Διαφήμιση
Δευτέρα, 10 Ιανουάριος 2022 11:55

Το πρώτο close miking σύστημα της Neumann

Αναμφίβολα, η παρουσίαση του Miniature Clip Mic System αποτελεί μια μάλλον απρόσμενη ‘κίνηση’ (ανάλογη με την παρουσίαση του πρώτου ζεύγους ακουστικών της εταιρίας πρό διετίας), που η Neumann προλογίζει ως εξής: «είμασταν δυσαρεστημένοι με τον ήχο που παρείχαν οι electret λύσεις εδώ και αρκετό καιρό. Οι τεχνικοί και οι καλλιτέχνες θέλουν μεγαλύτερη ακρίβεια στις χαμηλές και μεσαίες συχνότητες και περισσότερο ‘άνοιγμα’. Ταυτόχρονα, θέλαμε να μπορέσουμε επιτέλους να δημιουργήσουμε electret μικρόφωνα που να προσφέρουν σταθερή απόδοση, έτσι ώστε οι μηχανικοί ήχου να μην χρειάζεται να είναι ανεκτικοί και να συμβιβάζονται με εγγραφές και παραγωγές που επηρεάζουν την πιστότητα του ήχου και την απόκριση συχνότητας».

Γι αυτό και η Neumann επένδυσε περισσότερα από 6 χρόνια στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και κατασκευή του KK 14, το οποίο κατακσευάζεται πλέον από το εργαστάσιό της στο Βερολίνο και αναμένεται να είναι διαθέσιμο την προσεχή άνοιξη (του 2022).

Σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρίας το νέο KK 14 (capsule) θα κοστίζει €279, όμως παράλληλα η Neumann παρουσίασε μια εκτεταμένη γκάμα από εφαρμογές προσάρτησης, τοποθέτησης και σύνδεσης του μικροφώνου στα διάφορα μουσικά όργανα, που απαρτίζεται από mini-XLR, 3.5mm jack, Lemo και MicroDot connectors, καθώς και συνολικά 9 βάσεις μινιατούρες για την προσαρμογή του μικροφώνου σε διάφορα μουσικά όργανα όπως έγχορδα, πνευστά, πιάνο και κρουστά.

Ετσι, ένα ολοκληρωμένο σετ αποτελούμενο από την κάψα, gooseneck, καλώδιο, XLR adaptor, βάση – μινιατούρα μικροφώνου και windshield θα κοστίζει περί τα €629.

Περισσότερες πληροφορίες για το Miniature Clip Mic System που βασίζεται ση νέα κάψα KK 14, μπορείτε να βρείτε εδώ στο δικτυακό τόπο της Neumann...

 

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση