Διαφήμιση
Τρίτη, 05 Σεπτέμβριος 2023 14:30

Το WOMAD με L Series της L-Acoustics

Η Britannia Row Productions προμήθευσε συστήματα L-Acoustics σε 4 stage του φεστιβάλ WOMAD και συγκεκριμένα στις σκηνές Open Air, Saddlespan, Siam και Taste the World, για λογαριασμό του Dave T, Director της Judgeday Productions.

Το Open Air Stage είναι το δεύτερο φεστιβάλ στο οποίο η Britannia Row χρησιμοποίησε το νέο σύστημα L Series L2, μετά από τα εξαιρετικά αποτελέσματα στο Soho House Festival. Ο μηχανικός ήχου του συστήματος Sergiy Zhytnikov εργάστηκε στο Open Air Stage το οποίο διέθετε ως κυρίως αναρτημένο σύστημα το L2, με τα K2 να χρησιμοποιούνται ως stack για πλευρική κάλυψη. Το low end συχνοτικό φάσμα ανατέθηκε στα KS28 σε καρδιοειδή διαμόρφωση, ενώ τα A15 ανέλαβαν χρέη front fill.
«Καθώς το WOMAD είναι ένα παγκόσμιο μουσικό φεστιβάλ, οι καλλιτέχνες υποστηρίζουν μια ποικιλία διαφορετικών ειδών μουσικής, όπως indie rock, nu jazz και downtempo, ινδική φανκ και ούτω καθεξής. Τόσο οι προσκεκλημένοι μηχανικοί όσο και η ομάδα παραγωγής ήταν πολύ ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα του L2 κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, από τη συνέπεια στην κάλυψη του συστήματος και το επαρκές SPL σε όλο το πεδίο"

Αυτό διευκρινίζει ο μηχανικός FOH Artur David, ο οποίος συνεργάστημε με τη διάσημη τραγουδίστρια του fado Mariza από την Πορτογαλία.
Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι «το L2 ακουγόταν πολύ ισορροπημένο. Ήμουν χαρούμενος που με το ακουστικό μας σετ και λίγη ηχητική πίεση, το χαμηλό άκρο παρέμεινε καθαρό και συγκεντρωμένο.

Ο Zhytnikov επισήμανε επίσης ότι « οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες στο φετινό WOMAD. Αρχικά είχαμε ηλιοφάνεια και 50% υγρασία, μετά βροχή και υγρασία έως και 80%, συχνά με ισχυρούς ανέμους. Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας για να καταπολεμήσω αυτήν την ταχεία αλλαγή στις καιρικές συνθήκες και να ενημερώσω ανάλογα τα φίλτρα του συστήματος, καθώς η υγρασία και η θερμοκρασία επηρεάζουν δραματικά τη διάδοση του ήχου μέσω του αέρα. Κατά τη γνώμη μου, το L2 προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα από οποιαδήποτε άλλη συστοιχία line array και διαχειρίζεται πολύ καλά τους δυνατούς ανέμους».

Ο επικεφαλής του crew της Britannia Row, Fergus Mount, προσθέτει: «η ανάρτηση αυτού του PA είναι πολύ γρήγορη, καθώς χρειάζονται ελάχιστες καμπίνες ανά πλευρά, ενώ δεν έχεις γωνίες για να βάλεις ανάμεσα στα κουτιά. Η παρακολούθηση του επιπέδου θορύβου στο WOMAD είναι αυστηρή και οι off-site noise μετρήσεις παρακολουθούνταν συνεχώς. Με τον επιπλέον έλεγχο τόσων πολλών προγραμμάτων οδήγησης σε ένα μόνο κουτί και το καρδιοειδές χαμηλό άκρο του, ο Sergiy είναι σε θέση να είναι χειρουργικά ακριβής όσον αφορά το πού ξεκινά και πού σταματά ο ήχος. Ακόμη και κατά τη διάρκεια των headline acts, το ανεπιθύμητο off-site noise βρισκόταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

«Ως μηχανικός ο ίδιος, νόμιζω ότι το σύστημα είχε μεγάλη παρουσία και εγγύτητα στο FOH. Παρατήρησα ότι έχει μια καλά στρογγυλεμένη τονικότητα που θύμιζε Hi-Fi και το χαμηλό του ήταν άψογο''…

Περισσότερες πληροφορίες για το νέο σύστημα L Series της L-Acoustics θα σας δώσουν στην Omikron Electronics…

Επαφή
Omikron Electronics

Rate this item
(1 vote)
email_linkE-mail
Login to post comments
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση