Διαφήμιση
Δευτέρα, 18 Μάρτιος 2019 14:48

Vari-Lite – Open House στο Bon Studio

του Βασίλη Λαδονικόλα

Όπως χαρακτηριστικά επισημάναμε και στην πρόσκληση της παρουσίασης, για τη VariLite είναι μάλλον περιττές οι συστάσεις καθώς αποτελεί μια πρωτοπόρο εταιρία που παρουσίασε πριν από 4 σχεδόν δεκαετίες, τα πρώτα automated lighting φωτιστικά σώματα (τις πρώτες κινούμενες κεφαλές δηλαδή), αλλάζοντας πλήρως όλα τα έως τότε δεδομένα και θέτοντας την αρχή του τέλους στην απόλυτη κυριαρχία των PAR cans.

Λίγη Ιστορία…(γνωστή βεβαίως, αλλά η επανάληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως)
Ηταν το 1981, όταν μια ομάδα μηχανικών της Showco από το Ντάλας των ΗΠΑ, ανέπτυξε την πρώτη κινούμενη κεφαλή και μόλις την ολοκλήρωσαν και την πατένταραν, πήραν την πρώτη πτήση για Λονδίνο προκειμένου να δείξουν το επίτευγμά τους στους Genesis (το γνωστό συγκρότημα, με το οποίο η Showco είχε συνεργασία). Οι τελευταίοι, που αποτελούσαν μια από τις super μπάντες της εποχής που επένδυε σημαντικά στα Live της, ‘ψήθηκαν’ αμέσως με αυτό που είδαν, έγιναν οι βασικοί επενδυτές του εν λόγω project, ο μάνατζέρ τους βάπτισε την εταιρία ως Vari-Lite, η πρώτη κινούμενη κεφαλή ήταν η Vari-Lite Series 100 και όλα τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία.

Μια ιστορία που στην συνέχειά της και συγκεκριμένα το 2007 έφερε τη Vari-Lite στα χέρια της Philips, με τον κύκλο να κλείνει ξανά φέτος (2019) όπου η Philips Lighting μετονομάζεται σε Signify και λαμβάνεται η απόφαση να φύγει από τα προϊόντα το λογότυπο της Philips και τόσο η Vari-Lite όσο και η ‘ομόσταυλη’ Strand να χρησιμοποιούν τα δικά τους brand name που είναι και ιστορικά και αναγνωρίσιμα απ’ όλους τους επαγγελματίες του φωτισμού παγκοσμίως.
Ετσι και τυπικά από φέτος ξεκινάει ένας νέος κύκλος για τη Vari-Lite (και τη Strand βεβαίως) τόσο σε επίπεδο rebranding, marketing και επικοινωνίας, όσο βεβαίως και σε επίπεδο προϊόντων και τεχνολογίας που είναι και το βασικό ζητούμενο.

Νέα Προιόντα και τεχνολογίες
Όπως μας ανέφεραν και οι κ.κ Heselton Philip (Projects & Specification Manager) και Zoghbi Charbel (Area sales Manager) της VariLite που ήταν οι οικοδεσπότες στο open house Bon Studio μαζί βεβαίως με τα στελέχη του τμήματος επαγγελματικού φωτισμού της εταιρίας, η έκθεση LDI όσο και η επερχόμενη Prolight + sound της Φρανκφούρτης σηματοδοτούν τη νέα εποχή της Vari-Lite σε επίπεδο επικοινωνίας, αλλά και προϊοντικό.

Τα προϊόντα που είδαμε στο Open House του Bon Studio, ήταν κάποια ολοκαίνουργια προϊόντα σε πρώτη παρουσίαση, όπως το VariLite VL10 BeamWash που έκανε πρόσφατα το διεθνές ντεμπούτο του (στην πρόσφατη έκθεση LDI), καθώς και μια σειρά ακόμα κινούμενων κεφαλών και φωτιστικών νέας γενιάς της VariLite και της Strand.
Πιο συγκεκριμένα, είδαμε τα VariLite VL2600 Wash, VariLite VL2600 Spot, VariLite VLZ Profile, VariLite VLZ Wash, VariLite VLZ Spot, VariLite VL10 BeamWash, VariLite VL4000 BeamWash, VariLite VL6000 Beam, VariLite VL800 BeamLine καθώς και τα φωτιστικά σώματα της σειράς Studio Lighting της Strand και συγκεκριμένα τα Strand 200F, Strand 300S Softlight 3100K και Strand 400F TV Fresnel που αποτελούν Broadcast-grade fresnel (το 200 και 400F), 'φοράνε' LED φωτεινή πηγή που σε σχέση με τα παραδοσιακά tungsten fresnels, έχουν μειωμένη κατανάλωση κατά 80%.

Τις δυνατότητες και τα αναλυτικά χαρακτηριστικά όλων αυτών μπορείτε να τα δείτε πατώντας στο έκαστο link, ενώ αξίζει αν πούμε δυο λόγια για το ολοκαίνουργιο VariLite VL10 BeamWash που όπως μας είπε ο Philip, θα αποτελεί και το βασικό highlight στο booth της εταιρίας στη Φρανκφούρτη, μαζί με κάποια ακόμα νέα προϊόντα (που δε μας είπε όσο κι αν τον πιέσαμε…).

Το νέο Vari-Lite VL10 BeamWash
Το Vari-Lite VL10 BeamWash αποτελεί το πρώτο φωτιστικό σώμα που έχει σχεδιαστεί γύρω από την νέα Philips 25R Platinum 550W lamp. Υποστηρίζει φωτεινότητα 28.000 lumens, περιοχή zoom από 2.2⁰ to 48⁰, διαθέτει εμπρόσθιο φακό 180mm, καθώς και το νέο VL*FX glass animation wheel system.
Οσον αφορά τα Effects υποστηρίζει διπλά πρίσματα, gobo wheel οκτώ υποδοχών, aperture wheel με 12 σχέδια και δυνατότητα beam reduction έως 0.7. Για όλα τα αναλυτικά χαρκατηριστικά και τις δυνατότητες του νέου VL10 BeamWash πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εν λόγω προιόντα, αλλά και για όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της VariLite και της Strand, απευθυνθείτε στο τμήμα επαγγελματικού φωτισμού της εταιρίας Bon Studio.
Ωστόσο, όσοι βρεθείτε στην έκθεση prolight+sound 2019 στη Φρανκφούρτη περάστε από το booth της Vari-Lite στο D41 του Hall 12 όπου το απόγευμα τις πρώτης ημέρας (Τρίτη 2 Απριλίου) θα έχουν πάρτυ με πολλά φώτα και κρύες μπύρες όπως μας είπε ο Philip στην πρόσκληση που μας απηύθυνε…

Επαφή
Bon Studio

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση