Διαφήμιση
Παρασκευή, 29 Σεπτέμβριος 2017 15:18

Genelec - The Ones

H Genelec έχει πρόσφατα παρουσιάσει και διευρύνει μια νέα οικογένεια μόνιτορ ηχείων, που ακούει στο όνομα The Ones. Πρόκειται για τη νέα γενιά ηχείων της Genelec που διαθέτει πρωτοποριακό σχεδιασμό και αισθητική, καθώς και τεχνολογία αιχμής, με κυρίαρχη την γνωστή τεχνολογία SAM που έχει αναπτύξει και εξελίξει εδώ και 4 περίπου χρόνια η Φινλανδική εταιρία.

Point Source monitoring
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια η Genelec, μέσω των ομοαξονικών ‘The Ones’ ποσεγγίζει εμπράκτως το ‘απόλυτο Point Source monitoring’.
Το Point Source monitoring έχει ως γνωστόν μερικά ιδιαίτερα θετικά ηχητικά χαρακτηριστικά όπως η ελαχιστοποίηση των off-axis χρωματισμών που παρατηρούνται κατά την αναπαραγωγή συμβατικών monitor, ενώ παράλληλα προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στο χρήστη διευρύνοντας ουσιαστικά το sweet spot. 

Από την άλλη βεβαίως οι point source ομοαξονικές υλοποιήσεις είναι γνωστό ότι έχουν διάφορους περιορισμούς αναφορικά με την έκταση του φάσματος αναπαραγωγής, το χαμηλό SPL και την ενίοτε ασύμμετρη διασπορά.
Η Genelec αντιμετώπισε αυτούς τους περιορισμούς με τη χρήση του Minimum Diffraction Coaxial (MDC™) driver που εφαρμόζει στα The Ones, προκειμένου να εξαλλείψει τα εν λόγω εγγενή μειονεκτήματα και να υλοποιήσει ένα κατά το δυνατόν πιο ‘ Ultimate Point Source’ monitor. 
Ετσι λοιπόν, σύμφωνα με την εταιρία, τα The Ones διακρίνονται για την ακρίβεια στην εικόνα τους τόσο εντός όσο και εκτός άξονα, καθώς και για τη φυσική αναπαραγωγή τους, κάτι που σημαίνει ότι οι ηχολήπτες μπορούν να έχουν απόλυτο έλεγχο στη μίξη και τις επιλογές τους κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους, ενώ την ίδια ώρα τα μόνιτορ υπόσχονται ξεκούραστες – πολύωρες ακροάσεις.

DCW (Directivity Control Waveguide)
Ακόμα ένα αξιοπρόσεκτο χαρακτηριστικό των ηχείων είναι ότι ο γνωστός κυματοδηγός DCW (Directivity Control Waveguide) της Genelec συνδυάζεται με το (κυριολεκτικά) κρυμμένο dual woofer σχεδιασμό. Πως δουλεύει αυτό; Τα δυο οβάλ γούφερ εδράζονται ‘εσωτερικά’ στο άνω και κάτω τμήμα του ηχείου πίσω από την μπάφλα που φιλοξενεί την ομοαξονική μονάδα, και ουσιαστικά εμπέμπουν από τις αντίστοιχες οπές στο άνω και κάτω τμήμα της καμπίνας για καλύτερο έλεγχο της χαμηλόσυχνης ακτινοβολίας. Σημειωτέον ότι όλη η μπάφλα δεν διαθέτει έντονες γωνίες, αλλά οβάλ ακμές για ακόμα μεγαλύτερη μείωση περιθλάσεων και χρωματισμών.

Άλλη μια καινοτομία αφορά την συναρμολόγηση του κινητήρα της ομοαξονικής μονάδας με το mid και το τουίτερ να μοιράζονται το ίδιο μαγνητικό σύστημα, γεγονός που συμβάλλει στη μείωση του βάρους και του μεγέθους, ενώ ταυχρόνονα επιτυγχάνεται και η καλύτερη δυνατή απόκριση και ομοιογένεια κατά τη λειτουργία των μονάδων. 
Η οικογένεια των The Ones περιλαμβάνει συνολικά 3 μοντέλα, τα 8331, 8341 και 8351 τα οποία είναι ιδιαίτερα ευέλικτα ως προς την τοποθέτησή τους, καθώς είναι σχεδιασμένα για να εδράζονται είτε κάθετα είτε οριζόντια, προκειμένου να προσαρμόζονται καλύτερα σε κάθε περιβάλλον εργασίας και control room. 

Smart Active Monitoring (SAM)
Επιπλέον, τα The Ones, ενσωματώνουν την τεχνολογία Smart Active Monitoring (SAM), της Genelec μέσως της οποίας ως γνωστόν επιτυγχάνεται η αυτόματη προσαρμογή των ηχείων στο εκάστοτε ακουστικό περιβάλλον μέσω του GLM 2.0 software για PC και Mac, και με την ταυτόχρονη υποστήριξη της λειτουργίας AutoCal.
Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα οικογένεια The One της Genelec και τους 3 εκπροσώπους της, θα σας δώσουν στο Bon Studio…

Επαφή
Bon Studio

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση