Διαφήμιση
Παρασκευή, 12 Μάιος 2023 00:22

CHAUVET & ChamSys στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος

Από την PA SOLUTIONS λάβαμε την ακόλουθη ενημέρωση σχετικά με την αναβάθμιση του φωτιστικού εξοπλισμού του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος...

Δελτίο τύπου - PA SOLUTIONS
«H PA SOLUTIONS ανέλαβε την μελέτη και την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού που περιλαμβάνει 6 x CHAUVET Professional Maverick Force S Profile, 10 x CHAUVET Professional Rogue R1X Wash, 13 x CHAUVET DJ SlimPAR PRO Q USB wash, ChamSys MagicQ MQ50 Compact Console, CHAUVET Professional Net-X II, CHAUVET DJ Hurricane Haze 4D, με κρεμαστικά Doughty, καθώς και εγκατάσταση νέου ηλεκτρολογικού πίνακα.

Ο Ιωάννης Τσιριγώτης, Τεχνικός Υπεύθυνος του Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος δήλωσε:
Με την πρόσφατη αναβάθμιση της φωτιστικής εγκατάστασης στο Auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδος, έχουμε πλέον την δυνατότητα να ανταπεξέλθουμε στις συνεχώς αυξανόμενες τεχνικές απαιτήσεις των παραγωγών που οργανώνονται στον χώρο μας. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Σε όλους όσους γνωρίζουν τον χώρο, έγινε αισθητή η αναβάθμιση του φωτιστικού εξοπλισμού και των δυνατοτήτων του.

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο Auditorium Theo Angelopoulos ποικίλλουν, και περιλαμβάνουν συνέδρια, συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες. Ο χρόνος προετοιμασίας εξαρτάται από την πολυπλοκότητα της κάθε εκδήλωσης. Το γεγονός ότι πολύ συχνά ο προγραμματισμός της αίθουσας προβλέπει δύο διαφορετικές εκδηλώσεις την ίδια μέρα δεν αφήνει μεγάλα χρονικά περιθώρια για την προετοιμασία τους. Σε αυτό ακριβώς το κομμάτι μας βοήθησε πολύ ο νέος φωτιστικός εξοπλισμός, σε συνδυασμό με την κονσόλα φωτισμού ChamSys MagicQ MQ50 και το Capture.
Η ChamSys MagicQ MQ50 είναι από μόνη της μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση σε σχέση με την προϋπάρχουσα κονσόλα φωτισμού. Η ευκολία προγραμματισμού και ελέγχου που προσφέρει, μαζί με τις δυνατότητες απομακρυσμένου ελέγχου και αυτοματοποιήσεων, διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινή λειτουργία του χώρου.

Σημαντικό ρόλο στην επιλογή της συγκεκριμένης κονσόλας έπαιξε το μέγεθος, σε συνδυασμό με τις λειτουργίες που διαθέτει, καθώς και το γεγονός ότι δέχεται εντολές μέσω OSC, γεγονός που μας εξυπηρετεί στην αυτοματοποίηση του control. Η μετάβαση από τα προηγούμενα φωτιστικά σώματα με λάμπες πυρακτώσεως σε μία εγκατάσταση εξολοκλήρου LED, μας βοήθησε αφενός να μειώσουμε την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, και αφετέρου να καταργήσουμε την ανάγκη για την συστηματική προμήθεια λαμπών αντικατάστασης. Αυτή η αναβάθμιση συμβαδίζει απόλυτα και με το project «Πράσινο Ινστιτούτο» που υλοποιεί τα τελευταία χρόνια η Διεύθυνση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος.

Είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιούμε κινούμενες κεφαλές profile στον χώρο μας. Αυτό μας έδωσε την δυνατότητα να ελέγξουμε με ακρίβεια την δέσμη των φωτιστικών και να αποφύγουμε προβλήματα παραφωτισμού, βελτιώνοντας σημαντικά το αισθητικό αποτέλεσμα, τόσο για τους θεατές στην αίθουσα όσο και για τους online θεατές μέσω live streaming.

Το Capture μας βοηθάει ώστε να μειώσουμε τον χρόνο προετοιμασίας μίας παράστασης και στην επιτήρηση της ορθής λειτουργίας των φωτιστικών κατά τη διάρκεια αυτής. Σημαντική βοήθεια για εμάς ήταν και η δυνατότητα διανομής ενός presentation file στους συνεργάτες ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν πιο εύκολα τον φωτισμό που τους προτείνουμε.»

O Κώστας Τσαγανός, Co-owner της PA SOLUTIONS, ανέφερε:
“Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μας επέλεξε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος για την υλοποίηση ενός τόσο απαιτητικού έργου. Η πρόκληση ήταν μεγάλη λόγω της πολυπλοκότητας των διαφορετικών αναγκών που πρέπει να καλύψει το Auditorium Theo Angelopoulos, καθώς και λόγω της παλαιότητας του εξοπλισμού και της εγκατάστασης που αντικαταστάθηκε.
Η επιλογή των συγκεκριμένων φωτιστικών της CHAUVET έγινε με βάση το χαμηλό ενεργειακό τους αποτύπωμα, και την υψηλή απόδοση που διαθέτουν σε σχέση με το μικρό τους μέγεθος. Επιπροσθέτως, η ευκολία προγραμματισμού που παρέχει η ChamSys MagicQ MQ50 και η μείωση του χρόνου προετοιμασίας με το Capture, ανοίγουν νέες δημιουργικές δυνατότητες στον φωτισμό των εκδηλώσεων που φιλοξενεί το auditorium”.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείτε να επικοινωνήσετε με την PA SOLUTIONS μέσω του website της εταιρείας, τηλεφωνικά στο 2106427500 και μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. »

Επαφή
PA SOLUTIONS

Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση