Διαφήμιση
Δευτέρα, 31 Οκτώβριος 2011 10:29

Τα Sharpy στο δρόμο με τον Paul McCartney

Ο Lighting designer Roy Bennett, συνεργάζεται για μια ακόμα φορά με τον Paul McCartney στα πλαίσια της τρέχουσας περιοδείας του ‘πρώην’ Σκαθαριού, με τίτλο ‘On The Run tour’ σε στάδια της Αμερικής & του Καναδά. Η περιοδεία είναι ήδη sold out όσον αφορά τους περισσότερους σταθμούς της, ενώ ήταν διάχυτη και η τάση για ανανέωση σε αρκετούς τομείς, όπως για παράδειγμα στο φωτιστικό σκέλος της περιοδείας.

Ο Roy Bennett που συνεργάζεται με τον McCartney από το 2001, αποφάσισε ότι ήταν καιρός να αναβαθμίσει ένα σημαντικό τμήμα από το lighting rig που χρησιμοποιούσε και το οποίο ήταν ακριβώς το ίδιο τα 4 τελευταία χρόνια. Παράλληλα, όπως ανέφερε είχε δει τα Sharpy της Clay Paky, τα οποία τον είχαν εντυπωσιάσει με τις δυνατότητές τους, καθώς του θύμιζαν κλασικές κεφαλές σε απόδοση αλλά ιδιαίτερα σύγχρονες σε δυνατότητες και μικρότερες σε όγκο και βάρος γεγονός που τις καθιστούσε ιδιαίτερα ευέλικτες…
Όταν λοιπόν σχεδίαζαν την περιοδεία και ο McCartney του ζήτησε ένα είδος laser effect ή ένα 'cage of light' ο Bennett ήξερε ακριβώς τι θα κάνει και τι ‘εργαλεία’ θα χρησιμοποιήσει. Ο Bennett λοιπόν βάσισε το νέο του rig ακριβώς πάνω στα Sharpy, σχεδιάζοντας ένα rig με 64 Sharpy τοποθετημένα σε δυο κεκλιμένες τράσες, ανά 32 σε κάθε τράσα.
Επίσης, χρησιμοποίησε ακόμα 25 Sharpy στον πίσω ‘τοίχο’ τοποθετημένα σε 5 σειρές των 5. Το rig περιλαμβάνει επίσης μια μεγάλη γκάμα από spotlights, washlights, audience lighters, LEDs, καθώς κι ένα Nocturne video wall. 

Όπως επισήμανε ο Bennett, τα Sharpy τα αγάπησαν όλοι. Ο ίδιος ο McCartney καταρχάς για το σχήμα και το φως τους, οι τεχνικοί για το χαμηλό τους βάρος και το μικρό τους μέγεθος και βέβαια ο ίδιος για τις δυνατότητές τους. Όπως ανέφερε άλλωστε, είναι σίγουρο ότι θα τα χρησιμοποιήσει ξανά σύντομα και συγκεκριμένα στην περιοδεία των Γερμανών Rammstein της οποίας μόλις ξεκίνησε το σχεδιασμό.
Περισσότερες πληροφορίες για τα Sharpy της Clay Paky θα σας δώσουν στην Omikron Pro Lighting.

Επαφή
Omikron Pro Lighting

Rate this item
(3 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση