Διαφήμιση
Πέμπτη, 23 Μάιος 2024 10:44

H Ayrton παρουσίασε επίσημα το Kyalami

Το Kyalami όπως μας πληροφορεί η Ayrton, είναι εμπνευσμένο από το πολυβραβευμένο και καταξιωμένο MagicDot που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2015 και έκανε ρεκόρ πωλήσεων μέσα στους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας του και ακόμα αποτελεί έμπνευση για τις νέες υλοποιήσεις της εταιρίας. Εννιά χρόνια μετά, έρχεται το Kyalami για να ταράξει τα νερά… Ιδού το δελτίο τύπου της Ayrton… Να υπενθυμίσουμε ωστόσο, ότι το aLive το είχε δεί από κοντά στην πρόσφατη έκθεση Prolight+ sound 2024 στη Φρανκφούρτη…

Δελτίο τύπου - Ayrton
“Σχεδιασμένο για αρχιτεκτονικά γραφικά εφέ, το Kyalami είναι ένα εξαιρετικά συμπαγές φωτιστικό με απίστευτες δημιουργικές δυνατότητες. Η βασική του ικανότητα απόδοσης βασίζεται στον μοναδικό του σχεδιασμό, τον μικρό του όγκο και το μινιμαλιστικό κυλινδρικό του αποτύπωμα που επιτρέπει την εγκατάσταση πολλαπλών φωτιστικών σε απόσταση λίγων μόνο εκατοστών μεταξύ τους.

Μια σφαίρα μόλις 265 mm ενσωματώνει τη μονάδα λέιζερ 100 W της Kyalami μαζί με το σύστημα ψύξης και τα οπτικά στοιχεία, ενώ ο μπροστινός φακός 126 mm, τοποθετημένος στη συνέχεια της σφαίρας, παρέχει στο Kyalami μια ξεχωριστή οπτική υπογραφή.
Το Kyalami ξεπερνά όλα τα όρια όσον αφορά τον ορισμό της δέσμης, με την εγγενή αντίθεση που δεν έχει επιτευχθεί ποτέ πριν από μια ψηφιακή πηγή φωτός. Το ιδιόκτητο οπτικό σύστημα τριών φακών του παράγει μια έντονη δέσμη 1° και ένα ακραίο εύρος εστίασης που επιτρέπει τη ρύθμιση του σχήματος της δέσμης ανάλογα με την απόσταση λειτουργίας.

Το Kyalami επιτυγχάνει μια ‘φωτεινή ροή’ - ρεκόρ 400.000 lux στα 10 μέτρα από την πηγή λέιζερ επόμενης γενιάς χωρίς κηλίδες, η οποία έχει σχεδιαστεί για την απόδοση λευκού σημείου D65 που επιτρέπει ιδανική αναπαραγωγή χρωμάτων.   Ένα εξαιρετικά καινοτόμο τμήμα χρωμάτων περιλαμβάνει ένα προοδευτικό σύστημα ανάμειξης χρωμάτων CMY υψηλής ευκρίνειας και έναν χρωματικό τροχό άμεσης πρόσβασης πολλαπλών θέσεων, εξοπλισμένο με πέντε διορθωτικά φίλτρα και 17 συμπληρωματικά φίλτρα χρώματος.

Το Kyalami υποστηρίζει ασυναγώνιστες δυνατότητες γραφικών, προσφέροντας μια ευρεία επιλογή από 29 σταθερά μεταλλικά gobos σχεδιασμένα να σμιλεύουν το φως σε λειτουργία "δέσμης" (beam mode). Τα συγκεκριμένα gobo μπορούν να συνδυαστούν με δύο ξεχωριστά συνδυαστικά περιστρεφόμενα πρίσματα που επιτρέπουν την παραγωγή πολλών ογκομετρικών εφέ φωτισμού. Ένα frost filter συμπληρώνει την παλέτα εργαλείων γραφικών.

Το Kyalami υιοθετεί ένα μινιμαλιστικό στυλ χάρη στην απλοποιημένη αδιαβροχοποίηση και το συνεχές pan and tilt movement, αυξάνοντας τις δυνατότητες δημιουργίας πολύπλοκων εφέ και καθιστώντας αυτό το φωτιστικό ένα καθολικό εργαλείο ικανό να ανταποκριθεί σε κάθε πρόκληση σε όλες τις συνθήκες.
Οι διαστάσεις του είναι μόλις 265 x 430 x 265 mm (l x h x d) και ζυγίζει 14,5 kg. Ένα δημιουργικό, κομψό, πρωτότυπο, ελαφρύ και γρήγορο φωτιστικό, σχεδιασμένο να μην μοιάζει με κανένα άλλο".

Για περισσότερες πληροφορίες ωστόσο σχετικά με το νέο Kyalami της Ayrton θα σας δώσουν στην εταιρία Immex, ενώ το επίσημο video της παρουσίασης μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ

Επαφή
Immex

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση