Διαφήμιση
Τετάρτη, 12 Οκτώβριος 2011 19:20

XL Video και Arcade Fire

Οι Καναδοί Arcade Fire θεωρούνται ως το μεγαλύτερο όνομα της παγκόσμιας ‘ανεξάρτητης’ μουσικής σκηνής αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό και οι παραγωγές τους είναι άκρως προσεγμένες σε όλα τα επίπεδα. Η XL Video βεβαίως φροντίζει να είναι όλα άψογα όσον αφορά την εικόνα και το video section των Live τους. 

Ο Richie Stembridge είναι ο designer και video director όλων των οπτικών της μπάντας, ενώ ο σχεδιασμός του stage screen αποτελεί συνεργασία μεταξύ του ιδίου και της φημισμένης LD Susanne Sasic. Επί της σκηνής, η κυρίως οθόνη αποτελείται από 49 panels Pixled F15, ενώ ακριβώς πάνω από αυτά βρίσκεται η "Marquee" screen, αποτελούμενη από 96 tiles Pixled F11 ενσωματωμένα σε 16 custom touring frames της XL video.

Στην κατασκευή ενσωματώνονται 8 ρομποτικές κάμερες Sony BRC 300, έξι onstage με ευρεία γωνία κάλυψης και δυο στο FOH με tele φακούς. Επίσης χρησιμοποιούνται ακόμα 5 στατικές 'lipstick' cameras τοποθετημένες γύρω από τα drum kits και τα keyboard riser. Και οι 12 κάμερες συνδέονται με δυο υψηλής ταχύτητας Catalyst media servers, επιτρέποντας στον Stembridge να στέλνει 12 εισόδους εικόνας σε κάθε  Catalyst. Με 24 layers σε κάθε server, μπορεί να έχει διαθέσιμο ένα layer ανά κάμερα ανά πάσα στιγμή καθώς κι ένα layer για το ήδη βιντεοσκοπημένο playback περιεχόμενο, με αποτέλεσμα να μπορεί να μιξάρει το show live κάθε βράδυ, με το δικό του δημιουργικό τρόπο. Τα Catalysts ‘τριγκάρονται’ μέσω ενός Hog PC και τρέχουν live σε δυο playback wings, με αποτέλεσμα να έχει ένα fader για κάθε κάμερα.
Τέλος, όλο το playback περιεχόμενο το έχει επιμεληθεί ο Stembridge, ο οποίος συνεργάζεται με τους Arcade Fire εδώ και 4 χρόνια.

Περισσότερα θα βρείτε εδώ: http://www.xlvideo.tv/ ενώ μια γεύση θα πάρετε και από το ερασιτεχνικό vide-άκι που ακολουθεί...

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση