Διαφήμιση
Δευτέρα, 05 Νοέμβριος 2007 18:11

Δυο Avolites στα Electric Proms Shows του BBC

Τα φετινά Electric Proms shows (διεξάγονται για δεύτερη συνεχή χρονιά) έλαβαν χώρα στο ιστορικό Λονδρέζικο Roundhouse venue. Η φωτιστική παραγωγή του event σχεδιάστηκε από τους Bryan Leitch και Nick Whitehouse της εταιρίας Visual Light Design, ενώ τον εξοπλισμό προμήθευσε η εταιρία Siyan.
Headliners στα φετινά ‘ηλεκτρικά’ show ήταν οι Kaiser Chiefs, Paul McCartney, Bloc Party, Ray Davies, Mark Ronson και πολλοί άλλοι.
Οι Whitehouse & Leitch ανέφεραν ότι επέλεξαν τις δυο Diamond 4 Visions, για την δεδομένη ευελιξία χειρισμού τους και τις δυνατότητές τους, καθώς έπρεπε να συνδυάσουν φωτιστικά το stage/live με το TV/audience περιβάλλον, κι όλα αυτά μέσω ενός ιδιαίτερα ‘δυναμικού’ φωτιστικού σχεδίου.
Φωτιστικά, το show ‘το έτρεξαν’ οι προγραμματιστές / χειριστές Ewan McRobb, Dom Smith και Stu Farrell που ανήκουν στο δυναμικό της Siyan και οι οποίοι στη συγκεκριμένη παραγωγή συνεργάστηκαν με τους Light Designers των συγκροτημάτων και των καλλιτεχνών που συμετείχαν.
Ο Whitehouse δεν παρέλειψε να εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για την D4 λέγοντας ότι την προτιμούν σε όλες σχεδόν τις εφαρμογές της Visual Light Design. Ο ίδιος άλλωστε χειρίζεται μια D4 στην παγκόσμια περιοδεία του Justin Timberlake που βρίσκεται ήδη στην Αυστραλία.
Οσον αφορά το σχεδιασμό του φωτιστικού συστήματος, αυτό απαρτιζόταν από δυο ημικυκλικές τράσες των 20 και 30 μέτρων αντίστοιχα που τοποθετήθηκαν σε διαφορετικά ύψη, στα 8 μέτρα η πρώτη και στα 12 η δεύτερη, στο πίσω τμήμα του stage. Σ’ αυτές είχαν προσαρμοστεί ως drop trusses, 12 τράσες των 30cm, με τυχαίο ύψος, οι οποίες είχαν μοιραστεί ανά 6 στις δυο ημικυκλικές τράσες.
Στις κυρίως τράσες (στις 2 ημικυκλικές δηλαδή), είχαν τοποθετηθεί 20 κινούμενες κεφαλές Giotto Spot 400 CMY της SGM και 17 Giotto Wash 400s, ενώ τον φωτιστικό εξοπλισμό συμπλήρωναν 26 i-Pix Satellite LED 'bricks, 20 4-lite Moles αναρτημένα στο κάτω τμήμα των ‘drop trusses’ μαζί με 12 2-lite Moles και 12 VariLite 3000 Spots.
Περισσότερα θα βρείτε στο δικτυακό τόπο του BBC που διοργάνωσε το event.

Επαφή
Omikron Control, τηλ. 210 – 33 02 095, bbc.co.uk, www.avolites.org.uk
Rate this item
(0 votes)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση