Διαφήμιση
Παρασκευή, 27 Οκτώβριος 2023 18:54

Τhe transform engine από τη Fourier Audio

Η Fourier Audio ανακοίνωσε την κυκλοφορία της transform.engine, γνωστότερης προηγουμένως με την κωδική ονομασία Project Core. Η νέα transform.engine φιλοξενείται σε ένα touring ρακ διαστάσεων 2U μαζί με dual redundant power supplies, αποτελώντας έναν Dante-connected server, σχεδιασμένο να τρέχει επαρκώς όλα τα τα VST3-native software plugins σε live περιβάλλον, γεφυρώνοντας το premium studio software με τις live sound και broadcast εφαρμογές.
Πλήρως συμβατή με οποιοδήποτε VST3 plugin που μπορεί να τρέξει σε Windows, η νέα μηχανή δίνει πρόσβαση στους μηχανικούς ήχους στους καλύτερους και δημοφιλέστερους στουντιακούς επεξεργστές και plugins, καθιστώντας τους αξιόπιστους ακόμα και για το πλέον απαιτητικό live περιβάλλον.

Η φιλοσοφία σχεδιαμού της είναι να αποτελέσει μια turnkey λύση για plugin hosting, ενώ μπρεί εύκολα να ελεχθεί μέσω remote Windows ή macOS client application, εξαλείφοντας την ανάγκη για δύσχρηστα και σύνθετα setups.

Οι χρήστες συνδέονται στη μηχανή μέσω ενός στάνταρ Ethernet καλωδίου, εγκαθιστούν τα plugins τους, και περνούν απευθείας στο γνώριμο γι’ αυτούς περιβάλλον επεξεργασίας.
Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί για να ενσωματωθεί απευθείας στο περιβάλλον των live audio workflows, καθώς σύντομα ο έλεγχος των plugins θα γίνεται βρίσκεται στα χέρια των χειριστών μέσω της επιφάνειας εργασίας των κονσολών της DiGiCo, με τρόπο παρόμοιο με την γνωστή πλατφόρμα της  KLANG:technologies που επίσης είναι ενσωματωμένη απευθείας στις κοσνόλες της εταιρίας.

Ωστόσο η νέα μηχανή της Fourier Audio θα είναι δυνατόν να συνεργαστεί με οποιαδήποτε ψηφιακή κονσόλα της αγοράς μέσω Dante, και μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής ελέγχου μέσω Windows/macOS να είναι εφικτός ο χειρισμός της.
Η μονάδα θα είναι έτοιμη το πρώτο 3μηνο του 2024, ενώ θα διτίθεται και με προαιρετικό software subscription bundle.

«Εν τω μεταξύ, προσκαλούμε τους κατασκευαστές λογισμικού στούντιο να επικοινωνήσουν μαζί μας σχετικά με την πιθανή ενσωμάτωση των plugins τους στο διαρκώς διευρυνόμενο ανοιχτό οικοσύστημα ζωντανών εργαλείων του transform.engine», λέει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fourier Audio, Henry Harrod. «Θέλουμε να τους παρουσιάσουμε ένα εντελώς νέο τμήμα της αγοράς στο οποίο δεν είχαν πρόσβαση στο παρελθόν. Ταυτόχρονα, θέλουμε να προσφέρουμε σε Live sound ηχολήπτες όχι μόνο «καλές» προσομοιώσεις διαφόρων στούντιο προσθηκών, αλλά τις απόλυτα αυθεντικές εκδόσεις κάθε plugin που μπορεί να επιθυμούν. Είναι μια κατάσταση «win-win» για όλους».

Ο τεχνικός διευθυντής της DiGiCo, John Stadius, συνεργάζεται πολύ στενά με την ομάδα Fourier Audio και σχολιάζει: «Ήταν μια συναρπαστική πρόκληση για τις ομάδες μας να σχεδιάσουν μια ολοκαίνουργια προσαρμοσμένη πλατφόρμα υλικού. Η ομάδα της Fourier Audio μου θυμίζει την αντίστοιχη ομάδα της DiGiCo σε πρώιμο στάδιο και αυτός ο ενθουσιασμός μας παρακίνησε πραγματικά όλους. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο χαρούμενος με το τελικό αποτέλεσμα και το τι θα σημαίνει για τους Live ηχολήπτες».

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ...

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση