Διαφήμιση
Σάββατο, 10 Ιούλιος 2010 12:41

2 Bραβεία Tony για φώτα & εικόνα στο American Idiot

Το American Idiot αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα χιτ του Broadway και η επισφράγιση ήρθε με τα δυο βραβεία Tony που έλαβε. Συγκεκριμένα, το American Idiot, κέρδισε τις διακρίσεις 'Best Scenic Design of a Musical' και 'Best Lighting Design of a Musical' στα φετινά Tony Awards, τα ευρέως γνωστά ως ‘θεατρικά Οσκαρ’.
Βασιζόμενο στη μουσική από το ομώνυμο άλμπουμ των Green Day, το American Idiot έκανε πρεμιέρα στο Broadway τον περασμένο Απρίλιο, υπό τη σκηνοθετική διεύθυνση του Michael Mayer. Ο Mayer αυτό που έκανε ήταν να αφήσει τη δημιουργική ομάδα της Christine Jones που επιμελήθηκε τα σκηνικά, του Kevin Adams, που ανέλαβε το φωτιστικό σχεδιασμό, και του Darrel Maloney που επιμελήθηκε τα video και το projection, να λειτουργήσουν με πλήρη ελευθερία και δημιουργικότητα και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε.
Ενδιαφέρον είχε και το custom video system του μιούζικαλ, στο οποίο χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 12 Hippotizer HD που ‘έβγαζαν’ 4 διαφορετικά εικονοσήματα ανάλυσης 720p με τα οποία τροφοδοτούσαν συνολικά 43 Sony LCD displays που είχαν εγκατασταθεί στη σκηνή.
Τρείς ακόμα HD Hippotizers, τροφοδοτούσαν με περιεχόμενο τους βιντεοπροβολείς FLM R20+ της Barco, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι όλος αυτός ο εξοπλισμός εικόνας είναι συγχρονισμένος μεταξύ του (τα Network-based timelines στο Zookeeper control software των Hippotizer's ‘τρέχουν’ όλα τα video), ενώ αντίστοιχος συγχρονισμός υπάρχει μεταξύ εικόνας και φωτισμών, με όλα αυτά να ελέγχονται μέσω μιας κονσόλας ETC Eos.

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση