Διαφήμιση
Παρασκευή, 07 Μάιος 2010 01:42

15 χρόνια Sennheiser MD 421

Το MD 421-U είναι ένα καρδιοειδές δυναμικό μικρόφωνο με φαρδύ διάφραγμα που ξεκίνησε την καριέρα του πριν από 15 χρόνια και πλέον έχει καταφέρει να περάσει στον πάνθεον των κλασικών μικροφώνων, αφού θεωρείται ως μικρόφωνο αναφοράς και εξακολουθεί να παραμένει το αγαπημένο μικρόφωνο πολλών ηχοληπτών ειδικά για λήψη πνευστών με υψηλό SPL και toms και κρουστών γενικότερα, ενώ αγαπημένη του τοποθέτηση είναι και μπροστά από ενισχυτές κιθάρας.

Το MD 421 εξακολουθεί να παράγεται ακόμα και σήμερα ως MD 421 II, και συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα πλέον καλοπουλημένα μικρόφωνα της Sennheiser είτε για στουντιακή είτε για Live χρήση. Μάλιστα είναι ένα από τα ελάχιστα μικρόφωνα που είναι εξίσου δημοφιλή και στους δυο αυτούς τομείς. Στα χρόνια που μεσολάβησαν, το MD 421 έχει δεχθεί πληθώρα αναβαθμίσεων στο σασί, στην υποδοχή εξόδου και στη συναρμολόγηση των στοιχείων της κάψας. Το 2003 παρουσιάστηκε μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του MD 421, προκειμένου η εταιρία να γιορτάσει τα 90στά γενέθλια του ιδρυτή της, Dr. Fritz Sennheiser.
Σήμερα, όπως είπαμε βρίσκεται στην παραγωγή το MD 421 II που συνεχίζει επάξια την παράδοση του αρχικού μοντέλου διαθέτοντας πληθώρα κρίσιμων αναβαθμίσεων σε σχέση με αυτό. Για παράδειγμα το MD 421 II διαθέτει βελτιωμένο μεταλλικό σασί, roll-off διακόπτη χαμηλών πέντε θέσεων και νέα υλικά που το κάνουν ακόμα πιο ανθεκτικό σε υγρασία, σκόνη και χτυπήματα. Φυσικά διαθέτει την ίδια φαρδιά κάψα και απόκριση συχνότητας από 30 Hz έως 17 kHz και την ίδια ικανότητα στη λήψη ήχου, ενώ χάρη στις επιδόσεις του κερδίζει και τις νέες γενικές ηχοληπτών. Περισσότερες πληροφορίες θα σας πουν στην εταιρία Φ. Νάκας

Επαφή
Φ. Νάκας, τηλ. 210-6686000
www.nakas.gr, Sennheiser Website

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση