Διαφήμιση
Τετάρτη, 08 Σεπτέμβριος 2010 00:21

3D προβολέας από τη Sony

Στην έκθεση IFA 2010, στο Βερολίνο, η Sony Professional ανακοίνωσε την κυκλοφορία του πρώτου της 3D βιντεοπροβολέα για οικιακή χρήση, του VPL-VW90ES, ο οποίος δίνει στους φίλους των ταινιών την ευκαιρία να απολαύσουν μια αξεπέραστη κινηματογραφική εμπειρία από την άνεση του σαλονιού τους. Βασισμένος στην τεχνολογία των γυαλιών 'active glasses’, την οποία χρησιμοποίησε η Sony στην σειρά των 3D τηλεοράσεών της, ο VPL-VW90ES έχει σχεδιαστεί για να αποδώσει μια βέλτιστη 3D εμπειρία, η οποία θα φαίνεται απολύτως φυσική στα μάτια του χρήστη. Σύμφωνα με τη Sony, για να πετύχει την εξαιρετική ποιότητα εικόνας η οποία απαιτείται σε ένα σύστημα οικιακού κινηματογράφου, περιλαμβανομένου του αληθινού βάθους χρώματος και της φωτεινότητας, ο VPL-VW90ES είναι εφοδιασμένος με την τεχνολογία Advanced Iris 3, της Sony. Έτσι, μπορεί και επιτυγχάνει λόγο δυναμικής αντίθεσης 150.000:1.  
Έχοντας την δυνατότητα να προβάλλει 3D σε Full HD 1080p, ο VPL-VW90ES διαθέτει ένα βελτιωμένο πάνελ SXRD στα 240Hz, το οποίο ελαχιστοποιεί την παραμόρφωση της εικόνας, ή “crosstalk”, ένα φαινόμενο που παρατηρείται στην τρισδιάστατη εικόνα λόγω χαμηλού διαχωρισμού. Ο βιντεοπροβολέας έχει επίσης τη δυνατότητα να λαμβάνει σήμα βίντεο 2D και να το προσομοιάζει σε εικόνα 3D, δίνοντας νέα πνοή στις κλασσικές ταινίες του παρελθόντος και επιτρέποντάς σας να απολαύσετε μια μεγάλη γκάμα περιεχομένου σε βίντεο.
«Η παρουσίαση του πρώτου μας 3D οικιακού βιντεοπροβολέα σηματοδοτεί το πλέον πρόσφατο βήμα της Sony προς την υλοποίηση του παγκόσμιου 3D οράματος της εταιρείας», δήλωσε ο Tak Nakane, product manager στην Sony Professional. «Από την καταγραφή της 3D εικόνας μέχρι τα στάδια της παραγωγής και της τελικής παράδοσης, η Sony πρωτοπορεί και χαρίζει μια απίστευτη εμπειρία 3D θέασης, τόσο στο σπίτι όσο και στην κινηματογραφική αίθουσα. Αυτός ο βιντεοπροβολέας ανοίγει και μια επιπλέον διάσταση και στους λάτρεις των βιντεοπαιχνιδιών. Θα μπορούν να παίζουν έναν ολοένα και αυξανόμενο αριθμό τίτλων 3D βιντεοπαιχνιδιών, όπως το Gran Turismo 5 και το Wip3out, με κρυστάλλινη εικόνα υψηλής ευκρίνειας, ένα γεγονός το οποίο ελπίζουμε πως θα κάνει ιδιαίτερη αίσθηση στον κόσμο των gamer.» 
Το κλειδί του VPL-VW90ES είναι η προσαρμογή του στις ανάγκες του χρήστη, η εξατομίκευση. Η ρύθμιση του βιντεοπροβολέα είναι μια απλή διαδικασία και η συσκευή είναι ιδανικά κατασκευασμένη για να προσαρμοστεί σε πολλούς διαφορετικούς τρόπους διάταξης κατά την εγκατάστασή του. Οι πελάτες μπορούν να ρυθμίσουν τον βιντεοπροβολέα σύμφωνα με τις δικές τους ανάγκες, όπως το είδος του περιεχομένου που πρόκειται να προβάλλουν, ή τις διαστάσεις του δωματίου στο οποίο θα τον τοποθετήσουν – ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για ένα μικρό σαλόνι ή μια μεγάλη αίθουσα home theatre. Επίσης, ο βιντεοπροβολέας είναι ιδιαίτερα αθόρυβος, χάρη στα χαμηλά επίπεδα θορύβου του ανεμιστήρα του, τα οποία μόλις φτάνουν τα 22db.
Ο βιντεοπροβολέας θα είναι διαθέσιμος στην Ευρώπη το Νοέμβριο του 2010.

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση