Διαφήμιση
Κυριακή, 23 Ιανουάριος 2011 14:59

Σύστημα μπάσου από τον κ. Krampera

Και για να μη νομίζετε ότι η ενασχόληση του George Krampera με την υλοποίηση ενισχυτών οργάνων είναι μια απλή διεύρυνση του κύκλου των ‘ηχητικών εργασιών’ της KV2 Audio, η ιστορία του με τους ενισχυτές ξεκινάει ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν είχε υλοποιήσει τον πρώτο του ενισχυτή κιθάρας, ονόματι REXX, μετουσιώνοντας σε πράξη το πάθος του για τη μουσική και την υψηλή ηχητική πιστότητα. Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια, σχεδόν 3 ‘γεμάτες’ δεκαετίες και εντελώς ‘ξαφνικά’ πέρυσι (ή μήπως πρόπερσι;) στο booth της KV2 Audio στη Φρανκφούρτη μας περίμενε μια έκπληξη, βλέποντας δίπλα στα νέα KV2Audio κι έναν (σχετικά πρωτότυπο τότε) ενισχυτή μπάσου, τον οποίο και ακούσαμε ζωντανά από το μικρό μουσικό performance που έδωσε η ίδια η ομάδα στελεχών της KV2 Audio…

Σήμερα, ο νέος ενισχυτής μπάσου του κ. Krampera είναι έτοιμος προς  διάθεση. Ονομάζεται KVB Krampera Bass System και περιλαμβάνει όλη τη σχεδιαστική και μουσική φιλοσοφία του Krampera, καθώς και μερικές καινοτόμες ιδέες που έχουν δοκιμαστεί επιτυχώς τα ηχεία της KV2 Audio. Ιδέες, όπως η Super Analogue Audio τεχνολογία που εφαρμόζει συνδυαστικά με διάφορες ψηφιακές εφαρμογές και το γνωστό από τα ηχεία της KV2 Audio, Trans-Coil σύστημα για αμεσότητα στα δυναμικά αυξάνοντας την ευαισθησία του ηχείου και την αίσθηση της ατάκας μειώνοντας ταυτόχρονα δραστικά την ενδογενή παραμόρφωση... Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ένα 12ιντσο γούφερ να είναι κατά πολύ ταχύτερο και πιο άμεσο στην απόκριση από ένα 10ιντσο προσφέροντας όμως μεγαλύτερη έκταση από αυτό και λιγότερο ενοχλητικό ‘booming’. 

Στην πράξη τώρα, στην καρδιά του νέου KVB Krampera Bass System βρίσκεται ο ενισχυτής KVB 800 που διατίθεται σε δυο εκδόσεις, μια αυτή που βλέπετε στη φωτογραφία του άρθρου και μια σε έκδοση Rack. Tο σύστημα προορίζεται για πληθώρα εφαρμογών) home, home studio, προβάδικα και Live) γι’ αυτό και είναι πλήρως διαμορφώσιμο ανάλογα με τις ανάγκες του μουσικού ή του στούντιο και τις rental εταιρίας. Στα ατού της κεφαλής (του ενισχυτή κοινώς) συναντάμε ένα νέο προενισχυτή λυχνίας, 4 μπάντες EQ με δυνατότητα cut ή boost κατά +/-15dB @ 40Hz, 300Hz, 1kHz και 6kHz, λειτουργία Σίγασης, καθώς και λειτουργίες Contour, Compression και Effects Loop channels έκαστη με δικά της ρυθμιστικά. Ευπρόσδεκτες και οι έξοδοι με ενσωματωμένο ρυθμιστικό στάθμης και Mute διακόπτη, καθώς και το ενσωματωμένο VHD Line Driver DI, αλλά και οι έξοδοι ακουστικών. Ολα αυτά – και ακόμα περισσότερα – διατίθενται σ’ ένα ιδιαίτερα μαζεμένο και ελαφρύ μεταλλικό και ανθεκτικό στις μεταφορές και τη σκληρή stage χρήση, ‘πακέτο’.

Οσον αφορά τις καμπίνες, ήδη με το καλημέρα, υπάρχει μια αξιόλογη γκάμα επιλογών. Διατίθεται λοιπόν συνολικά 3 καμπίνες. Η καμπίνα B1 με το 12ιντσο Trans-Coil γούφερ, η καμπίνα B1T που εκτός από το 12ιντσο Trans-Coil γούφερ ‘φοράει’ κι ένα τουίτερ 1 ίντσας καθώς μερικοί μπασίστες θέλουν λαμπερές υψηλές από το μπάσο τους (η στάθμη του τουίτερ είναι αυξομειώμενη από 0 έως και -6dB) και τέλος υπάρχει και μια 3η επιλογή καμπίνας, η μεγαλύτερη B1B με το 15ιντσο γούφερ. Και οι τρείς καμπίνες είναι 4ωμες, υποστηρίζουν πρόσληψη ισχύος έως 300Watt και ενσωματώνουν αποτελεσματικά κυκλώματα προστασίας των drivers από υπεροδήγηση, ενώ το βάρος τους είναι 22, 25 και 29 κιλά αντίστοιχα.
Περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσουν στην Audigys που αντιπροσωπεύει τα προϊόντα της KV2Audio στη χώρα μας...

Επαφή
Audigys
τηλ. 210-7649435
www.audigys.gr
www.krampera.com

Rate this item
(4 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση