Διαφήμιση
Δευτέρα, 25 Αύγουστος 2008 13:33

Ολυμπιακό ρεκόρ για την MA Lighting

Πιο συγκεκριμένα, 3 grandMA full-size, άλλες 3 ως backup και 2 grandMA light ανέλαβαν τον έλεγχο των συνολικά 2,300 εγκατεστημένων φωτιστικών σωμάτων, ελεγχόμενων μέσω πρωτοκόλλου DMX, ενώ οι σχεδόν 45.000 παράμετροι ελέγχου μετέτρεψαν το περίφημο στάδιο "Bird's Nest” σε μια θάλασσα φωτισμών.

«Αυτοί θα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες των ρεκόρ» ανέφερε ο κ. Sha, Lighting Designer των τελετών έναρξης και λήξης, «οπότε φροντίσαμε κι εμείς να κάνουμε το δικό μας ρεκόρ όσον αφορά τον τομέα του φωτισμού. Οσο για την επιλογή μας αυτή ήταν μια και μόνη και άκουγε στο όνομα MA Lighting, καθώς οι πρώτες μας προτεραιότητες ήταν η απόλυτη αξιοπιστία και η πλήρης ευελιξία».
Οσον αφορά τα 2,342 φωτιστικά σώματα που χρησιμοποιήθηκαν σ’ αυτά περιλαμβάνονταν 308 x Vari*Lite VL3500 spot, 316 x VL3000 spot, 180 x VL3500 wash, 112 x Clay Paky Alpha Wash 1200, ενώ όλες οι υπόλοιπες κεφαλές και φωτιστικά σώματα ανήκαν στην Martin.
Οσον αφορά τις ζώνες ελέγχου, το πρώτο session περιελάμβανε 15,921 παραμέτρους με 14 MA NSPs και 834 κεφαλές. Το δεύτερο 13,503 παραμέτρους με 16 MA NSPs και 884 fixtures, ενώ το τρίτο session περιελάμβανε 15,987 παραμέτρους, 6 MA NSP και 624 κεφαλές. Οσον αφορά τον εξίσου πολυσύνθετο κι εντυπωσιακό τομέα του video, ο ρόλος του creative director των media artist είχε ανατεθεί στον Γερμανό Andree Verleger, με το video σύστημα να περιλαμβάνει πάνω από 110 media servers, 86 βιντεοπροβολείς Christie Roadster Projectors με Orbital Heads και 63 Cinema Christie Projectors. Επίσης περιελάμβανε HP Pro-Curve 2626 field switches, HP Pro-Curve 8212zl και φυσικά πολλά χιλιόμετρα οπτικών ινών πολλαπλών εφαρμογών που αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά του τεράστιου network συστήματος που είχε εγκατασταθεί.
Οπως τόνισε άλλωστε ο Andree Verleger, είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που συνεργάστηκαν από κοινού τα δυο τμήματα, του φωτισμού και του video.
Ενα ακόμα ρεκόρ που καταρρίφθηκε στους εν λόγω Ολυμπιακούς Αγώνες έχει να κάνει με την τεράστια οθόνη προβολής (αν είδατε τις τελετές θα την προσέξατε περιμετρικά του σταδίου πάνω από το άνω διάζωμα), η οποία ήταν η μεγαλύτερη του κόσμου με πλάτος μεγαλύτερο από 600 μέτρα.
Τέλος, επειδή σε κάθε εκδήλωση πρωταγωνιστούν κυρίως η συντελεστές και μετά η τεχνολογία, ας αναφέρουμε τα μεγάλα κεφάλια πίσω από τις τελετές έναρξης και λήξης. Οσον αφορά την καλλιτεχνική και τεχνική ομάδα, αυτής ηγείτο ο παγκοσμίου φήμης Κινέζος σκηνοθέτης Zhang Yimou ως καλλιτεχνικός διευθυντής. Ο Sha Xiao Lan είχε τη διεύθυνση του lighting design, ο Paul Collision είχε τη γενική ευθύνη ελέγχου του συστήματος και του broadcast lighting. Οι Feng Bin, Wu Guoquing και Huang Tao εργάστηκαν ως προγραμματιστές των grandMA, ενώ Lighting assistants ήταν οι Quan Xiaojie, Zhang Wei, Wang Zhiyi, Ma Jiebo και Wang Tong.

Επαφή
Bon Studio, www.bonstudio.gr, www.malighting.com
Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση