Διαφήμιση
Πέμπτη, 02 Σεπτέμβριος 2010 03:13

Lexicon 480 σε plug-in;

H Relab Development ιδρύθυκε το 2004 και από τότε έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά της με τη δημιουργία μερικών εξαιρετικών plug-in κλασικών συσκευών (ψηφιακών Reverb στο σύνολό τους), όπως τα Classik Studio Reverb της IK Multimedia και το X-Verb της SSL μεταξύ άλλων. Μετά απ’ αυτά λοιπόν, ήρθε η σειρά ίσως του πιο κλασικού, αναγνωρισμένου και πολυχρησιμοποιημένου ψηφιακού Reverb, του γνωστού σε όλους μας 480L της Lexicon.

Relab LX480
Από τη Relab παραδέχθηκαν ότι για να αποτυπώσουν πλήρως όλες τις παραμέτρους και τα χειριστήρια του 480L προσπάθησαν πολύ, ενώ ανέφεραν ότι το να επαναδημιουργήσεις τους αλγόριθμους για κάθε παράμετρο ενός Reverb ενίοτε δεν είναι το δυσκολότερο πράγμα στον κόσμο. Στην περίπτωση του 480 εξίσου δύσκολη ήταν και η αποτύπωση των χειριστηρίων, προκειμένου αυτά να παραπέμπουν όσο το δυνατόν περισσότερο, στο γνωστό χειριστήριο LARC της Lexicon. Ιδιαίτερη προσπάθεια χρειάστηκε και για τη δημιουργία της (αναλογικής) αίσθησης των χειριστηρίων και των μπουτών του Larc. Φυσικά η DSP τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά από το 1986 (τότε κατασκευάστηκε το 480) και σήμερα χάρη στους πολύ ισχυρότερους επεξεργαστές νέας γενιάς, με την τεράστια επεξεργαστική ισχύ, οι ορίζοντες που ανοίγονται είναι μεγαλύτεροι. Κάπως έτσι έχει προστεθεί η λειτουργία ‘HD’ στο εν λόγω plug-in, που συμβάλει στη διεύρυνση του echo density του Reverb.
Όπως το αυθεντικό 480L, έτσι και η plug in  έκδοσή του LX480, αποτελεί έναν επεξεργαστή δυο μηχανών και επιτρέπει τη χρήση τους με τους εξής 4 τρόπους:
Single
(με τη χρήση της μιας μόνο ‘μηχανής’), Cascade (οι δυο μηχανές σε σειρά με την έξοδο της πρώτης να συνδέεται στην είσοδο της δεύτερης), Mono Split (με τις δυο να χρησιμοποιούνται ανεξάρτητα, συνδεόμενες με την δημοφιλή συνδεσμολογία mono-in, stereo-out) και Stereo Split (και οι δυο μηχανές μπορούν να λαμβάνουν κοινό στερεοφωνικό σήμα εισόδου και να προσφέρουν ανεξάρτητα επεξεργασμένο στερεοφωνικό σήμα η καθεμιά στις stereo εξόδους της).
Επί του παρόντος, το LX480 διατίθεται στην έκδοση ‘Lite’ η οποία περιλαμβάνει μόνο τον αλγόριθμο Random Hall και την HD εκδοχή του (με πλήρως προσβάσιμες και ρυθμίσιμες παραμέτρους). Ωστόσο, από το φθινόπωρο θα διατίθεται και η πλήρη έκδοση LX480 Mk2 που θα περιλαμβάνει αλγόριθμους Random Hall, Hall, Plate/Room και Effects, μαζί με τις HD εκδόσεις του καθενός.
Η Lite έκδοση διατίθεται σε VST/AU format στην τιμή των $199, ενώ η πλήρης έκδοση LX480 Mk2 (θα περιλαμβάνει και RTAS έκδοση φορμά) θα διατίθεται στα $499. Ωστόσο, η μετάβαση από την Lite έκδοση στην πλήρη θα περιλαμβάνει μόνο τη διαφορά του κόστους (ήτοι 300 δολλάρια), έτσι ώστε να έχει νόημα η αγορά την Lite έκδοσης και η εν συνεχεία αναβάθμισή της σε Mk2.
Όπως διευκρίνισε η Relab, το LX480 προφανώς δεν θα ‘ακούγεται’ ακριβώς όπως το θρυλικό 480L, αλλά θα το πλησιάζει αρκετά και κυρίως θα συμπεριφέρεται και θα έχει την ίδια λειτουργικότητα με το αυθεντικό.
Περισσότερα (καθώς και το download της έκδοσης LX480 Lite plug) θα βρείτε εδώ: www.plugindiscounts.com, καθώς και στο δικτυακό τόπο της Relab (www.relab.dk).

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση