Διαφήμιση
Τετάρτη, 06 Νοέμβριος 2013 15:36

Σεμινάριο DTS με πρωταγωνιστή την Dream Team

Στα πλαίσια του σεμιναρίου, παρουσιάστηκε όλη η νέα γενιά ρομποτικών κεφαλών της DTS, η περίφημη Dream Team της όπως την χαρακτηρίζει η εταιρία, η οποία περιλαμβάνει τις κινούμενες κεφαλές MAX, RAPTOR, JACK, NRG 501 και NRG 1201 (οι δυο τελευταίες με LED φωτεινές πηγές), καθώς και όλα τα τα νέα προϊόντα της εταιρίας που απευθύνονται σε rental εταιρίες, αλλά και σε θεατρικές και αρχιτεκτονικές εφαρμογές φωτισμού, όπως τα DELTA 12 FC, FOS 100 POWER, SCENA LED 150 και PROFILO LED – 150 μεταξύ άλλων.
Στην παρουσίαση συμμετείχαν πάνω από 30 επαγγελματίες του φωτισμού όπως rental εταιρίες, light designers, προγγραμματιστές, φωτιστές κλπ, ενώ η βραδιά έκλεισε με ένα εντυπωσιακό show με πρωταγωνιστές τα Raptor στην ταράτσα του Elefsina Hotel, που φώτισαν τα γύρω κάστρα κι έγιναν πρωταγωνιστές στο σούρουπο της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής (δείτε το σχετικό video στο τέλος της παρουσίασης και θα καταλάβετε). Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Την παρουσίαση άνοιξε ο Franco Zaghini (CCO-Chief Commercial Officer) της DTS, συνεπικουρούμενος από τον Stefano Barbieri (Technical Assistance). Ο Franco ξεκίνησε την ομιλία του από τι άλλο, από την ιστορία της DTS και την πορεία της στο χρόνο τα τελευταία 33 χρόνια που υφίσταται ως εταιρία.

DTS – Η πορεία στο χρόνο…
Η DTS μετρά 33 χρόνια σαν εταιρία καθώς ιδρύθηκε το 1987, ενώ πολύ γρήγορα, το 1990 απέκτησε ανεξάρτητη δική της παραγωγή βάζοντας το brand της πάνω στα προϊόντα της. Το 1996 άρχισε η πλήρης αυτοματοποίηση της γραμμής παραγωγής με ρομποτικές συσκευές κοπής και συναρμολόγησης, ενώ παράλληλη ενδυναμώθηκε και το R&D τμήμα της εταιρίας. Η ανάπτυξη συνεχίστηκε όλη την επόμενη δεκαετία και το 2005 ήταν ακόμα μια χρονιά ορόσημο για την εταιρία, καθώς υπήρξε περαιτέρω ανάπτυξη στο marketing τμήμα της, παρουσίασε νέα αξιόλογα προϊόντα καθώς και περαιτέρω ανάπτυξη του R&D τμήματος. Σημειωτέον ότι η DTS αποτελεί μια αμιγώς Ιταλική εταιρία που κατασκευάζει τα πάντα μόνη της. Διαθέτει ένα  range 20 διαφορετικών προϊοντικών κατηγοριών και απευθύνεται σε πολλές και διαφορετικές αγορές όσον αφορά το φωτισμό. Η εταιρία έλαβε ΙSO 9001 πιστοποίηση το 2008, ενώ έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της ‘πράσινης’ τεχνολογίας, στη χαμηλή κατανάλωση των προιόντων της και στην προστασία στο περιβάλλον.
Επίσης, όπως μας είπε ο Franco, η DTS δεν είναι μόνο προϊόντα αλλά και υπηρεσίες καθώς μπορεί και αναπτύσσει ειδικά και customise προϊόντα για κάθε περίσταση και κάθε installation εφαρμογή, κατόπιν σχετικού αιτήματος από οποιονδήποτε αντιπρόσωπο.

Dream Team – Η ονειρεμένη 5άδα. Ιδού το γιατί…
Η ονειρεμένη πεντάδα αποτελεί σήμα – κατατεθέν της πρόσφατης περιόδου της DTS η οποία τα δυο τελευταία χρόνια σχεδίασε και υλοποίησε μια νέα γενιά προϊόντων που ομολογουμένως την ανέβασαν επίπεδο. H Dream Team περιλαμβάνει τα MAX, JACK, RAPTOR, NRG 1201 και NRG 501. Ο χαρακτηρισμός Dream team δεν είναι τυχαίος σύμφωνα με τον Franco, καθώς πλέον διαθέτουν ολόκληρη ομάδα προϊόντων ιδιαίτερα ανταγωνιστική με αντίστοιχα προϊόντα της αγοράς. Και μπορεί η Dream team 5άδα της DTS να έχει αρχηγό το MAX, όμως όλα άρχισαν με την υλοποίηση του Jack το οποίο σηματοδότησε τη νέα αυτή γενιά. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Franco, η ιδανική κεφαλή για τη DTS πρέπει να είναι εξαιρετικά φωτεινή, ευέλικτη, να είναι ελαφριά και εύκολη στην εγκατάσταση, ενώ πρέπει να ταιριάζει σε κάθε ανάγκη και να διαθέτει μειωμένο κόστος κτήσης σε συνδυασμό με γρήγορη απόσβεση από τη rental εταιρία που θα επενδύσει σε αυτή. Όλα αυτά λοιπόν, είναι και τα βασικά πλεονεκτήματα της ιδανικής τους πεντάδας. Είναι χαρακτηριστικό και το video του JACK που μας έδειξε και στο οποίο φαινόταν η οικονομία κλίμακος σε όλους τους τομείς (χώρο, χρόνο, ευελιξία, βάρος, κατανάλωση, κόστος κτήσης κλπ). Και όλα αυτά σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση της λυχνίας των 189 Watt του Jack. Aς δούμε όμως τα βασικά χαρακτηριστικά των προϊόντων που παρουσιάστηκαν…

MAX – Τα κάνει όλα (και συμφέρει…)
Ανήκει στην κατηγορία ‘Moving Head Projectors’ αλλά ουσιαστικά το Max τα κάνει όλα, καθώς ουσιαστικά ενσωματώνει 4 διαφορετικούς τύπους projection (Beam, Spot, Wash και Studio) σε μια και μόνη κινούμενη κεφαλή. Αυτό καθιστά το Max το πιο ολοκληρωμένο κινούμενο φωτιστικό σώμα της αγοράς, το οποίο απευθύνεται σε όλο το φάσμα των top-level εφαρμογών. Διαθέτει μια λυχνία MSD Platinum 16R 330W (16.000 Lumens), αναβαθμισμένο οπτικό σύστημα (100.000 lux / 5m) και άνοιγμα δέσμης που διαφοροποιείται ανάλογα με τη χρήση (1,5 – 2 μοίρες για beam projection,  2 – 37 μοίρες για spot projection, 10 – 60 μοίρες wash projection και 4 – 40 για λειτουργία studio). Ο χρωματικός του τροχός περιλαμβάνει 17 χρώματα + λευκό, ενώ όσον αφορά τα δυναμικά εφέ διαθέτει περιστρεφόμενο τροχό gobo με 9 gobos και fixed gobo wheel με 10 gobos, καθώς και animation wheel.
Οσον αφορά το Pan & Tilt σύστημα το Max υποστηρίζει την πατενταρισμένη τεχνολογία FPR της DTS που του προσφέρει απεριόριστο Pan και προς τις δυο κατευθύνσεις και Tilt 270 μοιρών. Επίσης υποστηρίζει 33 κανάλια DMX και LCD display με 4 πλήκτρα απ’ όπου μπορεί να γίνει ο έλεγχος και το σετάρισμα της κεφαλής, καθώς και η οπτική απεικόνιση μέσω της οθόνης, όλων των βασικών παραμέτρων ρύθμισης. Επίσης υποστηρίζει RDM, ARTNET (προαιρετικά), είναι wirelees ready και διαθέτει αναβαθμιζόμενο λειτουργικό σύστημα. Και όλα αυτά σε ένα μικρό πακέτο όγκου, διαστάσεων και βάρους (μόλις 20 κιλά).

JACK ο πρωτοπόρος…
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ο ιδρυτής της 5άδας της DTS καθώς ήταν η πρώτη κινούμενη κεφαλή στην οποία εφαρμόστηκε η τεχνολογία FPR (Free Pan Rotation) της DTS σε απόλυτο βαθμό και αυτό αποτέλεσε και το ισχυρό χαρτί του JACK. Εκτός αυτού όμως, με βάρος μόλις 11,9 κιλά, μικρό όγκο και πολλές δυνατότητες η κεφαλή αποτελεί ιδανική επιλογή, σύμφωνα με τη DTS, για τις rental εταιρίες. Το Jack φιλοξενεί μια λυχνία MSD Platinum 5R 189Watt (7.900 Lumens), ενώ υποστηρίζει και διευρυμένο μοτοριζέ φυσικά zoom, που του επιτρέπει να υποστηρίξει εφαρμογές από long-throw έως large wall washing (ενδεικτικό άνοιγμα δέσμης σε Wash προβολή, από 38-46 μοίρες).  Το Jack χρησιμοποιεί έναν εξελιγμένο μηχανισμό κίνησης για ταχύτατες επιδόσεις και ακόμα πιο αθόρυβη λειτουργία, με την ταχύτητα να είναι επιλεγόμενη από το χρήστη. Και αυτό υποστηρίζει RDM και ARTNET (προαιρετικά) και είναι wirelees ready.

RAPTOR -  Η πιο compact Beam κεφαλή της αγοράς
H DTS μας συστήνει το Raptor ως το πιο compact διαστάσεων Beam moving Head της αγοράς, με εξωτερικές διαστάσεις 37x50 εκατοστά. Το ατού του είναι η πανίσχυρη και εστιασμένη δέσμη του (150.000 Lux / 15m), κάτι που διαπιστώσαμε λίγο αργότερα και στο demo υπό πραγματικές συνθήκες, που πραγματοποιήθηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου όταν βράδιασε. Το Raptor φοράει μια Osram Sirius HRI λυχνία 330W (16.500 Lumens / 7500K), διαθέτει άνοιγμα δέσμης από 0,6 – 3,4 μοίρες και χρωματικό τροχό 17 χρωμάτων με δυνατότητα υποστήριξης 2-color beams. Διαθέτει επίσηςη έναν gobo τροχό με 17 gobos και 8-facet περιστρεφόμενο πρίσμα. Τα DMX κανάλια ανέρχονται στα 18, ενώ και εδώ συναντάμε την πατενταρισμένη τεχνολογία FPR για ελεύθερο Pan rotation προς τις δυο κατευθύνσεις. Το βάρος του είναι 15,4 κιλά, ενώ όπως είπαμε οι εξωτερικές του διαστάσεις το καθιστούν ως την πιο ‘μαζεμένη’ Beam κεφαλή της αγοράς…

Nick Energy 501 – Με υψηλό λόγο φωτεινότητας / κατανάλωσης
To μικρότερο Nick Energy 501 είναι μια LED κινούμενη κεφαλή με οπτικό σύστημα νέας γενιάς και με αξιοσημείωτο λόγο φωτεινότητας / κατανάλωσης που το καθιστά ιδιαίτερα φωτεινό και παράλληλα οικονομικό ως προς την κατανάλωση. Η κεφαλή περιλαμβάνει 7 high-power Full-colour LEDs (RGBW) με μέγιστη κατανάλωση 125 Watt.
H κεφαλή υποστηρίζει 3,5° - 52° motorized zoom και εξαιρετικά γρήγορο Pan/Tilt (Pan 540 μοίρες σε 2 sec και Tilt 270 μοίρες σε 1,2 sec) και είναι εξίσου αθόρυβο. Κι εδώ συναντάμε την τεχνολογία “FPR” της DTS για απεριόριστο Pan rotation και πρός τις δυο κατευθύνσεις. Κατά τα άλλα, το 501 υποστηρίζει 20 DMX κανάλια, 4 διαθέσιμα speed ranges, ενώ ζυγίζει λιγότερο από 9 κιλά (8,9).

Nick Energy 1201 - To 501 μεγάλωσε...
Ο μεγάλος αδελφός του ‘501’ αποτελεί, όπως μας είπε ο Franco, την πιο αποδοτική κεφαλή της αγοράς σε αυτή την κατηγορία, χάρη στην ιδιαίτερα προσεγμένη οπτική μηχανή του, ενώ και αυτό διαθέτει έναν υψηλό λόγο φωτεινότητας / κατανάλωσης που το καθιστά για τις επιδόσεις του μια από τις πιο ‘πράσινες’ κεφαλές της αγοράς. Ακόμα ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι η Flicker Free συμπεριφορά και των δυο Energy. Το Nick Energy 1201 περιλαμβάνει 30 RGBW LED’s και όλες τις άλλες λειτουργίες και δυνατότητες που συναντάμε και στο μικρότερο αδελφάκι του (FPR σύστημα, DMX κανάλια κλπ). Υποστηρίζει 8° - 52° motorized zoom και αντίστοιχα γρήγορες επιδόσεις όσον αφορά Pan/Tilt, ενώ είναι μόλις ενάμισι κιλό πιο βαρύ από το 501…

Από τη θεωρία στην πράξη και στα Demos
Στο χώρο υπήρχαν πολλές ανοικτές κεφαλές ώστε οι παρευρισκόμενοι να μπορούν να τις δούν και εκ των έσω, να παρατηρήσουν τα οπτικά τους συστήματα, τα μηχανικά μέρη, τους χρωματικούς τροχούς και τα gobos τους, αλλά και την ποιότητα των υλικών και της συναρμογής και κυρίως την οικονομία χώρου που έχει γίνει σε κάθε μονάδα.
Φυσικά ακολούθησαν και αναλυτικά demo της κάθε κεφαλής. Ετσι, είδαμε το πόσο ισχυρό beam έχει και πόσο σταθερή και οριοθετημένη είναι η δέσμη στο MAX, αλλά και τη γραμμικότητα του dimmer του σε studio mode.
Διαπιστώσαμε επίσης ότι το Zoom range αποτελεί ένα από τα βασικά όπλα του MAX, καθώς δεν χρειάζεται να εστιάζεις κάθε φορά, αφού το κάνει μόνο του με το νέο λογισμικό.  
Επίσης έγιναν και συγκριτικές παρουσιάσεις όπου είδαμε και διαφορές ανάμεσα στα μοντέλα, όπως μεταξύ MAX και JACK για παράδειγμα.
Οσον αφορά το RAPTOR αυτό ήταν και το πιο απομακρυσμένο από την οθόνη προβολής αφού λόγω της beam φύσης του ήταν απαραίτητο κάτι τέτοιο για να δούμε τις δυνατότητές του. Είδαμε λοιπόν focus, beam λειτουργία και τις διαφορές με και χωρίς φίλτρο στα gobos του, καθώς βεβαίως και τα φυσικά χρώματά του. Διαπιστώσαμε βεβαίως ότι είναι πολύ γρήγορο και διαθέτει εξαιρετικό wash κάτι που οφείλεται και στο γεγονός ότι η Osram Sirius HRI λυχνία που φοράει είναι εξαιρετικά αποτελεσματική στο beam.

Η οικογένεια Delta και το Delta 12FC
Το Delta 12FC που είδαμε μεταξύ άλλων είναι το φωτεινότερο LED colour changer της κατηγορίας του (22.050 Lux στα 5 m). Περιλαμβάνει 48 LEDs Full Colour (RGBW) συνολικής 17.728 Lumens.
Η μονάδα περιλαμβάνει Super-Narrow, Narrow, Medium και  Wide lenses, που μαζί με τα διαφορετικά holographic φίλτρα προσφέρουν μια εκτεταμένη επιλογή από projection angles.
Το DELTA 12 FC μπορεί να δημιουργήσει 16 εκ. χρώματα και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 2700°K έως 6500°K. Όπως επισήμανε ο Franco, τα Delta είναι τα μόνα με προδιαγραφή IP65 και αυτό αποτελεί επίσης επίτευγμα της DTS.

Παρουσίαση DMX Creator PC Lighting Controller από τον Παντελή Καριώτη
Πριν μας παρουσιάσει το πρόγραμμα DMX Creator PC Lighting Controller ο Παντελής Καριώτης, μας ανέφερε σχετικά με τη DTS το πόσο μεγάλη εντύπωση του έκανε η επίσκεψή του στο εργοστάσιο της Ιταλικής εταιρίας, καθώς είδε όλα τα μέρη των προιόντων, μηχανικά και ηλεκτρονικά να κατασκευάζονται εντός του εργοστασίου, κάτι που όπως ανέφερε δεν είχε συναντήσει στα εργοστάσια άλλων ανταγωνιστικών εταιριών. Επίσης, η εταιρία εξυπηρετεί άμεσα κάθε αίτημα του πελάτη και μάλιστα σε ιδιαίτερα μικρό χρονικό διάστημα, ενώ είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ακούνε τον πελάτη, ενώ εξίσου άμεση είναι και η τεχνική τους υποστήριξη.
Οσον αφορά το DMX Creator PC Lighting Controller, οι χειρισμοί του ενσωματώνονται σε fader σε μια κοινή κονσόλα φωτισμού, ώστε να μην πατάει ο χρήστης συνέχεια τα πλήκτρα του laptop του. Με το patching ο χρήστης κάνει πραγματικά ότι θέλει, αρκεί βεβαίως να επαρκούν τα κανάλια. Σημειωτέον ότι η εταιρία παρέχει τις βιβλιοθήκες για όλες τις εταιρίες (εδώ χρησιμοποίησε την DTS βέβαια), ενώ το πρόγραμμα τρέχει σε time code και χρησιμοποιείται και για άλλες εφαρμογές ως automation και λειτουργίες που χρησιμοποιούνται στα bus συστήματα. Υποστηρίζει έως 4096 κανάλια και Αrtnet. Ο χρήστης φτιάχνει εύκολα τις σκηνές, δημιουργεί εξίσου εύκολα τις κινήσεις, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν 3 ειδών γεννήτριες (tempo, sync time και εξωτερικός ήχος από mic). Το πρόγραμμα υποστηρίζει και LED mapping, ενώ διαθέτει και SD κάρτα στην έκδοση 1024. Το πιο σημαντικό του ατού είναι η αξιοπιστία του καταρχάς και βεβαίως η ευκολία του στο σετέρισμα και τη χρήση.

Γιώργος Τέλλος: "Χωρίς φωτισμό θα ήταν απλά ραδιόφωνο…"
Αυτός ήταν εν κατακλείδι ο επίλογος της παρουσίασης του Γιώργου Τέλλου (συστάσεις μάλλον δεν χρειάζονται αφού η φήμη του ίδιου και της εταιρίας του έχει επεκταθεί εδώ και καιρό και εκτός των στενών συνόρων της χώρας μας) με τον οποίο έκλεισε το θεωρητικό σκέλος της παρουσίασης, όμως ας δούμε τι μας είπε από την αρχή…
Αρτι αφιχθείς από το εξωτερικό, ο Γιώργος Τέλλος μας έκανε μια σύντομη παρουσίαση της εταιρίας του και μας ξεκαθάρισε ότι δεν πουλάνε προϊόντα αλλά αποκλειστικά και μόνο σχεδιάζουν και συμβουλεύουν τον πελάτη για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το γραφείο του έχει συγκεκριμένο καταμερισμό εργασιών καθώς άλλοι σχεδιάζουν, άλλοι προγραμματίζουν και άλλοι χειρίζονται αν χρειαστεί τις κονσόλες.

Η παρουσία του Γ. Τέλλου στην εκδήλωση, είχε σκοπό να μας μεταφέρει τις εμπειρίες του από την πλευρά του σχεδιασμού σε σχέση με αυτό που κάνουν οι φωτιστές, οι σχεδιαστές φωτισμού κλπ. Στην ιστορική αναδρομή που έκανε ξεκίνησε από το Παρίσι του 1782 όταν κάποιοι προσπάθησαν να φωτίσουν ένα τμήμα της πόλης, έχοντας προσομοιώσει τον τρόπο που φωτίζει ο ήλιος. Όπως μας είπε, αυτό δεν τους βγήκε στην πράξη, κι έτσι κατακερμάτισαν το φωτισμό και μοίρασαν τις πηγές. Κάπως έτσι φωτίζονται οι πόλεις μας ακόμα και σήμερα. Οι Παριζιάνοι βεβαίως εναντιώθηκαν στο γεγονός ότι φωτίστηκαν οι δρόμοι διότι θεώρησαν ότι αυτό εξέθετε σε κοινή θέα το δημόσιο βραδινό βίο τους και ακολούθησε εξέγερση με αποτέλεσμα να κρεμαστεί ο δήμαρχος των Βερσσαλιών δημόσια.
Ο Γ. Τέλλος επισήμανε ότι πρέπει να διαβάσουμε για το φως διότι υπάρχει σε κάθε πτυχή στη ζωή μας παρά το ότι η βιομηχανία του φωτισμού είναι αρκετά νέα σε σχέση με άλλες. Το φως μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη διάθεση και το συναισθηματισμό μας, κι εδώ έρχεται η δουλειά του φωτιστή που οφείλει να αφηγηθεί δραματουργικά ή να υπογραμμίσει τη δράση. Και η βάση για όλα αυτά είναι η τεχνολογία.
Επίσης επισήμανε στους παρευρισκόμενους φωτιστές, ότι το φως δεν είναι μετρήσιμο. Φυσικά υπάρχουν μονάδες μεγεθών, αλλά όταν αποκτά καλλιτεχνική διάσταση παύει να είναι μετρήσιμο. Στο φως μπορεί να κάνεις παράσταση με ένα ή με εκατό φώτα και να αρέσει ή όχι. Είναι κάτι εντελώς υποκειμενικό. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην κοινή πορεία του Entertainment Lighting και του το ροκ εν ρολ και της Touring βιομηχανίας, όπου οι Genesis πραγματοποίησαν το το πρώτο μεγάλο touring με διευρυμένο φωτιστικό εξοπλισμό το 1974. Τότε είδαμε και τα πρώτα φωτιστικά με κινούμενο (manual αλλά κινούμενο παρόλα αυτά) Pan & Tilt στα Live των Deep Purple εκείνης της εποχής. Επίσης μας ανέφερε ότι παρότι μόλις το 5% της παγκόσμιας παραγωγής φωτιστικών σωμάτων και λαμπήρων απευθύνεται στο Entertainment Lighting, εντούτοις αυτό είναι που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την παγκόσμια βιομηχανία του φωτισμού, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Philips…

Στην ταράτσα του Elefsina Hotel με τα RAPTOR και τα Nick
Στο τέλος του σεμιναρίου και με δεδομένο ότι είχε βραδιάσει, όλοι οι παρευρισκόμενοι ανεβήκαμε στην ταράτσα του Elefsina Hotel όπου είχαν εγκατασταθεί 12 RAPTOR αναρτημένα σε τράσα, ενώ 4 Nick Energy 1201 είχαν τοποθετηθεί πάνω σε flight case. To εξαιρετικό demo που είδαμε, είχε προγραμματίσει και επιμεληθεί ο Πάνος Τσεβρένης και σε ένα 3λεπτο τα RAPTOR μας έδωσαν ένα χαρακτηριστικό δείγμα των ομολογουμένως μεγάλων δυνατοτήτων τους. Πανίσχυρη δέσμη, μεγάλη ακρίβεια, ταχύτητα, FPR τεχνολογία (Free Pan Rotation) και κάπως έτσι ο αρχαιολογικός χώρος της Ελευσίνας που απέχει πάνω από 1 χιλιόμετρο από το Elefsina Hotel ‘λούστηκε’ με τους φωτισμούς των RAPTOR όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες και κυρίως στο video που ακολουθεί…

Αντί επιλόγου
Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σεμινάριο, με αρκετές συμμετοχές και πολύ καλή δουλειά απ’ όλους όσους εργάστηκαν γι’ αυτό, το οποίο είχε ως κερασάκι ένα χρήσιμο όσο και εντυπωσιακό demo σε πραγματικές συνθήκες. Περισσότερες πληροφορίες για την Dream Team ομάδα κινούμενων κεφαλών της DTS, καθώς και για όλα τα υπόλοιπα προϊόντα της, θα σας δώσουν στην εταιρία Kariotis & Lighting, που ολοκλήρωσε με επιτυχία ακόμα ένα ενδιαφέρον και απαιτητικό σεμινάριο μετά από αυτό της DiGiCo που είχε πραγματοποιηθεί την προηγούμενη ημέρα…

Επαφή
Kariotis Audio & Lighting
DTS Lighting

Rate this item
(4 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση