Διαφήμιση
Παρασκευή, 27 Απρίλιος 2007 16:23

Το Athens Video Art Festival επιστρέφει ανανεωμένο

Το Athens Video Art Festival 07 πραγματοποιείται σε συνεργασία με την «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) στις 27, 28 & 29 Απριλίου και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Δήμου Αθηναίων, του Υπουργείου Μεταφορών (Ε.Θ.Ε.Λ), του Goethe-Institut και του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας).

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου

«Το Athens Video Art Festival αποτελεί ένα διεθνές φεστιβάλ οπτικo-ακουστικών τεχνών αφιερωμένο στον ψηφιακό πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες, που απευθύνεται σε όλους τους λάτρεις της κινούμενης εικόνας και το φεστιβάλ που εκπροσωπεί την Video Art στην Ελλάδα.
Η video art αποτελεί μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες μορφές τέχνης, που συνδυάζει τη φωτογραφία, την κίνηση, τη μουσική και κυρίως τη φαντασία και τη διάθεση για πειραματισμό.
Ο καλλιτεχνικός κόσμος ανταποκρίθηκε πολύ θερμά στο κάλεσμα του για συμμετοχή, αφού οι δηλώσεις συμμετοχής έφθασαν τον απίστευτο αριθμό των 1200 και προέρχονται από 41 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο. Από αυτές, το 41% προέρχεται από την Ελλάδα, ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ (10%), Αγγλία (8%), Γερμανία (7%), Γαλλία (6%), Ιταλία (5%) και Βραζιλία (4%). Το υπόλοιπο 17% μοιράζεται ανάμεσα σε 34 χώρες όπως Αυστραλία, Ινδία, Ισπανία, Κόσσοβο, Hong Kong, Ισραήλ, Νότια Κορέα και Κύπρο. Πολύ ισχυρή είναι η συμμετοχή του λεγόγενου «ασθενούς φύλου», που πλησιάζει το 42%. Από τις συμμετοχές αυτές, διαπιστώνεται πώς ο μέσος χρόνος διάρκειας ενός έργου video art είναι 4 λεπτά και 13 δευτερόλεπτα.
Από αυτά, τα καλύτερα 450 έργα video art θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του τριήμερου φεστιβάλ, ενώ ταυτόχρονα θα συμπεριληφθούν μοναδικά video installations, live art performances με την συμμετοχή του κοινού καθώς και εντυπωσιακές κατασκευές.
Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν εκτενή αφιερώματα σε μερικά από τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ (Transmediale, InVideo, Anima, 59 Seconds και Loop ) δίνοντας το παρόν με προβολή αποκλειστικού υλικού και επίσημους προσκεκλημένους.
Αναφέρουμε ειδικότερα το πασίγνωστο Γερμανικό φεστιβάλ Transmediale, ένα από τα πιο καταξιωμένα φεστιβάλ video και νέων μέσων του κόσμου, το οποίο θα παρουσιαστεί στο Athens Video Art Festival 07 από τον Υπεύθυνο Πογράμματος του, Thomas Munz.
Μετά το πέρας των προβολών ακολουθεί μουσικό event με συνοδεία πρωτότυπου οπτικο-ακουστικού υλικού με επίσημους προσκεκλημένους όπως : Κωνσταντίνο Βήτα, Νικήτα Κλίντ (Ρόδες), Γιάννη Νάστα (Xaxakes), Elica, Naono & Melorman, Barbara’s Straight Son, Glasshopper (VJ Set) κ.α.».

Athens Video Art Festival 07
27 - 28 - 29 Απριλίου
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων – Πειραιώς 100 Γκάζι
Ώρα έναρξης προβολών 16:00

Πρόσβαση
Τρόλεϊ: Νο 21 (από Ομόνοια)
Λεωφορεία ΟΑΣΑ: 035, 049, 811, 815, 838, 914, Β18, Γ18, 731, 031
Τρένο: Σταθμός ΗΣΑΠ "Θησείο"

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση