Διαφήμιση
Δευτέρα, 11 Δεκέμβριος 2023 14:57

Η Røde απέκτησε τη Mackie

Η Αυστραλέζικη Røde Microphones ανακοίνωσε την απόκτηση της Αμερικάνικης Mackie, η οποία από εδώ και στο εξής θα βρίσκεται μαζί με τις Aphex, Event Electronics και SoundField κάτω από την ομπρέλα της Røde και της μητρικής της εταιρίας The Freedman Group. Ως γνωστόν, η Mackie ανήκε έως τώρα στο Transom Capital Group.

Οι λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν, όμω σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το brand της Mackie και η λειτουργία του θα παραμείνουν ανεξάρτητα, ωστόσο θα υπάρξει άμεση συνεργασία σε επίπεδο τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, κάτι που επιβεβαίωσε μέσω δηλώσεών του και ο Damien Wilson, CEO του Freedman Group, αναφέροντας ότι οι δυο εταιρίες θα συνεργαστούν σε επίπεδο υποδομών και πόρων, σημειώνοντας παράλληλα το πόσο ενθουσιασμένος είναι γι’ αυτή τη συνεργασία.

Πλέον το Freedman Group θα διαθέτει στο portfolio του και μια εταιρία αμιγώς από τον τομέα του Live market, ενώ ο Damien Wilson του Freedman Group ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η ενασχόλησή του με τον εν λόγω κλάδο ξεκίνησε από ένα live του Tom Jones στο Chevron Hotel του Sydney το μακρινό 1969, όπου ο πατέρας του είχε εγκαταστήσει το ηχητικό σύστημα και από τότε ο τομέας του Live sound ήταν ελκυστικός γι αυτό. Με την εξαγορά της Mackie λοιπόν αισθάνεται ότι ολοκληρώνται ένας κύκλος…
Ο Alex Nelson, CEO της Mackie, επισήμανε με τη σειρά του ότι η εν λόγω εξαγορά θα βοηθήσει την εταιρία να διευρυνθεί περαιτέρω ανοίγοντας νέα κεφάλαια στον τομέα του pro Audio…

  • Στη φωτογραφία ο ιδρυτής και πρόεδρος του Freedman Group Peter Freedman (αριστέρα) και ο Alex Nelson, CEO της Mackie (δεξιά).

Επαφή
Mackie
Rode

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση