιπροσώπευση - Διάθεση
Metron Group
www.metrongroup.gr
Χατζηανέστη 15, Ρέντης 182 33, Αθήνα
Τ: +(30)210 4251093-094
F: +(30)210 4251095

Rate this item
(48 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση