Διαφήμιση
Δευτέρα, 20 Οκτώβριος 2014 13:58

Ιδού τo «grand piano listening demo» της DPA στην AES 2014...

Η DPA πραγματοποίησε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον demo των μικροφώνων της, τοποθετώντας τα σε ένα πιάνο grand piano στα πλαίσια του συνεδρίου της AES, όπου οι παρευρισκόμενο μπορούσαν να ακούσουν όποιο ζεύγος μικροφώνων ήθελαν μέσω ακουστικών. Τα μικρόφωνα που τοποθετήθηκαν στο Steinway Grand Piano, ήταν από τις σειρές d:dicate, d:screet και d:vote και συγκεκριμένα τα d:dicate 2011C και 4011A Recording, d:vote 4099P Instrument και d:screet 4061 Miniature mics, με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να τα ακούσουν μέσω των  headphone listening stations που είχαν τοποθετηθεί ειδικά για την περίσταση. 

Ιδού και λίγα λόγια για τις ακροάσεις όπως τα κατέγραψε η DPA...
To d:dicate 4011A Cardioid Condenser Microphone ενδείκνυται για close-ups σε ανεξάρτητα όργανα και φωνές, καθώς και για spot-miking symphonies. Ο ήχος του είναι φυσικός, ακριβής και διαθέτει εξαιρετικά χαμηλή παραμόρφωση. Επίσης μπορεί να διαχειριστεί απροβλημάτιστα υψηλές στάθμες, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο 20dB pad switch στο κέντρο του XLR connector του για την εξασθένηση της εξόδου του μικροφώνου απευθείας από την πηγή. Στα ατού του και η επίπεδη απόκριση συχνότητας εκτός άξονα και η εξαιρετική φασική απόκριση που το καθιστούν ιδανικό για πιστή και αχρωμάτιστη λήψη του αυθεντικού ήχου της όποιας πηγής.

Το επόμενο μικρόφνο που χρησιμοποιήθηκε ήταν το d:dicate 2011, ένα  καρδιοειδές μικρόφωνο διπλού διαφράγματος, που ειδικεύται για χρήση σε stage. Υποστηρίζει γραμμική off-axis απόκριση, περίπου όπως το 4011, με τη διαφορά ότι διαθέτει μικρότερο frequency bandwidth, γεγονός που αυξάνει το διαχωρισμό οργάνων και τη δυνατότητα gain-to-feedback του μικροφώνου, καθιστώντας τη στάθμη του μικροφώνου ευκολότερα διαχειρίσιμη στο Live. Διαθέτει τον προενισχυτή MMP-C της εταιρίας, ενώ μπορεί να συνδυαστεί με διαφορετική κάψα της DPA και προενισχυτή, για την επίτευξη διαφορετικών χαρακτηριστικών. Για παράδειγμα μπορεί να τροφοδοτηθεί από τον προενισχυτή MMP-A που λειτουργεί σε τάξη A, για διαφορετικό χαρακτήρα και πιο πλούσιο σε όγκο low end. 

Η εταιρία επίσης παρουσίασε και το d:vote 4099P, ένα Stereo Piano Microphone System που εδράζεται σε goosenecks με μαγνητικές επαφές για την καλύτερη (και ευκολότερη) δυνατή προσαρμογή τους στο πιάνο και την ευέλικτη εναλλαγή θέσεων και γωνιών λήψης του ήχου προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη ανά συνθήκη, λήψη ήχου.
Εδώ, το άκουσμα ήταν καθαρό και διάφανο με ρεαλιστική απόδοση των δυναμικών γεγονός που καθιστά το μικρόφωνο ιδανικό για ρεααλιστική λήψη του ήχου ενός ακουστικού πιάνο σε live εφαρμογές.

Τέλος, χρησιμοποιήθηκε και το d:screet 4061 με το Omnidirectional πολικό διάγραμμα και το νέο στιβαρό καλώδιο που αναδεικνύει τις δυνατότητες των miniature mics της εταιρίας. Το εν λόγω μικρόφωνο διακρίθηκε για την ευελιξία του, καθώς έδωσε μεγάλο ήχο σε μια πληθώρα διαφορετικών τοποθετήσεών του, και μάλιστα έχοντας τη μικρότερη δυνατή φυσική παρουσία μικροφώνου επί του οργάνου.
Περισσότερες πληροφορία για τη διευρυμένη γκάμα των μικροφώνων της DPA και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός, θα σας δώσουν στην εταιρία Audio & Vision…

Επαφή
Audio & Vision

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση