Διαφήμιση
Παρασκευή, 09 Σεπτέμβριος 2011 09:47

Robe: Φωτίζοντας τον Roger Daltrey

Ως γνωστόν, η ροκ όπερα "Tommy", αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα concept άλμπουμ όλων των εποχών και μια πραγματική εποποιία για το συγκρότημα των Who.
Ιστορικά πρόκειται για την πρώτη όπερα στη ροκ μουσικής και παραμένει σημείο αναφοράς ακόμα και σήμερα, 40 σχεδόν χρόνια μετά την κυκλοφορία του δίσκου και τις πρώτες παραστάσεις.
Ο βετεράνος τραγουδιστής των Who, Roger Daltrey, περιόδευσε φέτος σε ολόκληρη τη Βρετανία παρουσιάζοντας ολόκληρο τη ροκ όπερα "Tommy" σε παλιούς και νέους φίλους των Who. Με δεδομένο ότι επρόκειτο περισσότερο για παράσταση, παρά για συναυλία, οι φωτισμοί είχαν εξαρχής ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο, γι’ αυτό το λόγο επιστρατεύτηκε ένας επίσης μπαρουτοκαπνισμένος lighting designer, ο Tom Kenny ο οποίος λόγω του ήταν απασχολημένος με άλλα μεγάλα project στην Αμερική ζήτησε από τον Dave Farmer να επιμεληθεί το show, όπως κι έγινε.
Τον φωτιστικό εξοπλισμό προμήθευσε και εγκατέστησε σε κάθε σταθμό της περιοδείας, η rental εταιρία Zig Zag Lighting (με έδρα το Ληντς), που προμήθευσε στον Farmer ότι ακριβώς τη ζήτησε. Το rider λοιπόν περιελάμβανε μεταξύ άλλων 14 Robe ROBIN 600 LEDWashes και 14 ROBIN 600E Spots τα οποία σύμφωνα με τον Farmer, «έκαναν όλη τη σκληρή δουλειά στο "Tommy". Η Zig Zag διαθέτει συνολικά 30 ROBIN 600E Spots, ενώ ακόμα πιο καινούργια είναι τα ROBIN 600 LEDWashe της Robe, τα οποία προμηθεύτηκε πρό διμήνου. Για τις συγκεκριμένες LED κεφαλές της Robe αλλά και για όλα τα άλλα προϊόντα της εταιρίας, περισσότερες πληροφορίες θα σας δώσουν στην εταιρία Φ. Νάκας...

Επαφή
Φ. Νάκας
Robe
Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση