Διαφήμιση
Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2013 13:45

‘Γράψτε’ με Cymatic Audio

Τι είναι; Ένα 16 in track recorder και user interface που εμφανίστηκε πρίν από μερικούς μήνες και υπόσχεται να απλοποιήσει τα live recordings, καθώς γράφει σε ενσωματωμένο σκληρό και USB. Υποστηρίζει 16 Insert-style TRS υποδοχές, γεγονός που σημαίνει ότι δεν απαιτούνται οι συνήθεις διαδικασίες όπως arm tracks ή assign οποιουδήποτε καναλιού κλπ.

Η συσκευή πάντα ηχογραφεί 16 διακριτά wave files στα 16/24 bit/44.1-48kHz και υποστηρίζει απλοποιημένη ονοματοδοσία των καναλιών και ομαδοποίηση σε folders. Απλά συνδέεται ένα TRS Snake στo μίξερ σας και πατάτε Rec…
H Cymatic Audio υποστηρίζει ότι το LR-16 είναι ιδανικό για live performance ή πρόβες, καθώς συνδέεται εύκολα στα FOH line out ή Inserts (εδώ βεβαίως κάτι τους έχει διαφύγει, μιας και η σύγχρονη πραγματικότητα περιλαμβάνει πλέον ψηφιακές κονσόλες που σε πολλές περιπτώσεις δεν διαθέτουν physical insert ή line out υποδοχές).

Βεβαίως η εταιρία το χαρακτηρίζει ιδανικό για ‘beginner recordists’, αλλά και για επαγγελματίες που θέλουν να αποφύγουν πολύπλοκα setups. Επιπλέον, όποιος θέλει μπορεί να τοποθετήσει δυο LR-16 και να έχει ένα audio interface για το Mac ή το PC του με συνολικά 32 κανάλια ανάλυσης 24 bit/96kHz. Στο τέλος της εγγραφής βεβαίως ο χρήστης μπορεί να επιστρέψει το LR-16 στο computer ή την ταμπλέτα του και να έχει ένα υψηλής πιστότητας USB interface. Φυσικά μέσω ενός USB drive ο χρήστης μπορεί να πάρει τα αρχεία (απλή drag and drop διαδικασία) και να τα μεταφέρει στο αγαπημένο του DAW για περαιτέρω edit, overdubs και γενικότερη επεξεργασία.
Φυσικά υποστηρίζει Mac και iPad driver για ταχύτατο κι απλουστευμένο installation.

Στα επιπλέον ατου του, το μηδενικό latency, το hardware monitoring και το ενσωματωμένο μίξερ που διαθέτει (με βασικές λειτουργίες). Οσο για την τιμή του; Μια μικρή έρευνα που κάναμε στα e-shop της αλλοδαπής (στη χώρα μας δεν αντιπροσωπεύεται προς τοπαρών) έδειξε ότι με κάτι λιγότερο από 4 κατοστάρικα το κάνετε δικό σας…
Σημειωτέον ότι το μηχανάκι, διακρίθηκε με το φετινό 'Gear of the year' award του περιοδικού Audio-Media...

Περισσότερα για το LR-16 της Cymatic Audio θα βρείτε εδώ

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση