Διαφήμιση
Πέμπτη, 29 Απρίλιος 2010 22:29

100 χρόνια Denon

Συστάσεις για τη Denon, τα προιόντα της και πρωτίστως το ‘ήθος’ της ως κατασκευάστρια εταιρία, μάλλον δεν χρειάζονται, οπότε ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στους σημαντικότερους σταθμούς της 100χρονης ιστορίας της, που περιλαμβάνει αρκετές καινοτομίες όπως το πρώτο consumer CD Player και το πρώτο σύστημα home theater με dolby αποκωδικοποιητή.
Φέτος λοιπόν η Denon γιορτάζει τα 100 της χρόνια στο audio, καθώς ιδρύθηκε το 1910 στην Ιαπωνία, ως Nippon Chikuonki Shoukai (Japan Recorders Corporation) ενώ το οξύμωρο που λέγαμε είναι ότι η εταιρία ‘στήθηκε’ από έναν Αμερικάνο τον Frederick Whitney Horn. Ο ίδιος μαζί με τους Ιάπωνες συνεταίρους του παρουσίασε τα πρώτα προϊόντα της εταιρίας που ήταν ένας δίσκος και ένα γραμμόφωνο.
Ωστόσο χρειάστηκαν ακόμα 20 χρόνια ώστε το brand name 'Denon' να αντικαταστήσει το ήδη υπάρχων και από το 1930 και μετά η εταιρία να μετονομαστεί στη Denon που όλοι ξέρουμε.

Τα προϊόντα σταθμοί στην ιστορία της Denon
*Το 1939 η Denon παρουσίασε το πρώτο της επαγγελματικό εγγραφέα δίσκων.
*Το 1951 ήταν η πρώτη εταιρία που έβαλε στην παραγωγή τους πρώτους στερεοφωνικούς δίσκους καθώς και το πρώτο στερεοφωνικό σύστημα και τα διέθεσε πρώτα στην αγορά της Ιαπωνίας
*Το 1970 η εταιρία είχε έτοιμο το πρώτο PCM recorder που έχει καταγραφεί ως δική της ανακάλυψη…
*Το 1982 είχε σειρά το πρώτο CD player μαζικής κατανάλωσης, το περίφημο DCD-2000, που αποτελεί ακόμα μια ‘ιστορική’ πρωτιά για την Denon.
*Επίσης, η Denon έγινε η πρώτη εταιρία που παρουσίασε home cinema συσκευή με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή Dolby Digital για αναπαραγωγή πολυκάναλου ήχου σε οικιακό περιβάλλον.
Να επισημάνουμε τέλος, ότι για την περίσταση η Denon έχει ήδη έτοιμη μια επετειακή σειρά προϊόντων. Περισσότερα για τη Denon μπορείτε να βρείτε στο ειδικό Anniversary website (www.denon100.com)

Επαφή,
Denon, www.denon100.com

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση