Διαφήμιση
Τρίτη, 22 Ιούνιος 2010 09:21

Τα Impressions στη Freedom Tour της Alicia Keys

Η περιοδεία Freedom Tour της Alicia Keys έχει ως σκοπό την προώθηση του νέου της άλμπουμ με τίτλο «The Element Of Freedom». Το αμερικάνικο σκέλος της περιοδείας μόλις ολοκληρώθηκε και συνεχίζεται το ευρωπαικό, το οποίο θα περιλαμβάνει ακριβώς τον ίδιο εξοπλισμό εκτός από μια σχετική έκπτωση στον τομέα της εικόνας (λόγω των μεγεθών των venues), αφού οι 9 οθόνες έγιναν 5. Το show διοργανώθηκε και προγραμματίστηκε από τον Bryan Barancik (της Luxious Design) ο οποίος εργάστηκε για την περιοδεία από το ξεκίνημά της και είχε την ευθύνη να εξοπλίσει με τα καλύτερα υλικά το δημιουργικό concept του Baz Halpin. Οπως εξηγεί ο ίδιος ο Barancik, τις κινούμενες LED κεφαλές τις σειράς Impression της GLP τις πρωτοείδε στην πράξη στην περυσινή περιοδεία των Billy Joel & Elton John και εντυπωσιάστηκε τόσο, που τις συμπεριέλαβε στο φωτιστικό rider του Star Wars In Concert στου οποίου το φωτιστικό σχεδιασμό συμμετείχε ενεργά. Αυτό που τονίζει λοιπόν και για το Star Wars In Concert, αλλά και για την περιοδεία της Alicia Keys, είναι ότι και στις δυο περιπτώσεις οι LED κεφαλές της GLP χρησιμοποιήθηκαν όχι απλά ως φωτιστικά σώματα, αλλά και ως μέρος του φωτιστικού σκηνικού καθώς ενσωματώθηκαν αρμονικά σ’ αυτό, χάρη στο μικρό τους μέγεθος και στο ακόμα μικρότερο βάρος τους (7.5 κιλά).
Στην Alicia Keys, τα Impressions έχουν τοποθετηθεί στην κορυφή 24 κεκλιμένων αλουμινένιων ‘σωλήνων’ που βρίσκονται δεξιά και αριστερά της σκηνής και αποτελούν ενεργό μέρος του σκηνικού, ενώ άλλο ένα σετ από Impressions αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας, έναν άλλο πολύπλοκο σχεδιαστικά ρόλο, που είναι να συνενώσει οπτικά τις διαφορετικές LED οθόνες της σκηνής. Κοινώς τα 90 high-powered RGB LED του κάθε Impression συνθέτουν την καρδιά του φωτιστικού σκηνικού της Alicia Keys, καθώς χρησιμοποιούνται ως πλευρικά φωτιστικά σώματα για τη μπάντα, για τους χορευτές στο άνω και στο κάτω τμήμα της σκηνής, ενώ όπως είπαμε βρίσκονται και στο ‘κεφάλι’ κάθε σωλήνα (24 στο σύνολο) αποτελώντας ενεργό και αυτόφωτο μέρος του σκηνικού (δείτε τις σχετικές φωτό και θα καταλάβετε, καθώς πρόκειται για ένα πραγματικά εμπνευσμένο σχέδιο...).
Το φωτιστικό εξοπλισμό της περιοδείας και βεβαίως και τις κεφαλές της Impression προμήθευσε στην παραγωγή η πολυεθνική εταιρία PRG (έχει εξαγοράσει από περυσι την Procon, ενώ δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο) η οποία ως γνωστόν διαθέτει ένα μεγάλο στόλο από Impressions. Περισσότερες πληροφορίες για τις κινούμενες LED κεφαλές της GLP θα σας δώσουν στην εταιρία Kariotis Audio & Lighting.

Επαφή
Kariotis Audio & Lighting
www.kariotis.gr, www.glp.de

Rate this item
(2 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση